Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Eliza Neals Sweet or Mean

Točno 25 minuta i 43 sekunde bile su dovoljne da mojim tijelom protutnji soul-rock-blues gripa koja je skršila moje glazbeno biće. Novi EP nevjerojatne glazbenice iz Detroita Elize Neals, "Sweet or Mean", razlog je moje akutne "boleštine" od koje se još uvijek nisam u potpunosti oporavio.

Elizu Neals pratim već dugi niz godina i stalno imam taj osjećaj da je ta žena predodređena za uspjeh i ona svakom svojom novom notom iznenađuje sve oko sebe. Priča koja se vrti oko nje sazdana je od sjajnih glazbenika koji je prate, koji rade s njom i koji na kraju krajeva itekako duboko vjeruju u nju i njezinu prezentacijsku formu. Još i danas se sjećam kada sam prvi put čuo kako Eliza izvodi svoju "Jekyll and a Hound"; od svakog tona od svake otpjevane note tijelo vam lome tisuće nevjerojatno ubojitih strelica. One se zabadaju u tijelo koje se grči, ostaje paralizirano od boli, ugode, od snažnih i dubokih "blue notes". A isto tako vjerujem da je ta njezina nevjerojatna glazbena priča dospjela do ušiju Popa Chubbyu, koji je itekako znalački posložio produkcijski ovaj EP.

I što se dogodilo? Nastao je strahoviti glazbeni spoj NYC i Detroita, a to sve puca, pršti od snažnih, uraganskih emocija koje samo nadolaze, oplahuju vaše biće i tjeraju vas da padate na pod, pužete i pokušavate se dići na noge, ali onda ponovno slijedi udarac u glavu i ponovno ste na podu. Krajnji ishod: ostajete ležati na podu, ne usuđujete se ustati, jer iznad vas struje ogromni valovi "blue notes", koji su i u svojoj električnoj i akustičnoj verziji jednostavno toliko ubojiti i smrtonosni da vam je bolje ostati na zemlji, duboko zabijene glave u podlogu.

Šest skladbi predstavljaju materijal kojeg je teško drugačije i opisati osim sljedećim riječima: opako, produhovljeno, energično, impresivno, snažno i direktno prezentiranje glazbenog stila kojeg svi mi toliko volimo. Slatko ili opasno? Prosudite sami!

PREPORUKA:
I ovu prezentaciju imamo zahvaliti promotorskoj kući Franka Roszaka, koji vam je osigurao preko moje malenkosti mogućnost da dobijete ovu informaciju i da saznate o čemu se radi. EP "Sweet or Mean" Elize Neals objavljen je 4. srpnja preko E-H Records LLC i već diljem svijeta pljušte samo riječi pohvale i snažne potpore od strane svih i publike, kolega glazbenika i službene kritike. Ovih šest pjesama kada krenete slušati, jednostavno nećete moći prestati i priča samo ide dalje, priča se vraća na početak i samo ide i ide. Kod mene se ovih niti 26 minuta pretvorilo u cjelodnevnu slušaonicu koju su mi tako znalački upriličili: Eliza Neals (vokal, klavijature), John Medeiros Jr.(bubnjevi), Chris Gambaro (Vega bas), Dave Keyes (klavijature i B3), Ian Hendrickson Smith (saksofon) i Michael Leonhart (truba). Naravno, tu je i Popa Chubby, koji je sve to posložio a sve na kraju nam je tako strastveno i neposredno čisto svojski isporučila fascinantna Eliza Neals. Ako već niste, zasigurno potražite ovaj EP, a uskoro ćete ga imati prilike čuti u specijaliziranoj radijskoj emisiji o blues glazbi "Blues za vas", koja kreće s novim ciklusom emitiranja točno 3. rujna 2019. od 20 sati.

Više o svemu saznajte na:
www.elizaneals.com
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Pawn Shop Blues (feat. Popa Chubby, Ian Hendrickson,Michael Leonhart) 4:05
2. Blackish Grey (feat. Popa Chubby) 5:21
3. Bitten by the Blues (feat. Popa Chubby, Dave Keyes) 4:24
4. Livin With Yo Mama (feat. Popa Chubby, Dave Keyes) 5:54
5. Knock Knock Knockin (feat. Popa Chubby) 2:22
6. Pawn Shop Blues (Roadhouse) (feat. Popa Chubby, Dave Keyes) 3:21

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike