Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

griff hamlin

Niti pune 44 minute bilo je dovoljno da zavolim ovo što nam nudi meni potpuno novo ime Griff Hamlin i njegov novi bend The Single Barrel Blues Band. Album "I'm Drink to That" objavljen je u vlastitom izdanju 26. travnja, a do mene je došao zahvaljujući Franku Roszaku u njegovoj FRRP.

Kao i bezbroj puta do sada Frank me ostavio bez teksta svojim novim klijentom i glazbenom ponudom koju nam tako zdušno, iskreno, snažno i efektno isporučuju Griff Hamlin and The Single Barrel Blues Band.

Nakon više mjeseci rada Griff Hamlin u vlastitoj režiji objavio je ovih deset osebujnih i produhovljenih skladbi i jasno nam ostavlja poruku: ovo je moja glazba i upravo nju takvu volim i želim da ona bude dio vaše stvarnosti.

S obzirom na glazbeni sadržaj dio moje stvarnosti svakako je već postala i nadam se da će i u budućnosti Griff i bend nastaviti stvarati u tom ozračju. Griffova doista razigrana i zapaljiva gitara potpomognuta je snažnim puhačkim aranžmanima Tima Akersa, poznatog glazbenika koji nam dolazi iz Nashvillea. A upravo je on usmjerio kompletan album u onaj uvijek atraktivni i raspaljivi moderni blues/rock.

Budući da se radi o isključivo autorskom albumu, slušatelja odmah impresionira taj blues/rock, ta Griffova gitara koja nas asocira na svirku nažalost pokojnog S.R. Vaughana i koja u nama budi sve ono što je vrijedno i što svi mi koji se na ovaj ili onaj način bavimo bluesom jednostavno volimo.

Nema nikakve sumnje, album "I'm Drink to That" bit će dio mnogih fonoteka a svojom glazbenom ponudom on to definitivno zaslužuje. Primjerice, skladba "Where Would I Begin" (Single Barrel Version) u potpunosti pored svih drugih to i potvrđuje. Robert Cray, B.B.King, S.R. Vaughan, A.King i drugi doprinijeli su ovom zvuku, kojeg nosi i nudi Griff Hamlin and the Single Barrel Blues Band. Konačno da vam i otkrijem tko je sve radio na ovom studijskom albumu: Griff Hamlin (gitare i vokali), Ty Bailie (klavijature), Mark Smith (bas), Chris Atchley (bubnjevi), Jonathan Bradley (truba), Eric Letta (alt/tenor saksofon), Kevin Hicks (trombon) i Laura Hamlin (bariton saksofon/udaraljke).

Puhačke aranžmane odradio je Tim Akers, osim za pjesmu “Lousisiana Holiday” (Jon Kubis). Da, ova ekipa odradila je doista sjajan, impresivan posao kada je u pitanju ovaj album koji se pojavio i nastao kao posljedica svega što se događalo u posljednjih nekoliko godina. U to je vrijeme Griff doista puno nastupao i provodio vrijeme na turneji svirajući publici svoju glazbu, svoje materijale i na taj način stekao je zavidan broj sljedbenika kako na Facebooku tako i na YouTubeu. Solidan fond od nekih preko 100.000 fanova bio je dobar razlog za ovaj nastupni album, kojim je Griff pokazao da je odličan glazbeni potencijal i nepobitan zalog budućnosti ovog izuzetnog glazbenog stila. Prvo mjesto na iTunes Blues Chart i deveto na Billboard Top Blues Albums Chart dovoljno vam govore o kakvom se sjajnom albumu radi.

PREPORUKA:
Odlične pjesme, snažno i samouvjereno odsvirane uz odličnu glazbenu vibru Griff Hamlina and the Single Barrel Blues Banda na njihovom nastupnom albumu "I'm Drink to That" razlog su nam za radost, veselje i bezbrižnost kada je u pitanju blues. Obavezno provjerite!

A evo, kako to i drugi čuju: "This guy is great. Combine the soul of Stevie Ray with shredders fire, and then mix in a HOT horn-driven band, and you get THE strongest new blues album of the year." - E. D. Hall

"Griff Hamlin and the Single Barrel Blues Band have created a thoroughly entertaining blues sound. With a classy horn section adding depth and character to the incredible lead guitar and vocals by Griff, this album is worthy of your dime. You will NOT be disappointed!" - D. Carter

Više o svemu saznajte na:
www.ghsbbb.com
www.facebook.com/GHSBBB
Instagram: @ghandthesbbb
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Publicity/RadioFRANK ROSZAK, KBA-Awardee 2014
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1.Almost Level With The Ground (3:19)
2.Same To You (4:08)
3.Down And Out (2:50)
4.Someone (6:18)
5.Nothing Better (3:11)
6.Louisiana Holiday (4:44)
7.Don’t Lie (4:35)
8.Where Would I Begin (5:53)
9.Got To End (3:52)
10.Bourbon And A Pistol (4:57)

(Samostalno / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike