Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

griff hamlin

Niti pune 44 minute bilo je dovoljno da zavolim ovo što nam nudi meni potpuno novo ime Griff Hamlin i njegov novi bend The Single Barrel Blues Band. Album "I'm Drink to That" objavljen je u vlastitom izdanju 26. travnja, a do mene je došao zahvaljujući Franku Roszaku u njegovoj FRRP.

Kao i bezbroj puta do sada Frank me ostavio bez teksta svojim novim klijentom i glazbenom ponudom koju nam tako zdušno, iskreno, snažno i efektno isporučuju Griff Hamlin and The Single Barrel Blues Band.

Nakon više mjeseci rada Griff Hamlin u vlastitoj režiji objavio je ovih deset osebujnih i produhovljenih skladbi i jasno nam ostavlja poruku: ovo je moja glazba i upravo nju takvu volim i želim da ona bude dio vaše stvarnosti.

S obzirom na glazbeni sadržaj dio moje stvarnosti svakako je već postala i nadam se da će i u budućnosti Griff i bend nastaviti stvarati u tom ozračju. Griffova doista razigrana i zapaljiva gitara potpomognuta je snažnim puhačkim aranžmanima Tima Akersa, poznatog glazbenika koji nam dolazi iz Nashvillea. A upravo je on usmjerio kompletan album u onaj uvijek atraktivni i raspaljivi moderni blues/rock.

Budući da se radi o isključivo autorskom albumu, slušatelja odmah impresionira taj blues/rock, ta Griffova gitara koja nas asocira na svirku nažalost pokojnog S.R. Vaughana i koja u nama budi sve ono što je vrijedno i što svi mi koji se na ovaj ili onaj način bavimo bluesom jednostavno volimo.

Nema nikakve sumnje, album "I'm Drink to That" bit će dio mnogih fonoteka a svojom glazbenom ponudom on to definitivno zaslužuje. Primjerice, skladba "Where Would I Begin" (Single Barrel Version) u potpunosti pored svih drugih to i potvrđuje. Robert Cray, B.B.King, S.R. Vaughan, A.King i drugi doprinijeli su ovom zvuku, kojeg nosi i nudi Griff Hamlin and the Single Barrel Blues Band. Konačno da vam i otkrijem tko je sve radio na ovom studijskom albumu: Griff Hamlin (gitare i vokali), Ty Bailie (klavijature), Mark Smith (bas), Chris Atchley (bubnjevi), Jonathan Bradley (truba), Eric Letta (alt/tenor saksofon), Kevin Hicks (trombon) i Laura Hamlin (bariton saksofon/udaraljke).

Puhačke aranžmane odradio je Tim Akers, osim za pjesmu “Lousisiana Holiday” (Jon Kubis). Da, ova ekipa odradila je doista sjajan, impresivan posao kada je u pitanju ovaj album koji se pojavio i nastao kao posljedica svega što se događalo u posljednjih nekoliko godina. U to je vrijeme Griff doista puno nastupao i provodio vrijeme na turneji svirajući publici svoju glazbu, svoje materijale i na taj način stekao je zavidan broj sljedbenika kako na Facebooku tako i na YouTubeu. Solidan fond od nekih preko 100.000 fanova bio je dobar razlog za ovaj nastupni album, kojim je Griff pokazao da je odličan glazbeni potencijal i nepobitan zalog budućnosti ovog izuzetnog glazbenog stila. Prvo mjesto na iTunes Blues Chart i deveto na Billboard Top Blues Albums Chart dovoljno vam govore o kakvom se sjajnom albumu radi.

PREPORUKA:
Odlične pjesme, snažno i samouvjereno odsvirane uz odličnu glazbenu vibru Griff Hamlina and the Single Barrel Blues Banda na njihovom nastupnom albumu "I'm Drink to That" razlog su nam za radost, veselje i bezbrižnost kada je u pitanju blues. Obavezno provjerite!

A evo, kako to i drugi čuju: "This guy is great. Combine the soul of Stevie Ray with shredders fire, and then mix in a HOT horn-driven band, and you get THE strongest new blues album of the year." - E. D. Hall

"Griff Hamlin and the Single Barrel Blues Band have created a thoroughly entertaining blues sound. With a classy horn section adding depth and character to the incredible lead guitar and vocals by Griff, this album is worthy of your dime. You will NOT be disappointed!" - D. Carter

Više o svemu saznajte na:
www.ghsbbb.com
www.facebook.com/GHSBBB
Instagram: @ghandthesbbb
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Publicity/RadioFRANK ROSZAK, KBA-Awardee 2014
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1.Almost Level With The Ground (3:19)
2.Same To You (4:08)
3.Down And Out (2:50)
4.Someone (6:18)
5.Nothing Better (3:11)
6.Louisiana Holiday (4:44)
7.Don’t Lie (4:35)
8.Where Would I Begin (5:53)
9.Got To End (3:52)
10.Bourbon And A Pistol (4:57)

(Samostalno / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike