Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Moonshine Society Sweet Thing

Dana 26. srpnja bend Moonshine Society objavio je u vlastitoj režiji album "Sweet Thing", a uz globalnu radijsku promociju Blind Raccoona. Upravo Blind Raccoonu mogu zahvaliliti što sam dobio priliku predstaviti vam ovaj po meni doista vrlo nadahnut i zanimljiv studijski uradak.

U naslovnoj pjesmi i najavnom singlu, kojeg je skladala i potpisala Jenny Langer Poppen, odnosno, Black Betty, pjevačica koja vodi Moonshine Society, ogleda se njihova glazbena raskoš. Na albumu u pjesmi "Sweet Thing" i "Southern Road" gostuje dobitnik BMA za najboljeg harpista, sjajni Jason Ricci, a tu je i Blues Hall of Fame gitarist Joe Poppen. Naravno, tu su još: Wes Lanich, Benjie Porecki, Will Rast (klavijature), Tod Ellsworth, Christopher Brown, Eric Scott (bas), Rodney Dunton, Andy Hamburger (bubnjevi, udaraljke), Ron Holloway (tenor saksofon), Vince McCool (truba), Ken Wenzel (bariton saksofon) te Billy Mayfield i Carley Harvey (back vokali). Da, upravo ova ekipa snimila je ovaj album i isporučila ga svima koji uživaju u ovoj nadahnutoj i uvijek poticajnoj glazbi. Black Betty zasigurno će vas osvojiti svojim raskošnim vokalom, ali i pridruženi joj glazbenici daju sve od sebe i to se itekako čuje!

Moonshine Society dolaze nam američke savezne države Virginije i u svojoj glazbi sjedinjuju brojne glazbene utjecaje, stoga, ako volite Bonnie Raitt i Tedeschi Trucks Band, ali i staru školu bluesa Little Waltera, vi ste pogodili, na pravom ste mjestu!

No, da ne bi bilo neke zabune, "Sweet Thing" nudi nam devet te jednu tzv. bonus track, a sama Jenny potpisuje se kao autor na čak njih pet, dok još dvije potpisuje s članovima benda. Pored toga tu su još i pjesme Johnnyja Wintera, "Southern Road" i "I'd Rather Go Blind" Jordana Ellingtona, Ette James i Billy Fostera, te "Use Me On Gilded Splinters" koju su zajednički potpisali Bill Whiters i Mac Rebennack. Svima nam je jasno da je riječ o autorskom albumu u kojem nema šale i gdje se sve pjesme doslovno iznose pred slušatelja u svom "sirovom" izdanju. To se odmah osjeća i čuje i upravo zato album je doista izvrstan!

Vrlo se brzo bend afirmira i svojom kvalitetom postaje stalan bend koji prati i otvara nastupe velikih imena poput Johnnyja Wintera, Tower of Power, Johna Mayalla, Roomful of Blues, Johna Mayera i Rona Hollowaya, Tab Benoita, George Clintona and the Funkadelic, Dannyja Gattona i Samanthe Fish. Da, nema nikakve sumnje, pred vama će Jenny i njezini glazbenici otvoriti jedan potpuno novi prezentacijski izričaj bluesa, svojstven samo njima!

PREPORUKA:
"Part vamp and part glamour girl, she is all-commanding in her on-stage deliveries and becomes pure sorceress spellbinding audiences with her searing hot vocals. To quote from her sizzling seductive rendition of ‘Fever’ -what a lovely way to burn."

Sjajna je to najava i preporuka za album "Sweet Thing" Moonshine Society. Osobno pozivam vas da što prije dođete do svog primjerka ovog izvrsnog albuma. Sami provjerite jesam li u pravu.

Više saznajte na:
www.moonshinesociety.com
www.facebook.com/moonshinesociety
www.instagram.com/official_blackbetty
www.reverbnation.com/moonshinesociety
www.moonshinesociety.com/order
www.amazon.com/Sweet-Thing-feat-Jason-Ricci/dp/B07SGNKMFD/ (single)
https://music.apple.com/us/artist/moonshine-society/490376388 (artist)
https://spoti.fi/2xLlKaj (artist)
https://open.spotify.com/album/3KDHL1PkrLCd5u0twhC6km
https://www.deezer.com/album/104275342?app_id=140685
www.youtube.com/user/Blackbettyrocks
http://blindraccoon.com/clients/moonshine-society/

Popis pjesama:

1. Sweet Thing
2. Shake
3. Mama, He Treats Your Daughter Mean
4. Come On Home
5. Southern Road
6. Biscuits, Bacon And The Blues
7. Use Me - Guilded Splinters
8. I'd Rather Go Blind
9. Deal The Devil Made

Bonus Track:
10. The One Who Got Away

(Samostalno / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje