Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vaneese Thomas Down Yonder Small

Vaneese Thomas svojim novim studijskim albumom "Down Yonder" jasno daje do znanja da se radi o izuzetnom glazbenom sadržaju. Album je snažna pjesmarica r&b i bluesa kakvu i zaslužuje ona sama, a diskografska kuća Segue Records upravo je jučer, 23. kolovoza objavila album kojeg promovira Blind Raccoon.

Biti dijelom glazbene familije je zahvalno, ali istovremeno nije to nimalo lako. Naime, uvijek moraš biti spreman primiti kritike, glasine tipa "lako njemu/njoj, sve im je dostupno, sve dobiju na taci i nema nikakvih prepreka". Jednako tako već samim rođenjem veliku količinu talenta nosite u svom biću, kao nešto što je normalno, što se podrazumijeva.

Vaneese Thomas kći je legendarnog Rufusa Thomasa, a tu su i njezini stariji brat, klavijaturist Marvell i sestra Carla, koje svi jako dobro poznaju. Na kraju, i sama Vaneese etablirana je umjetnica, pjevačica, tekstopisac, producent i glumica.

Tijekom proteklih godina njezin raskošan talent osjetili su mnogi umjetnici u različitim žanrovima koji uključuju r&b, blues, jazz i gospel. Evo samo nekih: Larry Coryell, Diana Ross, Luciano Pavarotti, Sting, Stevie Wonder, Michael Jackson, Celine Dion i Eric Clapton...

A što se tiče njezinog novog albuma, on nam donosi 12 pjesama u trajanju od gotovo 56 minuta. Jasno je da je sve odrađeno na čelu s nadahnutom i dojmljivom Vaneese odradila i snimila sjajna ekipa pratećih glazbenika. "Down Yonder" bogat je vrhunskom fuzijom, mješavinom modernog bluesa i uvijek prpošnog r&b. No, svakako treba istaknuti vokal Veneese Thomas, koji je apsolutni dragulj, jednako atraktivan i dojmljiv u smirujućim baladama, izuzetno jak u dimaničnim r&b pjesmama te emocionalno potpuno oblikovan, zreo s točno određenom dubinom i predanošću za svaku pojedinu pjesmu, a to se posebno čuje u gospelom obojenim skladbama. Album je izuzetno dojmljiva pjesmarica koja zadržava visoku razinu dosljednosti što se tiče i samog zvuka i stila.

U cjelini uzevši album "Down Yonder" je impresivna posveta glazbi koju volimo. Da, nema tu nikakvog izmotavanja, to je vraški ozbiljan album, s doista snažnim i velikim blues i R&B pjesama, finom i istančanom glazbenom podlogom s nevjerojatno izvrsnom vokalnom modulacijom. Bez ikakve sumnje vrijedan materijal, kojeg svakako valja provjeriti.

PREPORUKA:
Nema sumnje, biti rođen u legendarnoj glazbenoj obitelji je istinski blagoslov sa snažnim pritiskom – kako nastaviti dalje s onime što vam je ostavljeno u nasljeđe. Nesumnjivo izuzetna, odlična glazbenica Vaneese Thomas, tu nema nikakvih problema; njezinim venama teče ogromna količina soula, r&b, gospela, jazza i bluesa. Njezin neosporni talent dolazi do izražaja o bilo koejm glazbenom izričaju se radi. Naime, ta prilagodljivost svakoj sintezi neograničenog glazbenog izričaja, čini je nevjerojatno velikom glazbenicom. Eto, baš iz tih razloga ovaj njezin novi solistički album, "Down Yonder", trebao bi svojim dojmljivim sadržajem odraditi sve ono što ova glazbenica zaslužuje. Provjerite o čemu se radi, nećete požaliti!

A evo, što i drugi pišu: "The song writing and vocal skills of Vaneese Thomas remain at the center and focus of these 12 original tracks on her eighth album, “Down Yonder,” a masterwork that demonstrates a rare talent that is at ease on both Broadway and Beale Street." - Rick J Bowen

Više o svemu saznajte na:
www.vaneesethomas.com
www.facebook.com/vaneese.thomas
www.twitter.com/vaneesethomas
blindraccoon.com/clients/vaneese-thomas/

Popis pjesama:

1. Ebony Man 4:33
2. I Tried 4:59
3. Highway Of Regret 5:02
4. Wake Me 3:58
5. Second Chance 3:40
6. Mama He Loves Me 4:09
7. Lies 4:55
8. Handle Me Gently 6:06
9. Legacy Of Pain 4:44
10. Last Kiss 5:07
11. Gone 3:01
12. Down Yonder 5:35

(Segue Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike