Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Whitey Somers Down That Road

Tijekom veljače ove godine Whitey Somers objavio je album ''Down That Road'' za Motorhome Records. Radi se o albumu inspiriranim bluesom, ali i folkom, rock n' rollom i rockom. Whitey i bend isporučuju nam jedanaest autorskih pjesama koje se temelje i inspirirane su navedenim glazebnim stilovima. Ovaj kanadski glazbenik nastupa i kao solo umjetnik i kao član benda a to samo znači da jako puno nastupa. Pored toga on nastupa s mnogim priznatim kanadskim glazbenicima. Sve to naravno da je u njemu rasplamsalo je želju da uđe u studio.

U gotovo 45 minuta Whitey i bend nude nam glazbu u kojoj bi odmah istaknuo baš one skladbe koje su tzv. ''laganice'' i gdje se Whitey i bend odlično snalaze i nose. ''Six Months Pregnant (3000 Miles Away)'', ''82% Done'', ''82% Done'', ''Sweet Mama's Blues'' ali i ''Down That Road'' upravo su pjesme koje želim posebno izdvojiti.

Pred vama nije ništa revolucionarno, veliko i posebno ili pak nešto što već niste čuli. Radi se o albumu koji nam plastično dočarava kako Whitey Somers i Rick Salt (producenti albuma) doživljavaju i vide svoju prezentacijsku formu i glazbeni ugođaj. Nekome će se to svidjeti, drugi će pak ostati ravnodušni, a kako se ono kaže, o ukusima se ne raspravlja! Pa, shodno tome i moja malenkost se toga drži!

Ekipa koja je radila u studiju su: Whitey Somers (gitara, vokal), Nick Dokter (bubnjevi), Todd Sacerty (bas), Brian Whitty (bas), Larry Blatchford (orgulje) i Nick Rhodes (klavir). Svi zajedno odradili su taj studijski posao i rezultat svega toga je tu pred nama.

PREPORUKA:
Whitey Somers svojim se novim albumom pokušava preko svoje Whitey Somers Music afirmirati i izvan granica Kanade. Naravno, na vama je da ga sad podržite i, kako bi se ono reklo, tko voli, nek' izvoli!

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/whiteysomersmusic
www.reverbnation.com/whiteysomers
www.soundclick/whiteysomers

Popis pjesama:

1. I Got The Blues 3:46
2. Can't Make My Payment Blues 3:11
3. Six Months Pregnant (3000 Miles Away) 3:54
4. Frozen Toenail Blues 2:53
5. 82% Done 4:32
6. If You Leave Me (You Leave e Feeling Blue) 4:08
7. My Baby Likes To Boggie 2:52
8. 82% Done 4:32
9. Testify 2:18
10. Sweet Mama's Blues 6:10
11. Down That Road 3:50

(Motorhome Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike