Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Whitey Somers Down That Road

Tijekom veljače ove godine Whitey Somers objavio je album ''Down That Road'' za Motorhome Records. Radi se o albumu inspiriranim bluesom, ali i folkom, rock n' rollom i rockom. Whitey i bend isporučuju nam jedanaest autorskih pjesama koje se temelje i inspirirane su navedenim glazebnim stilovima. Ovaj kanadski glazbenik nastupa i kao solo umjetnik i kao član benda a to samo znači da jako puno nastupa. Pored toga on nastupa s mnogim priznatim kanadskim glazbenicima. Sve to naravno da je u njemu rasplamsalo je želju da uđe u studio.

U gotovo 45 minuta Whitey i bend nude nam glazbu u kojoj bi odmah istaknuo baš one skladbe koje su tzv. ''laganice'' i gdje se Whitey i bend odlično snalaze i nose. ''Six Months Pregnant (3000 Miles Away)'', ''82% Done'', ''82% Done'', ''Sweet Mama's Blues'' ali i ''Down That Road'' upravo su pjesme koje želim posebno izdvojiti.

Pred vama nije ništa revolucionarno, veliko i posebno ili pak nešto što već niste čuli. Radi se o albumu koji nam plastično dočarava kako Whitey Somers i Rick Salt (producenti albuma) doživljavaju i vide svoju prezentacijsku formu i glazbeni ugođaj. Nekome će se to svidjeti, drugi će pak ostati ravnodušni, a kako se ono kaže, o ukusima se ne raspravlja! Pa, shodno tome i moja malenkost se toga drži!

Ekipa koja je radila u studiju su: Whitey Somers (gitara, vokal), Nick Dokter (bubnjevi), Todd Sacerty (bas), Brian Whitty (bas), Larry Blatchford (orgulje) i Nick Rhodes (klavir). Svi zajedno odradili su taj studijski posao i rezultat svega toga je tu pred nama.

PREPORUKA:
Whitey Somers svojim se novim albumom pokušava preko svoje Whitey Somers Music afirmirati i izvan granica Kanade. Naravno, na vama je da ga sad podržite i, kako bi se ono reklo, tko voli, nek' izvoli!

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/whiteysomersmusic
www.reverbnation.com/whiteysomers
www.soundclick/whiteysomers

Popis pjesama:

1. I Got The Blues 3:46
2. Can't Make My Payment Blues 3:11
3. Six Months Pregnant (3000 Miles Away) 3:54
4. Frozen Toenail Blues 2:53
5. 82% Done 4:32
6. If You Leave Me (You Leave e Feeling Blue) 4:08
7. My Baby Likes To Boggie 2:52
8. 82% Done 4:32
9. Testify 2:18
10. Sweet Mama's Blues 6:10
11. Down That Road 3:50

(Motorhome Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike