Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ear Worms

Kanadska diskografska kuća Stony Plain Records objavljuje album "Ear Worms" Duke Robillard Banda, glazbeni portal SoundGuardian ima osobito zadovoljstvo i sreću biti među prvima u Hrvatskoj i šire koji će vam predstaviti ovo zaista impresivno izdanje.

Od 1985. do 2017. Duke je snimio 33 albuma, a zadnji je bio “Duke Robillard & His Dames of Rhythm”. Pored toga, iza njega su snimljeni albumi s The Fabulous Thunderbirdsima, Joeom Beardom, Herbom Ellisom, Jayem McShannonom, Ruth Brown, Eddyjem Clearwaterom, Jimmyjem Witherspoonom, Snookyjem Pryorom, Pinetop Perkinsom, Billyjem Boy Arnoldom, Joeom Louis Walkerom i Bobom Dylanom, a to je svakako samo ona kraća lista.

Raskošna swing-blues-jazz svirka gitare koja ga prati pokazuje zašto je Duke jedan od najvećih gitarista danas. O samom Duku nije potrebno posebno naglašavati što on znači na ovoj glazbenoj sceni. On svira, producira, radi s doista izuzetno velikom i širokom paletom glazbenika a svakako ne smijemo zaboraviti činjenicu da je sa samo 17 godina osnovao legendarne Roomful Of Blues. Njegova svirka, njegov gitaristički rukopis tijekom desetljeća postajao je sve sofisticiraniji, raskošniji, postajao je nekako složeniji i unikatniji.

Album "Ear Worms" jedinstven je odraz trenutnog glazbenog stvaralaštva ali i "feelinga" swing-jazza, pa i blues izričaja, koji se samo tako, lako i spontano slijeva iz Dukove gitare. Izuzetan spoj blues-jazza i swinga uz sve prisutne ostale primjese i mješavine raznih glazbenih stilova jasno ocrtavaju glazbenu veličinu i kvalitetu samog Dukea (gitara i vokal), te ostalih glazbenika iz benda: Bruce Bears (klavijature), Brad Hallen (akustični i električni bas) i Mark Teixeira (bubnjevi i udaraljke). I što se drugo moglo i očekivati od ovako fantastične ekipe, osim izuzetno efektnog albuma s glazbom uvijek nadahnutog i inervirajućeg bluesa, ali i swing jazza, pa čak i rock n' rolla i R&B iz razdoblja pedesetih i početka šezdesetih godina prošlog stoljeća. Svi zajedno doprinijeli su da ovaj jedinstveni i osebujni album zvuči tako bogato i snažno, da je pun izraženog "feelinga" i ugođaja, koji vas naprosto preplavljuje i istovremeno izaziva ogromne količine ugode koja opet ima za posljedicu povećanje sveukupnog "titra" ove glazbe u krvi.

Sve navedeno rezultira "strašnim" osjećajima, valovima ugode koji zapljuskuju vaše unutarnje biće a vi jednostavno lebdite na lepršavim oblacima glazbe Duke Robillard Banda. Zaista fantastičan osjećaj!

Ovo mogu razumijeti samo prokušani glazbeni znalci, koji su ovakve reakcije imali bezbroj puta, kad god su slušali odličnu, kvalitetnu glazbu u pravom ugođaju s onom poznatom istančanom osjećajnošću i prepoznatljivošću cijele te glazbene furke.

Duke je producent albuma, dok je izvršni producent sam vlasnik diskografske kuće Stony Plain Records, Holger Petersen. A sam Duke uživa i daje apsolutno sve od sebe jer je uvijek naginjao upravo ovakvoj nesputanoj glazbenoj formi. S druge pak strane, "Ear Worms" sa svojih 13 pjesama strši svojom upečatljivošću, zrelošću, snagom, kvalitetom i neospornom izražajnošću i apsolutnom glazbenom nepredvidljivošću. U nešto više od 51 minute dobit ćete takvu glazbenu "porciju" da će vam se zavrtjeti u glavi. Kao i kod njegovih prijašnjih albuma, vrijeme naprosto leti i tek što smo stigli do kraja osjećamo potrebu ići dalje, ići ispočetka. Kada se Duke "ufura", sve postaje pitanje pravog raspoloženja i "feelinga". Duke je jednostavno glazbenik koji samo prezentira glazbu, bez obzira kako ju tko nazivao i etiketirao. On je izvodi upravo onako kako se trenutno osjeća, tim više ovaj njegov zaokret i povratak nekadašnjim glazbenim stremljenjima me dodatno inervira.

PREPORUKA:
Pred nama je, dakle, odlični "Ear Worms", koji sadrži jedinstvenu glazbenu ponudu plesnog ritma, "feelinga" i ugođaja. Jednostavno: jedinstveno, osebujno i neponovljivo glazbeno iskustvo. Provjerite!

Više o svemu saznajte na:
www.dukerobillard.com
https://www.facebook.com/duke.robillard.1
www.stonyplainrecords.com

Popis pjesama:

1. Don't Bother Trying To Steal Her Love (3:36)
2. On This Side Of Goodbye (5:40)
3. Living With The Animals (4:56)
4. Careless Love (3:49)
5. Every Day I Have To Cry Some (2:37)
6. I Am A Lonseome Hobo (3:34)
7. Sweet Nothin's (2:27)
8. Soldier Of Love (3:41)
9. Dear Dad (2:15)
10. Yes We Can (6:35)
11. Yellow Moon (4:46)
12. Rawhide (2:15)
13. You Belong To Me (4:52)

(Stony Plain Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike