Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

simplelife

Dudley Taft i njegova ekipa od prvog tona jasno svima daju do znanja da tu nema zezancije, da se tu i radi i praši k'o u najvećem rudniku. Ekipa zrači silnom energijom, a svakoj pojedinoj pjesmi daju sve od sebe, pri čemu je na prvom mjestu Dudleyjeva gitara, koja će vas nositi i davati vam izuzetno puno razloga da se ovom albumu često vraćate. Uz Dudleyja Tafta (vokal i gitara), tu su još i Kasey Williams (bas gitara) i Walfredo Reyes Jr. (bubnjevi, udaraljke). Chris Ellison (bubnjevi u 1 i 3), Mike Tapogna (bubnjevi u 6, 11 i 12) i John Kessler (bas u 8) dali su svoj doprinos navedenim pjesmama na novom, sedmom studijskom albumu, "Simple Life", kojeg upravo jučer, 6. rujna objavljuje American Blues Artist Group uz svjetsku radijsku promociju Blind Raccoon.

S obzirom na godinu rođenja (1966.) samog Tafta, zna se kakvim je glazbenom cjepivom cijepljen. Pored toga jako dobro se zna koja je to glazba što je bila nezaobilazan dio njegove mladosti: Deep Purple, Allman Brothers Band, Foghat i ZZ Top. Na kraju, tu je itekako izražen Dudleyjev otvoren odnos prema bluesu u onom tradicionalističkom formatu ali i prema modernom električnom, urbanom rock n' bluesu. Kao i gotovo svaki put taj spoj ubrzo je dao odlične rezultate i već od nastupnog albuma pa sve do ovog novog, on je usmjeravao Dudleyja prema tom svima izuzetno prihvatljivom glazbenom stilu.

Njegov gitaristički rukopis sadrži najbolje odlike majstora poput Jimmyja Pagea, na žalost pokojnog Garyja Moorea i nadasve sjajnog Joea Bonamassae. Ovaj gitarist iz Seattlea je tijekom godina svog profesionalnog rada izgradio izuzetno unikatni i svoj originalni glazbeni i gitaristički izričaj. Ta snaga, odrješitost, ta čvrstina i eksplozivnost nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim, pa ni sam nisam nikakva iznimka. Shodno tome, i ovaj put radi se o beskompromisnoj i ustrajnoj svirci kakvu mnogi vole slušati, a to je rock n' blues s predznakom Texas, čime sve dobiva još jaču i sjajniju označenost. Moram istaknuti činjenicu da je, globalno gledajući, "Simple Life" ipak malo mekši od prijašnjih Dudlyjevih albuma. Osjećam kako je uspio pokazati i tu svoju osjećajnu stranu, gdje glazbom opisuje da uopće nije takav kakvim bi ga ljudi na prvu uzimali.

S druge pak strane ide ta njegova rodbinska veza, obiteljsko stablo koje dijeli sa svojim značajnim pretkom, Williamom Howardom Taftom (koji je 4. ožujka 1909. naslijedio Theodorea 'Teddyja' Roosevelta kao 27. predsjednik SAD). A onda 4. srpnja 1966., eto, baš na Dan nezavisnosti, rođen je Dudley i ubrzo se pokazalo da je čovjek predodređen za velike i značajne stvari. E sad, nekom to znači da bude bogat, nekom da se bavi politikom, glumom, slikanjem ili općenito umjetnošću... Dudley je predodređen da bude glazbenik i to ne bilo kakav, već onaj koji svoju glazbenu inficiranost snažno prezentira kroz duboke utjecaje svojih glazbenih idola i da radi se o glazbi koja izbija iz svake pore njegova bića. Dudley Taft je doista intrigantna mješavina blues utjecaja poput Elmorea Jamesa i Lightning Hopkinsa i njegove rane faze rock gitarista na grunge sceni Seattlea. No, kada se udruži s već spomenutom ekipom, "Simple Life" nudi "strašnu" kombinaciju u kojoj se sjedinjuju ZZ Top i Lynyrd Skynyrd; ima tu svega, ali ponajviše puno Dudleyjevog osobnog doprinosa i baš zato sve to zvuči toliko dobro, atraktivno, da će vam se od ovakvog glazbenog sadržaja naježiti sva koža i ova glazba, ovaj rock n' blues će vam jednako tako dobro protresti sve kosti.

Dudley Taft ne filozofira, ništa ne skriva, već ide direktno u glavu. Ono što nam isporučuje je ogromna količina rock n' blues vibre, koje se provlače i čuju kroz svih 12 pjesama na albumu i zapravo pred vama je gotovo 48 minuta potpunog užitka. Naime, ovih 12 pjesama pokazuje kolika je autorska snaga samog glazbenika, jer samo Warren Haynesova "If Heartaches Were Nickles" nije izašla iz Dudleyjeve radionice. Vrlo impresivna je to prezentacijska forma, u kojoj Dudley i ekipa jednostavno daju sve od sebe i to se naravno i osjeća i čuje! I baš će zato ovaj album biti čest gost brojnih radio postaja a evo već neko duže vrijeme ne izlazi iz mog CD playera. Preporučujem am da provjerite zašto je to tako.

PREPORUKA:
Album "Simple Life" Dudleyja Tafta pruža nam prikaz kako rock n' blues trebaju zvučiti u svom iskonskom značenju. Naime, ta mješavina southern country rocka, texas bluesa, grungea, pa čak i nešto heavy rocka i rocka značajno usmjerava sve tonske zapise na albumu.

S druge pak strane, ovdje nema nikakve dvojbe: ako ste poklonik klasičnog rocka, texas bluesa i onoga što označavamo kao neodoljivi rock n' blues, na pravome ste mjestu. Potražite i poslušajte odličan album "Simple Life" dojmljivog i nadasve originalnog i talentiranog gitarista Dudleyja Tafta.

Više o svemu saznajte na:
www.dudleytaft.com
www.facebook.com/dudleytaftfanpage
www.instagram.com/dudleytaft
www.twitter.com/DudleyTaft
VIDEO
Channel: www.youtube.com/dudleytaft
September 2019: European tour – Germany, Netherlands, Poland & Austria
Details @ www.dudleytaft.com/shows
http://blindraccoon.com/clients/dudley-taft

Popis pjesama:

1. Give Me A Song 4:53
2. Simple Life 4:22
3. I Can’t Live Without You 4:31
4. In Your Way 2:53
5. Don’t Let Them Get Away 2:51
6. Death By Bliss 3:34
7. Bombs Away 3:39
8. If Heartaches Were Nickels 6:24
9. Never Fade 3:05
10. Pouring Down 3:43
11. Shine 3:54
12. Back To You 3:34

(American Blues Artist Group / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici