Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

The Paul Deslauriers Band Bounce

Izdavačka kuća VizzTone Lable Group u posljednje vrijeme jedna je od najagilnijih diskografskih kompanija, koje se doista trude biti dostupni u svim dijelovima zemaljske kugle. Richard Rosenblatt kao najodgovorniji čovjek kompanije već je dokazani prijatelj našeg Blues Cornera i specijalizirane radijske emisije Blues za vas. Albumi njegove izdavačke kuće vrlo često imaju onaj ekskluzivni predznak, pa tako evo još jednog - "Bounce" je studijski album kojeg je objavio Paul Deslauriers i njegov The Paul Deslauriers Band.

Gitarist i pjevač Paul DesLauriers, bubnjar Sam Harrisson i basist Alec McElcheran potpuno su me oborili svojom prezentacijskom formom. Rock /blues trio, ta bazična glazbena formacija u kojoj nema "šlepanja", uvijek je jasni pokazatelj koliko netko ima "utakmica u nogama". Nema "muljaže", sve je otvoreno i sve se čuje, svatko stoji iza svoje svirke i vibre. Ovih gotovo sat vremena jasno pokazuju da su PDB nevjerojatni udarnički trio koji izgara na sceni ali i u studiju.

"Bounce" je snimljen u pauzama tijekom prošlogodišnje turneje po Kanadi, Americi i Europi. Slobodno se može ustvrditi da je to najuspješnije studijsko ostvarenje benda do danas. Bend je postavio 13 novih pjesama s 12 originala, uključujući "Picked a Bad Day", suradnju snimljenu na Floridi s američkim bluesmanom JP Soarsom i obradu pjesme Anthonyja "Duster" Bennetta "Jumpin 'at Shadows" (popularizirao je Peter Green dok je bio u Fleetwood Mac). Ova nadahnuta trojka iz Montreala zadivila je već mnoge, pa tako ni moja malenkost nije ostala imuna na ono što nam dolazi s ovog izvrsnog albuma.

Paula obilježava upravo njegova filigranske svirka gitare. Naime, on se itekako ističe tim svojim filigranskim gitarističkim rukopisom, i to bilo da se radi o akustičnoj ili električnoj gitari. Njegov stil je majstorski a povrh toga Paul sve još nadopunjuje svojim snažnim i senzualnim glasom.

Ovaj apsolutno talentirani, nadahnuti i suptilni blues glazbenik svojom glazbom čini ama baš sve što hoće. Svojim upornim radom i neumornim istraživanjem, usvojio i prezentirao je bogatu paletu glazbenih stilova i raspoloženja. Nemoguće je ne primjetiti da je u sve to utkano neprimjetno stapanje granice bluesa u korijenima s folkom, soulom i rock & rollom. Nježno i vatreno, akustično ili elektrificirano, ovaj glazbenik permanentno vrši temeljito istraživanje u umjetnosti, a njegova sposobnost da savršeno spaja sve gore navedene, ali samo prividne proturječnosti u prekrasni univerzalni jezik, jednom riječju je fascinantna.

Album nam nudi 13 pjesama, koje su prave sljedbenice prošlog albuma iz 2016. No, ovaj put sve je to puno jače, energičnije i neizrecivo originalnije. Upravo to je glavna odrednica albuma "Bounce". Nema nikakve sumnje, nakon slušanja iz vas će izlaziti ogromne, količine nakupljenih pozitivnih emocija – jednostavno,osjećati ćete se bolje. Inventivan, originalan, snažan i probojan u osjećajnim blues temama, strastven i energičan u baladama, te nadasve poseban u efektnim blues/rock skladbama: jednom riječju – fantastično!

PREPORUKA:
Izvanserijski gitarist Paul Deslauriers i njegov The Paul Deslauriers Band albumom "Bounce" pokazali su što znači imati tako puno u malom prstu. A u tom "malom prstu" oni imaju prebogatu glazbenu škrinju iz koje svako malo vade neke izuzetne, uspješne pjesme kao inspiraciju. Nakon toga slijedi skladateljski proces u kojem slijedi toliko jako izražena originalnost da je to u najmanju ruku impresivno. Sve te pjesme imaju doista efektno i snažno novo ozračje i ruho!

Više o svemu možete saznati na:
www.pauldeslauriersband.com
www.facebook.com/PaulDeslauriersBand/
www.vizztone.com
open.spotify.com › artis
soundcloud.com/vizztone/sets/paul-deslauriers-band-bounce/s-55fZV
https://music.apple.com › album › bounce

Popis pjesama:

1. Here We Go/0:30
2. It's All on You/4:07
3. Let Me Go Down/5:08
4. Take Me to the Brink/3:40
5. Happy Wasting Time with You/3:51
6. Driving Me Insane/3:46
7. Jumpin' at Shadows/4:57
8. Working My Way Back Home/4:15
9. Picked a Bad Day (feat. JP Soars)/4:40
10. When the Darkness Comes/3:54
11. Feeling All Kinds of Good/3:21
12. Loosy Goosy Jam #769/6:34
13. Waiting on You/10:44

(VizzTone Lable Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike