Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TennesseeRedemption COVER300x300

"Tennessee Redemption" nastupni je vrlo nadahnut i dojmljiv album istoimenog benda, objavljen 13. rujna u izdanju Endless Blues Records.

Radijsku promociju odrađuje Rick Lusher Radio Promotions. Pored toga, svakako treba naglasiti da upravo Endless Blues Records pod vodstvom Micka Kolasse preko svojih izdanja želi pomoći nezavisnim umjetnicima da kvalitetno snimaju glazbu i učine je široko dostupnom.

Vjerojatno mnogi od vas, uostalom, kao i moja malenkost, nikada niste čuli za ovaj bend, a niste ni mogli jer nastao je ove godine. Naravno, to su glazbenici koje svi koji prate rock n' blues scenu jako dobro poznaju. Evo ih redom: Brandon Santini (glavni vokal, usna harmonika), Jeff Jensen (vodeći vokal, gitara), Timo Arthur (gitara, vokal), Bill Ruffino (bas, vokal) i David Green (bubnjevi, vokal). Sjajna ekipa koja kroz ovih deset pjesama tutnji blues scenom. Vrlo direktno, izražajno, nadahnuto i osjećajno pokretački dvojac Brandon i Jeff sjajno vode bend u kojem su svi duboko upleteni u svaku pojedinu pjesmu.

Tennessee Redemption je "strašan" sastav, koji je čvrsto usidren u bluesu, nastao i odrastao na rock ’n' rollu, nadahnut soulom, potvrđen gospelom a otvoren kao jazz; ovaj je bend zapravo čisti umjetničko evolucijski ciklus svakog od svojih članova. To je svima jedna potpuno nova stepenica prema naprijed i gore!

Ključna godina je 2017., kada su Brandon i Jeff odlučili prihvatiti pregršt ekskluzivnih festivalskih ponuda da nastupaju zajedno. Uz Davida Greena na bubnjevima, Billa Ruffina na basu, Tima Arthura na gitari, grupa je nastupala kao The Santini-Jensen Project (SJP). I to je zapravo pokrenulo inspiraciju za podizanje i odlazak na sljedeću razinu. No sve čeka dok je Jeff Jensen bio na turneji podržavajući svoj album "Wisdom & Decay" tijekom 2018., a Brandon Santini pripremio je izdati svoj dosad najuspješniji album, "The Longshot" (2019.), koji je debitirao na Billboardovoj blues ljestvici na 7 mjestu. Taj album i dalje širom svijeta dobiva burne i nadasve odlične kritike.

Prijateljstvo i poštovanje jedni prema drugima nastavili su rasti tijekom godina razdvajanja, a koncerti SJP-a 2017. zaista su pokrenuli potrebu pisanja i nastupa zajedno na puno ozbiljnijoj osnovi. Tako su nakon godina razgovora o tome Brandon, Jeff, Timo, Bill i Dave službeno osnovali Tennessee Redemption. To je ime koje im mnogo znači jer je većina članova benda pronašla nekakavo osobno iskupljenje dok su živjeli u Memphisu.

Nastupni album "Tennessee Redemption" sadrži osam originalnih pjesama, kao i interpretacije Toma Waitsa ("Come On Up To The House") i Little Waltera ("Watch Yourself"), koje su potpuno prearanžirane.

Mora se priznati, vrlo različit, ali fokusiran album, pokazuje nam vrlo dojmljivu zbirku pjesama Santinija i Jensena. Tennessee Redemption je bend koji je posvećen stvaranju i izvođenju prave američke "roots" glazbe bez ikakvih granica ili okvira. Vrlo respektabilna Santinijeva usna harmonika, čista i melodična ili velika i odvedena u divlji blues, pored toga tu je gotovo jazz-rock gitaristički ritam Jeffa Jensena, sve uz sjajnu potporu vrlo kreativne ritam sekcije melodičnog basista Billa Ruffina, snažnog i produhovljenog stila Davida Greena na bubnjevima i kreativno, vrlo raznolikog Tima Arthura na gitari. Na kraju krajeva, ovaj bend samo želi pisati i stvarati glazbu koja se povezuje s ljudima, a na to su i Brandon i Jeff izuzetno ponosni.

Više saznajte na:
https://www.tennesseeredemption.com
https://www.tennesseeredemption.com/merch
https://www.facebook.com/tnredemption/
https://www.facebook.com/Endless-Blues-Records-440955253344028/

Popis pjesama:

1. Glad To Be
2. We Got A Thing Going On
3. Souls In The Water
4. Back To Tennessee
5, Leave My Body
6. See About Me
7. Come On Up To The House
8. You Don’t Love Me
9. Watch Yourself
10. Watch Yourself

(Endless Blues Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike