Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Harpdog Brown For Love and Money

Pred svima vama koji volite blues stoji istinski dragulj, studijski album "For Love & Money", kojeg je 26. travnja objavila izdavačka kuća Dog House Records.

Tko je Harpdog Brown? Najlakše ga je opisati tako da spojite, primjerice, jedan dio Louisa Prime, jedan dio Louisa Armstronga, zatim tome dodate jedan dio Louisa Jordana i dio Sonnyja Boya Williamsona. To je taj zvuk sjedinjen u glazbenom izričaju Harpdoga Browna. I kako to može biti loše?

Albumom "For Love & Money" ori se "jump-blues" koji se valja i ljulja iz Chicaga do New Orleansa. Album je producirao Steve Dawson, a njegovi radovi i talenti u produkciji i na gitari doista su izvrsni. U tandemu s Harpdogom polučili su sjajne rezultate. Teško se odlučiti što je bolje, kompletni ugođaj albuma ili Harpdogov autentični i masivni vokal te specifični zvuk usnjaka. Ili je pak fascinantnija svirka pratećeg benda pod vodstvom Davida Webba na klaviru i Hammond B3 orguljama. Pored njega, tu su još William Joseph Abbott (klarinet i alt saksofon), Skye Lambourne (trombon), Jerry Cook (bariton i tenor saksofon). Ova puhačka sekcija itekako je bitna za taj "sound". A tu su i Jeremy Holmes na basu i Robert Vail Grant na bubnjevima, koji čine nevjerojatnu ritam sekciju. Na kraju, tu je Steve Dawson, koji doista obavlja izvrstan posao na gitari. Taj se zvuk u konačnici definira kao "cool sound".

Na albumu "For Love & Money" imamo osam sjajnih originala i pet dobro odsviranih obrada. Naime, treba imati puno znanja i umijeća kako bi napravio sjajan zvuk, koji oponaša bendove 40-ih i 1950-ih, koji su stvorili swing i koji su rasplesali Sjevernu Ameriku a potom i cijeli svijet. Ovaj album je zapravo veliki povratak u to doba.

PREPORUKA:
"For Love & Money" donosi nam Harpdoga Browna kao istinskog majstora "jump bluesa". To ne bi bilo ostvarivo da se Harpdog nije okružio gomilom starih i mladih glazbenika, koji rade zaista spektakularan posao.

Ovaj kanadski umjetnik, njegov bend i producent jednostavno su nam ponudili prekrasan album, kojeg vam doista toplo preporučujem.

Više o svemu saznajte na:
www.HarpdogBrown.com
www.facebook.com/HarpdogBrown
www.instagram.com/harpdogbrown
twitter.com/harpdogbrown
smarturl.it/HarpdogBrown

Popis pjesama:

1. No Eyes For Me (3:39)
2. Blue Light Boogie (5:21)
3. The Comeback (4:49)
4. Reefer Lovin’ Woman (4:51)
5. A New Day Is Dawnin’ (4:27)
6. Vicious, Vicious Vodka (4:03)
7. I’ll Make It Up To You (3:47)
8. One Step Forward (3:51)
9. Stiff (3:24)
10. For Love And Money (3:11)
11. Buzzard Luck (3:57)
12. Thinkin’ And Drinkin’ (4:34)
13. Sasha’s Lullaby (4:13)

(Dog House Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike