Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mark Crissinger

Niti 44 'bile su dovoljne da se ponovo uvjerim kako je Mark Crissinger, glazbenik koji ide pravim putem. Naime, kada sam obrađivao njegov prošli studijski album "Night Light", spomenuo sam da do tada nisam imao prigode čuti, bilo što od ovog izuzetno zanimljivog umjetnika. Prošlo je tri godine i evo ga ponovo sa svojim novim, šestim po redu studijskim albumom "Believe In Love" uz globalnu promociju, koju provodi kanadska promotivna kuća SF Publicity.

I stoga, baš danas, 13. rujna album je dostupan svima i bila bi prava šteta da ga propustite. A evo i zašto.

Mark Crissinger je 2017. bio nominiran za "Maple Blues Award 2017" i za nagradu "novi izvođač godine". Na sceni je od 1987. godine i svojom nadahnutim spojem tradicionalnih glazbenih postulata, vrlo serioznih tekstova i modernih aranžmana, on naprosto stvara i izvodi originalnu novu blues i "roots" glazbu otkrivajući pri tome i sebi i nama slušateljima svoju dušu kantautora i nepobitni blues u svom glazbenom biću.

Njegov album iz 2015. godine "BLUES EXPRESSION" dobio je izvrsne kritike kritičara i opsežni medijski prostor na blues radio programima širom Kanade i Sjedinjenih Država. Crissingerov peti solo studijski album "Night Light" nastavlja na svom "novom bluesu" putu. Spajajući tradicionalne teme s pametnim tekstovima i modernim aranžmanima, ove pjesme opisuju njegovu dušu pjevača i sav taj blues u njegovu srcu. Njegova neumorna gostovanja i uspjeh ova dva albuma privukli su pozornost nagrada Maple Blues Awards, a 2017. godine i nominiran je za nagradu "novi izvođač godine".

A na ovom, šestom studijskom albumu Marka Crissingera "Believe In Love" kombinira blues glazbu s countryjem, rockom i akustičnim boogaloom. Uz njega tu su Jay Stevens na basu i Bill Hicks na bubnjevima, sam Crissinger svira gitaru i pjeva, dok je Darcy Phillips na klavijaturama, Marty Howe (usna harmonika) i Pierre Komen (saksofon). Svi oni daju samom glazbenom sadržaju sve potrebne reference i dodaju konačni obol i zvuk kompletnom albumu. Naime, Mark je imao želju da snimka u studiju zvuči kao svirka na "stageu", da sve bude opušteno i da se samo nadovezuje i slaže. Ova ekipa sve to je odlično sprovela u djelo, pa će vam snimljeni materijal u svojih niti 44' pružiti mnogo razloga za uživanje i opuštanje.

Sve to dio je njegove terapije bluesom jer uz pjesme se može i pjevati i plesati, dakle ugođaj je potpun! A sam Mark o svemu kaže:“It’s a power that flows through us all. It can shake and rattle these walls. Sing out loud in every hall. People gotta believe in love.”

Album "Believe In Love" na vrlo jasan način pokazuje kako umjetnici doživljavaju ovaj glazbeni izričaj. Ovih deset autorskih pjesama odvesti će vas na jedno potpuno novo, interesantno blues putovanje sa koga ćete se vratiti potpuno obnovljeni i puni odličnih, novih, svježih impresija i zapravo biti ćete u potpunosti oduševljeni onim što ste čuli.
Markovi odlični aranžmani, pametni tekstovi, njegov moderni pristup tradicionalnim vrijednostima bluesa, kao i njihova implementacija u sadašnja glazbena kretanja djeluju i zvuče vrlo nadahnuto i u potpunosti novo, inventivno i 100% produhovljeno i originalno.
Mark Crissinger na sceni djeluje od 1987. godine, kao što sam već napisao i jako dobro je "ispekao" svoj zanat na brojnim nastupima diljem Kanade i Amerike. Doista, drago mi je što sam upoznao njegovu glazbu i što je svoje mjesto u mojoj kolekciji našao i ovaj, njegov šesti studijski album po redu.

PREPORUKA:
"Believe In Love" Mark Crissingera ostaviti će upečatljiv dojam na sve one koji dođu u posjed ovog albuma. Imao sam veliko zadovoljstvo ekskluzivno promovirati vam još jednog, ipak za mnoge jednog novog glazbenika, još jedno novo glazbeno ime i njegov nadsve nadahnuti i vrlo dojmljivo snimljen album. Ukratko...potražite, nabavite i uživajte! IZVRSNO!

Više o svemu saznajte na:
www.markcrissinger.com
www.facebook.com/mgcrissingermusic/
twitter.com/mgcrissinger
www.reverbnation.com › thebluebudzz › song

Popis pjesama:

1. Believe In Love (5:04)
2. I Hear You're Talking (4:14)
3. I'ma Gonna Love You (3:30)
4. Roll With The Punches (3:05)
5. Blusersise Boogie (3:52)
6. La Hoochie Coo (4:48)
7. Nothing Left To Lose (4:40)
8. Heartache & Trouble (5:30)
9. Hard No (4:30)
10.Hornby (5:47)

(SF Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike