Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ghalia front

Dana 20. rujna njemačka blues diskografska kuća Ruf Records na svjetsku scenu donosi "Mississippi Blend", novi album Ghalije Volt. Ako se sjećate, na njezinom prošlom albumu, "Let The Demons Out", imali smo svi prigode čuti kako se ova mlada pjevačica izvrsno nosi s glazbenicima tada okupljenim pod imenom Mama's Boys. No, ta je priča završena i ovaj put uz nju su gosti: Cedric Burnside, Watermelon Slim, Cody Dickinson, Lightnin' Malcolm, Smokehouse Brown i Dean Zucchero.

Ova mlada glazbenica, koja je 2013. snažnije krenula u ove glazbene vode, pravim imenom i prezimenom Ghalia Vauthier, dolazi nam iz Brisela, ali njezina glazbena priča svoj obol dobila je u nekom zadimljenom baru u New Orleansu. Naime, Ghalia je upravo tu susrela bend Mama's Boys i nakon kratkog vremena bilo je to obostrano prepoznavanje temelja za buduću suradnju. Na svu sreću to se i dogodilo i rezultat je bio album prvijenac "Let The Demons Out". Tako impresivan spoj jedne od najupečatljivijih mladih europskih pjevačica i "opakih" Mama's Boys iz Louisiane svojom nepredvidljivošću i ekskluzivnošću, snagom i kvalitetom u prezentacijskoj formi ruše i razaraju sve pred sobom.

Sada je priča potpuno drugačija, daleko snažnija i ozbiljnija. Naime, mlada, nježna, odlučna i snažna Ghalia Vauthier nasuprot ovih robusnih blues "freakova" u toj zajedničkoj kombinaciji polučili su materijale koji nose i lome sve pred sobom. Zaista, već dugo vremena nisam čuo ovako nešto. Od 2013. do danas Ghalia je tražila "srodne duše" i ta potraga zaustavila se upravo na ovim glazbenim suradnjama. Da, jasno je k'o dan, ova mlada glazbenica voli izazove i sada ovom suradnjom to joj se i ostvarilo. Pravi izazov je upravo pred njom, pred vama i stoga, ne bježite već se koncentrirajte i poslušajte što vam to nudi "Mississippi Blend".

Ghalia svojim upečatljivim vokalom kontra robusne svirke usnjaka Watermelon Slima, potencirane gitare Smokehouse Browna, Cedrica Burnsidea i Lightnin' Malcolma, te "grgljajućeg" basa Dean Zucchera i vrlo živućih ritmova Codyja Dickinsona ponudila nam je 11 impresivnih tonskih zapisa. Naravno, sve to ne bi bilo moguće da nema one kemije, koja se naprosto razvila i postala toliko izražajna da ju je i službena kritika i publika vrlo brzo osjetila i prepoznala. Poslušajte njen novi album " Mississippi Blend", koji bi po mom skromnom sudu trebao ove godine ući u nekoliko kategorija BMA.

PREPORUKA:
Definitivno, "Mississippi Blend" Ghalije Volt jedinstveno je i posebno putovanje "deep down south". Tamo dolje na dubokom jugu stvarne životne priče imaju neko drugo značenje i baš kao takve se i postavljaju.

Album snažno ističe autorsku crtu ove mlade glazbenice. S druge pak strane, tu su prateći glazbenici, koji svojom opakom svirkom daju taj element, nazovimo to bezobraznošću. Naime, on je toliko eksponiran, određen i usmjeren na kompletnu zvučnu sliku da je to tako izuzetno čujno i provlači se cijelim albumom.

Ghalia Volt dokazala je da nema brige za sve koji vole ovaj glazbeni stil. Ovdje nema nikakvih prezentacija onog što smo već čuli. Ovdje Ghalia i bend idu korak dalje, daju svoju zvučnu sliku, daju svoje viđenje prezentacijske forme bluesa i to je ono što mi se doista sviđa. Tako to zapravo i treba raditi!

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/events/the-stage-at-kdhx/ghalia-volt/1987459571380073/
www.ghaliaandmamasboys.com
www.rufrecords.de

Popis pjesama:

1. Gypsy Lady
2. Meet You Down the Road
3. Squeeze
4. First Time I Died
5. Lucky Number
6. Wade in the Water
7. Drag Me Down
8. Shake & Repeat
9. Release Me
10. Why Don't You Sell Your Children
11. I Thought I Told You Not to Tell Them

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike