Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Katarina Pejak Ally Venable i Ina Forsman Blues Caravan 2019

Ono što se 15. veljače odvijalo u njemačkom Koblenzu možete slušati i gledati na najnovijem izdanju "Blues Caravan 2019", kojeg je objavila blues diskografska kuća Ruf Records.

Dragi moji, odvalit ćete se kada čujete kako ove dame izvode, svaka zasebno i sve zajedno, ovaj glazbeni stil koji toliko volimo. Katarina Pejak, Ally Venable i Ina Forsman svojim CD-om i DVD-om "Blues Caravan 2019" fanovima su pružile nevjerojatan audio-vizualan sadržaj.

Nakon uvodne zajedničke "They Say I'm Different" prva stvar u svoje ruke uzima Katarina Pejak, pjevačica i pijanistica koja nam dolazi iz Srbije ali živi i radi u Americi. S njezinog studijskog albuma slušamo profinjeni blues. Svakako moram posebno spomenuti ritam skeciju, koju čine već stalno prisutni Roger Inniss i Elijah Owings na bubnjevima. Katarina nas vodi kroz svoj solo nastup preko 5 autorskih skladbi na DVD-u i 3 na CD-u, a potom u prvi plan ide raspaljiva Ally Venable i odmah podiže publiku koja se doista fino uljuškala u vrlo nježni nastup Katarine Pejak. E a sada Ally žari pali svojom gitarom, ali i jakim vokalom i pri tome radi jedan vrlo suprotan pandan Katarininom nastupu, koji na DVD-u završava uz pjesmu "Moonlight Ride" i koju je Katarina posvetila The Allman Brothers Bandu.

"Texas Honey" s istoimenog albuma opako otvara njezin solo nastup a sve ide dalje i dublje s već sljedećom "Nowhere To Hide". Da, nije nikakvo čudo, jer kada čujete pjesmu "Broken", odmah znate što vam je činiti, ova mlada dama ima sjajne glazbene gene koji ju pucaju od Jimija, preko Wintera do S. R.Vaughana. Mora se priznati, ona je sve to izuzetno sjajno primila i u sebi pretvorila u svoj originalni glazbeni izričaj i gitaristički rukopis. Nema što, sjajna je!

"Devil's Son" i "Backwater Blues" ne možete čuti na CD-u i zato morate imati oba medija za potpuni doživljaj. A kada Alley krene sa slideom niz leđa idu trnci koji vas draže i tjraju da radite one ritmične pokrete glavom, lupkanje dlanom po nozi i stopalom po podlozi. Ma, uostalom, svi znate kako to ide. S druge pak strane, ono što Alley i Katarina čine u "Backwater Blues" trebalo bi se uvrstiti u glazbene škole svih kategorija i uzrasta na temu kako tradicionalni blues zvuči u modernom ozračju i štihu.

A potom vrlo "smooth" na "stage" dolazi impresivna Ina Forsman i odmah kreće vrlo snažno, samouvjereno ispjevavati svoju životnu priču. Njezine glasovne reference su doista vrlo, vrlo velike. Već u svojoj prvoj solo pjesmi "All Good" Ina pokazuje da je doista 100 % u ovome što radi. "Why You Gotta Be That Way" istinska je nadgradnja u svakom pogledu, Ina i bend igraju se tko će biti bolji, neočekivaniji, zanimljiviji i u toj igri svi dobivaju svoj dio kolača, kojeg svaki od glazbenika itekako svrsishodno prezentira. "Chains" je pjesma u kojoj Ina navodi publiku na pjevanje, na suradnju, a potom stvar preuzima u svoje grlo i sve samo plovi plavom rijekom i da, svi mi već znamo povratka nema! Blues izlazi iz svake note. I da, te dvije pjesme nećete čuti na CD-u.

"Mean Mistreated" Ina posebno snažno ispjevava uz jednaku snažnu potporu gitare Alley Venable i klavijatura Katarine Pejak. Snažna "bluesčina" od koje se lome kosti, a zatim slijedi vrlo sretna, prpošna "Genius" i to je zadnja solo pjesma Ine i tada slijedi dio gdje Alley, Katarina i Ina zajedno izvode 5 pjesama i to: "Love Me Like A Man", "I'm A Good Woman", "Sixteen Tons" i potom idemo na bis, u veliko finale preko S.R. Vaughanove i Doyle Bramhallove "The House Is Rockin' " a da bi sve kulminiralo u "As The Years Go Passing By".

PREPORUKA:
Katarina Pejak, Ally Venable i Ina Forsman svojim izdanjem "Blues Caravan 2019" za njemačku Ruf Records napravile su dubok rez u kojem se možete izgubiti. Duboko, jako duboko dame su zasjekle blues plaventnilo, koje je počelo jako krvariti a ta plava krv, tekućina ničim se ne može zaustaviti i nemojte se niti truditi već dopustite da otplovite tim plavetnilom u neki drugi svijet... u "Deep Down Blues...Hell Yeah!!!"

Više o svemu saznajte na:
www.inaforsman.com/
www.facebook.com/InaForsman/
www.allyvenableband.com
www.facebook.com/AllyVenableBand
www.facebook.com/pejakatarina/
www.facebook.com/bluescaravan/
Ruf's Blues Caravan 2019 TOUR DATES ✥ smarturl.it/RufsBluesCarvan2018
www.rufrecords.de

Video:
1. www.facebook.com/bluescaravan/videos/680784265699585/?t=0
2. www.facebook.com/bluescaravan/videos/1049866435214277/?t=15
3. www.facebook.com/bluescaravan/videos/1049866435214277/?t=2

Sadržaj izdanja:

CD - disk
1. They Say I’m Different/Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/07:2
2. She’s Coming After You/Katarina Pejak/04:41
3. Roads That Cross/Katarina Pejak/04:18
4. Turtle Blues/Katarina Pejak/04:56
5. Texas Honey/ Ally Venable/03:38
6. Nowhere To Hide/Ally Venable/03:03
7. Broken/ Ally Venable/
8. All Good/Ina Forsman/05:45
9. Miss Mistreated/Ina Forsman/06:52
10. Genius/Ina Forsman/05:18
11. Love Me Like A Man/Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/05:43
12. I’m A Good Woman/ Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/04:52
13. Sixteen Tons/ Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/04:44
14. The House Is Rockin’/ Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/05:01

DVD -disk
1. Intro Tom
2. They Say I’m Different/Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/
3. She’s Coming After You/Katarina Pejak/04:41
4. Roads That Cross/Katarina Pejak/04:18
5. Turtle Blues/Katarina Pejak/04:56
6. Old Pain/ Katarina Pejak/04:04
7. Moonlight Rider/Katarina Pejak/
8. Texas Honey/ Ally Venable/
9. Nowhere To Hide/ Ally Venable
10. Broken/Ally Venable
11. Devil’s Son/ Ally Venable
12. Backwater Blues/ Ally Venable
13. All Good/ Ina Forsman
14. Why You Gotta Be That Way/ Ina Forsman
15. Chains/Ina Forsman
16. Miss Mistreated/Ina Forsman
17. Genius/ Ina Forsman
18. Love Me Like A Man/ Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable
19. I’m A Good Woman/Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/
20. Sixteen Tons/Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/
21. The House Is Rockin’/Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/
22. As The Years Go Passing By/ Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable/

(Ruf Records)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike