Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

JIMMY CARPENTER SOUL DOCTOR CD COVER HI RES

Novi studijski album odličnog saksofonista Jimmyja Carpentera, "Soul Doctor", objavila je 20. rujna Gulf Coast Records, dok radijska promocija ide preko Rick Lusher Promotions.

Iako je ovo njegov već četvrti studijski uradak, Jimmy Carpenter kao sjajan glazbenik bio je doista vrlo uzbuđen, iznenađen i sretan što je pozvan da ovaj album snimi za Gulf Coast Records, izdavačku kuću koju su osnovali njegov stari prijatelj i suradnik Mike Zito i novi prijatelj Guy Hale. Album je producirao sam Jimmy i kompletni album je snimljen u "Nonebody Studio 1" u Las Vegasu. Za tu prigodu Jimmy Carpenter (saksofon i vokal) je okupio prvoklasnu ekipu glazbenika koju čine: Cameron Tyler (bubnjevi, udaraljke, vokal), Jason Langley (bas), Trevor Johnson (gitara), Chris Tofield (gitara, back vokali), Red Young (klavijature), Carrie Stowers (back vokali) i Queen Aries (back vokali). Uz njih na albumu su gostovali gitarist Nick Schnebelen u pjesmi "Soul Doctor" i The Bender Brass sekcija: Doug Woolverton (truba) i Mark Earley (bariton saksofon).

Sam Carpenter na sceni je i više od 35 godina i tijekom svoje doista bogate profesionalne karijere radio je s Tinsleyjem Ellisom, Jimmyjem Thackeryjem, Walterom Wolfmanom Washingtonom, Ericom Lindelom i mnogim drugima. Od 2012. nastupa s Mikeom Zitom i njegovim Mike Zito and the Wheel. Njegova ovogodišnja četvrta nominacija u kategoriji najboljeg instrumentalista nesumnjivo potvrđuje sve njegove glazbene reference i kvalitete.

"Soul Doctor" nudi nam deset pjesama, od kojih je sedam autorskih skladbi koje je Jimmy skladao ili napisao u koautorstvu. Već naslovna pjesma nudi nam odličnu gitaru Nicka Schnebelena, koji je bio u Las Vegasu, pa se pridružio ekipi u studiju dodajući svoju gitaru. Pored toga valja istaknuti Al Eka (usna harmonika) u pjesmi "Wrong Turn", Mikea Zita (gitara i slide) u pjesmi "Wild Streak", te impresivne klavijature Red Younga u istoj skladbi. Tu je i odličan Jimmyjev saksofon u instrumentalu "One Mint Julep". Naravno, ovih deset skladbi dobro su posložene i koncipirane; vjerujem da će svako pronaći nešto što mu odgovara.

PREPORUKA:
Čini mi se da "Soul Doctor" Jimmyja Carpentera svakako svojom kvalitetom i sadržajem ima i nalazi svoju publiku. Da, svi koji vole prvenstveno dobru i kvalitetnu modernu glazbu, bez obzira na njezin stilski izričaj, doći će na svoje i jednostavno će uživati uz ovaj album.

Na kraju sam Mike Zito o svemu kaže: "I have been a Jimmy Carpenter fan for 20 years, from the first time I heard him play with Jimmy Thackery. He's always been one of the premier sax players around. But Jimmy is also a stellar songwriter and singer. His voice is at its best on ‘Soul Doctor’, Jimmy's best record to date. This album oozes cool and rocks hard with a classic sound that only Jimmy Carpenter can bring to the table.”

Više o svemu saznajte na:
www.jimmycarpenter.net
www.gulfcoastrecords.net
www.facebook.com/GulfCoastRecords

Popis pjesama:

1. Soul Doctor
2. When I Met You
3. Wild Streak
4. Love It So Much
5. Need Your Love So Bad
6. Wanna Be Right
7. One Mint Julep
8. Wrong Turn
9. LoFi Roulette
10. Yeah Man

(Gulf Coast Records / Rick Lusher Promotions)

Diskografija:
Toiling in Obscurity, (2008);
Walk Away (Vizztone 2014),
Jimmy Carpenter Plays the Blues (Vizztone 2017)
Soul Doctor (Gulf Coast Records 2019)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike