Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Giles Robson Dont Give Up On The Blues

“Giles Robson belongs to the finest, the absolute top,of the current blues generation.” - Rootsville.eu, Belgija

Ovo je samo jedna od tvrdnji kada je u pitanju Giles Robson. American Showplace Music 20. rujna, dakle, prije šest dana objavljuje mu nastupni album indikativnog naziva "Don't Give Up On The Blues", a radijsku promociju odrađuje Rick Lusher Promotions.

Giles Robson je glazbenik koji po mnogo čemu odskače od ostalih europskih blues glazbenika. Naime, upravo je on prvi i jedini europski blues umjetnik koji je do sada snimio album za Alligator Records i tek treći glazbenik iz Europe koji je osvojio najprestižniju blues glazbenu nagradu BMA. Nećete vjerovati, ali upravo je Giles Robson stao rame uz rame s Peterom Greenom i Ericom Claptonom.

Robsonova suradnja s Joeom Louisom Walkerom i Bruceom Katzom na albumu "Journeys to the Heart of the Blues" donijela mu je ovu blues glazbenu nagradu i shodno tome otvorila mu vrata u neke sfere glazbene industrije koja se baš ne nudi Europljanima kada je u pitanju ovaj glazbeni stil. Naravno, Giles ovakvu priliku jednostavno nije mogao propustiti i ovaj će album svojim glazbenim sadržajem, vjerujem, mnoge iznenaditi. Da, treba imati "ono nešto" da se premoste te neke uvriježene predrasude, da se na taj način jednostavno izbrišu ili prijeđu. Giles to upravo sada i čini izuzetnom lakoćom i svojom svirkom "usnjaka" ispisuje neka nova poglavlja kada je u pitanju ovaj glazbeni žanr. Stoga me uopće ne čudi kada Blues Matters Magazine tvrdi: “Giles has a worldwide profile and a rapidly growing international reputation as the best harmonica player in the business.”

Na svom novom studijskom albumu Giles se ponovno udružuje s istinskim čarobnjakom klavijatura, Bruceom Katzom, i nadahnutom ekipom glazbenika koja nam je isporučila ovaj izuzetan blues album.

Dvanaest autorskih pjesama će vas uzeti za ruku i povesti u ona nepregledna plavičasta prostranstva. Svojom nadahnutom i impresivnom izvedbom Giles i ekipa vrlo zorno pokazuju kako sve to treba zvučati i na koji način postići "ono nešto". Da, teško je pronaći i steći onaj "mojo", no ako vaša glazba, ako vaša instrumentalistička izvedba i zapravo cijela glazbena priča nemaju tu komponentu, onda vam je zapravo sve uzalud. Srećom Giles i ekipa itekako imaju taj "mojo" i to se jako dobro raspoznaje i čuje. Sjajni riffovi, odličan "groove" s izuzetno eksponiranom prezentacijskom formom i izvedbom osvojit će sve koji posegnu za ovim albumom.

PREPORUKA:
Uzbudljiv i dinamičan blues album pravi je izbor za sve koji vole ovaj glazbeni žanr. I stoga osobno vam preporučujem da što prije osigurate svoj primjerak izvrsnog albuma "Don't Give Up On The Blues" Gilesa Robsona.

Svemu ovome idu u prilog i sljedeće tvrdnje: “Giles Robson is an incredible harp player” – Blues Music Magazine

“Blues giant, absolute master of the form” – Alligator Records

Više o svemu saznajte na:
www.gilesrobson.com
www.facebook.com › GilesRobsonBand
www.americanshowplacemusic.com

Popis pjesama:

1. Land To Land
2. Don’t Give Up On The Blues
3. Damn Fool Way
4. Your Dirty Look & Your Sneaky Grin
5. Show A Little Mercy
6. Boogie At The Showplace
7. Fearless Leaders
8. Hey, Hey Now!
9. Giles’ Theme
10. Life,With All Its Charms
11. That ‘Ol Heartbreak Sound
12. Way Past Midnight

(American Showplace Music / Rick Lusher Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike