Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

LOD Cover Square e1556430436667

Pred svima nama je studijski album "Light of Day", kojeg je 15. srpnja vlastitim snagama, a preko izdavačke kuće Roceketnoodle Music, objavio sjajni gitarista, pjevač i glazbenik Vince Agwada. Ovaj, novi album trebalo je čekati punih osam godina! Naime, njegov zadnji studijski album "Basic Blue" datira od 2011. godine. Na kraju, reklo bi se, isplatilo se!

Budući da već više od deset godina pratim njegov glazbeni put, za mene nije bilo iznenađenje kada sam saznao da je album vani, u slobodnoj prodaji i da snimljenih 16 pjesama, u trajanju od gotovo 79', donosi izuzetno atraktivni blues. U to sam se i sam uvjerio kada je vrlo brzo na moju kuću adresu stigao ovaj album.

Red je da vas upoznam s ovim doista nevjerojatno inventivnim i blistavim gitaristom i kompletnim glazbenikom, koji svoju glazbu temelji na najboljim temeljima kako moderne glazbe uopće, tako i na najvrednijim temeljima tradicionalne glazbene baštine američkog kontinenta. Sve to pak je pomiješano s nezaobilaznim duhom i prizvukom afričkog podneblja.

Otac Nigerijac i majka Amerikanka dali su mladom Vinceu glavne predispozicije da osmisli kako izraziti svoja glazbena stremljenja i želje. A sve svoje znanje i inspiraciju crpio je od širokog dijapazona glazbenika od the Isley Brothersa, Led Zeppelina, Pink Floyda, James Browna, Buddy Milesa, Jimi Hendrixa, Bob Marleya, Black Sabbatha, Aerosmitha sve do Stevie Wondera i Donny Hathawaya. Svi oni ostavili su itekako velikog traga na njegovom glazbenom biću, no daleko je sve to od bilo kakve kopije, daleko je to od ikakve imitacije, Vince Agwada je iz svega razvio i oblikovao apsolutno svoj i nedodirljivi, te nadasve osebujni i originalni gitaristički rukopis i nevjerojatno raspojasanu glazbenu formu.

Na glazbenoj sceni djeluje već više od 33 godine i dobro je poznat u glazbenoj sceni Čikaga, ali i šire. Svojim novim albumom "Light of Day" postigao je zavidan uspjeh i usmjerio je pažnju velikog broja blues n' rock znalaca k sebi i svom nevjerojatno osebujnom i inventivnom glazbenom stvaralaštvu.

Nakon što je prepoznao blues, definitivno se usmjerio prema tom glazbenom izričaju, ne bježeći, istovremeno, od svih nama poznatih pravaca u modernoj glazbi 20. i 21. stoljeća. I baš zato ta njegova fuzija je toliko dobra, nadahnuta i posebna!

U karijeri je pratio poznate blues glazbenike, kao što su: Junior Wells, Buddy Guy, Magic Slim, Otis Rush, John Primera, Syl Johnson, Sammy Lawhorn, Louis Meyers i bend Johnnya Littlejohn and the late Lefty Dizza, koji su ga prvi pozvali da im se pridruži. Naravno, njegovoj sreći nije bilo kraja.

Tijekom devedesetih nastupa na turnejama diljem Amerike, Kanade i Europe prateći slavne blues umjetnike i tu je u potpunosti usavršio i zaokružio svoj glazbeni izričaj.

Album "Light of Day" je njegov neosporno najbolji studijski rad do sada i kojim je osvojio brojne simpatije apsolutno svih, od kritike do poklonika bluesa.

Sve su to u studiju snimali:
Vince Agwada (gitare,bas gitara, klavijature,vokali)
Brian Jones, Brady Williams, Steve Gillis , Billy Blaylock, Clyde Davis, Terence Higgins (bubnjevi)
Terry Lane (back vokali)
Roosevelt Purifoy, Tim Gant, Lionel Haas (klavijature)
Andre "The Funky One" Howard, Orlando Wright, John C. Hall Jr. Bill "The Buddha" Dickens, Jim Spears (bas)
Kwame Steve Cobb (udaraljke)
Joe Munroe (klavir)
Edvin Daugherty (sax)
Neda Homayoon, Paulo Alvez (vokal)
Game Changer Horns: Ron Haynes (truba), Norman Plam (trombon) i Rajiv Halim (saksofoni)

Svi glazbenici uključeni u nastanak ovog albuma potpuno su se dali i stoga je ovaj album upravo takav... potpun, ništa nije prepušteno slučaju. Shodno tome, vodeći se zapaženim uspjesima prijašnjih albuma i ovaj zadnji studijski album gazi već davno utabanim stopama i penje se po svim etabliranim i specijaliziranim top ljestvicama albuma diljem globusa. Treba svakako naglasiti da je Vince Agwada na kraju krajeva dobio je snažan, energičan i beskompromisan glazbeni sadržaj, koji se samo pretopio u zaista zanimljiv album. "Light of Day" je njegov novi studijski album, kojim je Vince Agwada zaslužio svoje mjesto na blues sceni. A svi mi jako dobro znamo da to nije nimalo lako i jednostavno.

Vince svojom izuzetnom kombinacijom bluesa, jazza, rocka i r & b osupnuo je sve oko sebe, i naprosto je postao poznato ime i izvođač u neprestanoj evoluciji bluesa na današnjoj blues sceni.

PREPORUKA:
Ako ste u mogućnosti i ako želite osvježenje kada je u pitanju moderan blues potražite izvrsni album "Light of Day", koji je svjetlo dana ugledao 15. srpnja ove godine. Znam, mnogi ne znaju za ovaj album, a doista ga vrijedi potražiti, poslušati i imati u kolekciji.

"Light of Day" je album, koji bezuvjetno pokazuje uspješnog umjetnika, glazbenika, koji zna što radi i kako sve to mora zvučati i biti. Vinceova tehnika je besprijekorna, njegov je gitaristički rukopis svima jasan i potpuno čitljiv pa zašto ne biste proveli neko vrijeme uz njega, on će Vam pružiti odličan ugođaj i vrijeme će Vam doista brzo proći. Vince Agwada je ime koje će nam nadam se donositi još mnoge i još bolje albume.
PREPORUČAM!!!

Drugi to čuju ovako: “Vince Agwada has certainly created a masterpiece. Light of Day is a must for blues and guitar aficionados.” – Phillip Smith – Philly Cheeze’s Rock & Blues Review

Više o svemu možete saznati na:
www.vinceagwada.com
www.facebook.com/VinceAgwadaBandPage/
www.myspace.com/vagwada
twitter.com/vinceagwada
www.instagram.com/vinceagwada/

Popis pjesama:

1. Two Tons of Fun /5:14
2. Hard Headed Woman/ 4:57
3. Blues 99 /5:23
4. I Wanna Fly /6:09
5. Awakening /0:49
6. Blue Moon Call /7:24
7. Friend /5:07
8. Quicksand /5:04
9. Mustafa's Lament/6:00
10. Angelina /4:31
11. Southbound 69/6:54
12. Spirit /4:31
13. King of the Night/4:13
14. Credit Card/3:07
15. Find My Baby/5:32
16. Light of Day/3.36

(Roceketnoodle Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike