Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

janiva

Dana 13. rujna izdavačka kuća Blue Élan Records objavila je novi album Janive Magness, "Change in the Weather (Janiva Magness Sings John Fogerty)". Globalnu radijsku promociju odrađuje Frank Roszak preko svoje FRP i upravo zahvaljujući njemu imamo priliku uživati u 48 minuta odlične glazbene priče.

Naime, i na ovom albumu Janiva nam ponovno razotkriva zašto je toliko uvažavana u svijetu bluesa, zašto plijeni pozornost. Ovdje izvodi pjesme koje je skladao John Fogerty a to su istinski klasici, koje je Jasniva zahvaljujući svojim izuzetnim sposobnostima posložila upravo onako kako njoj samoj odgovara i to se odmah čuje. Albumom žari i pali Janivin izuzetan vokal, koji uz ovakav snažan, pumpajući, inervirajući "background" daje po meni doista strahovite rezultate.

"Change in the Weather (Janiva Magness Sings John Fogerty)", odaje neopisivu snagu i svježinu, a snažan ali istovremeno osjećajan i nadasve senzualan vokal Janivae Magness pobuđuje sve ono najbolje u svakom fanu bluesa. Nakon preslušavanja albuma doslovno sam ostao zgranut količinom kvalitetog bluesa, soula, R&B-ja, bio sam preplavnjen obiljem bluesy tonova koji vas jednostavno moraju osvojiti. I sve to u nepunih 48 minuta ... sjajno!!! Glazbeni predlošci koji su baština CCR, odnosno, Johna Fogertyja sada su dobili novo ozračje, dobili su doista blistavo bluesy ruho, koje doslovno i samo sjaji! Sam Morrow i Taj Mahal samo su svojim gostovanjem podebljali cijelu ovu glazbenu priču.

Glazbeni portal Soundguardian a osobito ovaj Blues Corner ima veliku privilegiju biti među prvima koji će vam predstaviti ovaj album. Svi jako dobro znamo da je Janiva Magness počela kao pjevačica soula, R&B i balada, da bi tijekom brojnih koncerata sve više i više naginjala i izgrađivala svoj soul-blues glazbeni izričaj. Tijekom glazbene karijere izgrađivane u više od deset godina intenzivnih koncertnih nastupa, Janiva je stjecala dodatnu sigurnost i artističku samouvjerenost, što je mnogo puta dokazivala na svojim albumima. Njezin neosporni talent i karizmu prepoznali su brojni poklonici ovog glazbenog stila, pa tako ni brojna priznanja nisu izostala. Pored mnogih svakako vrijedi istaknuti dvije nagrade BMA za najbolju ženskog izvođača u kategoriji modernog bluesa. Njezin stil krase utjecaji legendarnih izvođača kao što su pokojni Little Milton, Al Green, ali i pjevačica kalibra Dorothy Moore i Annie Lennox. Takva fuzija jednostavno garantira uspjeh. Stoga, nije nikakvo čudo što je danas svi relevantni kritičari ali i štovatelji svrstavaju rame uz rame uz blues dive poput Bonnie Raitt, Bettye LaVette, Lucinde Williams i Susan Tedeschi.

Svoja, samosvjesna i nevjerojatno agilna, Janiva svojom prezentacijskom formom osvaja sve veći broj istinskih sladokusaca kada je u pitanju ovaj glazbeni izričaj. Kako pjesme odmiču Janiva vas sve više i više osvaja, baca me u neka čudna stanja i zapravo se pitate ima li tu kraja.

PREPORUKA:
Janiva Magness sa svojim novim albumom ne samo da je opravdala sve što je do sada ostvarila nego je i opravdala svoj renome. Janiva doslovno briljira iz pjesme u pjesmu. Na kraju moram istaknuti da je i s ovim, relativno "laganim" albumom dobila neki novi zamah i krenula je nezaustavljivo prema samom vrhu. A, dragi moji 'blues lovers', Janivi je tu zasigurno i mjesto. Pa, evo ako već niste, sloodno provjerite zašto je to tako!

Više o svemu možete saznati na:
www.janivamagness.com
www.facebook.com/JanivaMagness
www.frankroszakpromotions.com
www.BlueElan.com

Popis pjesama:

1. Change In The Weather 4:39
2. Lodi (feat. Sam Morrow) 3:50
3. Someday Never Comes 4:03
4. Wrote A Song For Everyone 3:54
5. Don’t You Wish It Was True (feat. Taj Mahal) 4:22
6. Have You Ever Seen The Rain 4:27
7. Bad Moon Rising 4:07
8. Blueboy 3:47
9. Fortunate Son 3:44
10.Deja Vu (All Over Again) 4:06
11. A Hundred And Ten In The Shade 4:39
12. Lookin’ Out My Back Door 2:39

(Blue Élan Records / FRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike