Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

miss bix

U vlastitoj režiji Miss Bix & The Blues Fix 20. su rujna objavili album "We Don't Own The Blues" uz svjetsku radijsku promociju Blind Raccoon. Ova kolekcija sastoji se od 12 pjesama, koje su nastale duboko inspirirane glazbenim naslijeđem koje se čuje i osjeća tamo dolje na raskrižju u Clarksdaleu.

Leslie Bixler (Miss Bix) provela je nekoliko mjeseci u državi Mississippi kako bi istražila, ali i primila i naučila sve što se može dobiti od autentičnih blues glazbenika. Album nam zapravo priča priču upravo o Miss Bix & The Blues Fix.

Leslie Bixler i koproducentu Ralphu Carteru (radio s Eddiejem Moneyjem i Sugarayem Rayfordom) koji je svirao bas, udaraljke, gitaru i klavijature, pridružili su se klavijaturist John ‘'JT'’ Thomas, bubnjar Gary Mallaber (ex Van Morrison, Steve Miller i dr.), te izvanserijski blues gitarist Franck Goldwasser (Paris Slim), saksofonist Bill Bixler i još jedan posebni glazbenik, harpist RJ Mischo. Svi zajedno snimili su doista sjajan blues album s apostrofiranim naglaskom na prezentacijsku formu ovog glazbenog stila. Utjecaji dolaze iz raznih smjerova pa tako imamo mogućnosti čuti glazbene utjecaje Sheryl Crow, Bonnie Raitt, Petera Gabriela, Stinga i Johna Mayera. No, na kraju priča dobiva svoj konačni obol i postaje ono za čime će težiti i publika i kolege glazbenici.

Nema nikakve sumnje, ovaj glazbeni stil doista je pripremljen za samo iskusne glazbene znalce.

PREPORUKA:
"We Don't Own The Blues" Miss Bix & The Blues Fix, zaista će vas vratiti u daleku prošlost, u zadimljene podrumske prostorije u kojima se svirala zabranjena "vražja glazba". Danas je to puka tvrdnja jer ta i takva glazba dopire doslovno od bilo kuda i svugdje i od sebe samo traži sve one koji će uživati uz baš takvu glazbu. Nakon preslušanog albuma sam sebe jednostavno sam dodao na taj popis. Provjerite zašto.

Više o svemu saznajte na:
www.missbix.com
www.facebook.com/leslie.letvenbixler
www.missbix.com/videos
www.missbix.com/my-songs
storecdbaby.com/cd/missbix
music.apple.com/us/album/we-dont-own-the-blues/1289493461
blindraccoon.com/clients/miss-bix-the-blues-fix

Popis pjesama:

1. Follow Me Down
2. Slave To The Grave
3. If You're Doing What I'm Thinking
4. Gotta Get Off This Ride
5. Black Widow
6. Voodoo Man
7. Crazy Bout You
8. You're A Child
9. We Don't Own The Bluesž
10. It Wasn't Me
11. Baby Come Back
12. All The Time

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike