Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

shine

Volite li, primjerice, Allman Brothers Band, Led Zeppelin ili The Meters, onda ste na pravome mjestu! Pred vama je izvrstan album "Shine", koji je svoj "street date" imao 4. listopada. Ponosni vlasnici ovog albuma su Ghost Town Blues Band, a njih diljem svijeta, vjerujem jednako tako ponosno, promovira Leen Velthuis preko svoje ABIK Radio Pr.

Ovo je album za kojeg se slobodno može napisati da bi možda baš tako trebao zvučati blues 21. stoljeća. Pred nama je gotovo 55 minuta odličnog, raspojasanog, vrlo direktnog i čistog "Memphis Bluesa" kojeg nam tako spontano isporučuje ovaj bend: Matt Isbell (vokali, gitara, "cigar box" gitara, "silverware chest "gitara, usna harmonika), Taylor Orr (gitara, vokali), Suavo Jones (trombon, truba, vokali), Kevin Houston (saksofon, vokali), Cedric Taylor (Hammond B3, klavir, vokali), Matt Karner (bas, vokali) i Andrew McNeill (bubnnjevi). Kao gosti na albumu sudjeluju friški supružnici Paul DesLauriers i Annika Chambers (vokali) u “Shine”, te Ilana Katz (violina) u pjesmi “Hey There Lucinda”.

Ma da, ono što čujem doista spada u blues "par excellence", sve izvedeno, snimljeno i miksano u studiju "Young Avenue Sounds and North Mississippi Recording Services" od strane Kevina Houstona, koji je ujedno i producent albuma. Treba svakako naglasiti da je Kevin devet puta do sada bio nominiran za glazbenu nagradu Grammy. Dakle, svi znamo "velika faca" a to se itekako čuje na ovom snimljenom materijalu. Jednako tako valja naglasiti da je koproducent albuma sam Matt Isbell. I tako naravno, ništa nije prepušteno slučaju!

Glazba koja nam dolazi s ovog albuma svakog će imalo ozbiljnijeg poklonika ovog glazbenog stila jednostavno dići na noge! Bend i njihova svirka će to činiti svojom snažnom određenošću prema bluesu i općenito glazbenom idiomu Memphisa i New Orleansa. Ma da, baš takav spoj je doista nevjerojatan i vrlo vrlo snažan, inspirativan i ubojito direktan! No, to nije nikakva novost, oni su doista poznati i po odličnim live nastupima. Publika ih voli i stalno jednostavno hrli da ih čuje i vidi. Sva ta njihova mješavina Staxa i Motown "sounda" itekako je eksponirana i bend to uopće ne skriva!

Nakon i više od deset godina, tisuća nastupa i bezbroj sati provedenih u onome što vole, memfiški Ghost Town Blues Band isporučio nam je svoj peti studijski album, na kojem se čuje i osjeća ta ogromna količina oslobođene energije, snažnih pozitivnih vibracija, odličnog "feelinga". Ghost Town Blues Band stvorio je zvuk koji evocira onaj poznati "sound" progresivnih "puhačkih bendova", koji su se 70-ih proširili diljem svjetske glazbene scene vodeći se i stvarajući istinsko bogatstvo tradicionalne soul i blues glazbe. I to je zapravo cijela priča. Dalje treba samo slušati i to je to!

PREPORUKA:
Volite li dobru glazbu, gore spomenute bendove, imate onaj ritam i "mojo"... e ako je sve to uz vas i dio vas, onda ste spremni za ovu jedinstvenu pustolovinu i nema nikave dvojbe, pred vama je izvanredno glazbeno putovanje koje će potvrditi da su sve, ali baš sve stvari sjele na svoje mjesto i da tome jednostavno nema kraja.

Više saznajte na:
www.ghosttownbluesband.com
www.facebook.com/GhostTownBluesBand
twitter.com/GTBBMemphis
www.deezer.com › track

Popis pjesama:

1. Running Out of Time 3:37
2. Soda Pop 2:38
3. Shine 3:49
4. Lyin' to Yourself 3:45
5. Givin' it all Away 8:18
6. Dirty 4:10
7. High Again 5:01
8. My Father's Son 4:26
9. Evangelie 3:23
10 . Carry Me Home 6:27
11. Heading Nowhere Fast 4:33
12. Hey There Lucinda 4:21

(ABIK Radio Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici