Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

will

"Takin' Our Time" je 13. lipnja objavila izdavačka kuća Gaztelupeko Hotsak, dok radijsku promociju odrađuje Doug Deutsch Publicity Services i upravo preko Douga do mene je stigao ovaj izuzetno nadahnut blues album. Potpisnike albuma Willa Jacobsa (vokal, gitare, bas i bubnjevi) i Marcosa Colla (usna harmonika) do sada nisam imao prilike čuti, pa je tim više moje oduševljenje snimljenim materijalom veće.

Tko zna koliko puta sam to već istaknuo, ali zaista posebno uživam kada čujem nešto prokleto dobro a do sada nisam ni znao da je to tako "cool". Ova dvojica glazbenika priredit će vam veliko zadovoljstvo i štih kakvog vam uglavnom daju i isporučuju "pravi" bendovi. Posebno je zanimljivo kako vam baš ništa neće faliti, kako će vam sve što čujete biti itekako puno, nadahnuto i jednostavno odlično!

Neke podatke i informacije o Willu Jacobsu i Marcosu Collu nisam imao niti sam ih tražio a potom se odjednom u mom kompjutoru našao ovaj album. Već od prve milisekunde kreće "mjuza", blues koji me oduševljava. Album je snimljen u Berlinu ove godine, ali jasno je da je priča otišla jako daleko, preko "velike bare" u Memphis, Detroit, New Orleans i druge gradove koji itekako njeguju ovaj glazbeni žanr.

U niti 35 minuta ova ekipa će vas "lagano" samljeti svojim nadahnutim, iskrenim i efektnim bluesom. Teško je zapravo razabrati što mi je bolje, Willov vokal i svirka ili luda svirka Marcosovog "usnjaka". Kako pjesme odmiču jasno je kako se cijela stvar zahuktava i samo se možete pitati kako to da ovaj dvojac zvuči kao da desteljećima sviraju zajedno. Odgovor možda leži u međusobnoj interakciji i snažnom prožimanju iste "furke".

Na kraju imamo i snimku uživo pa možete čuti kako njih dvojica zvuče uživo. Doista bi bilo vrlo "cool" čuti ih na koncertu.

Jacobs je Nijemac dok je Coll Španjolac i njih dvojica rade sa svim glazbenicima, koji su u Europi na turnejama, bilo da nastupaju prije njih ili sviraju u bendovima. Naravno, imati Hohnerov certifikat (prilično velika čast u svijetu harmonike), stoga Coll itekako ima sjajnu mogućnost da svoju karijeru usmjerava baš na svim, onim važnim poljima rada i djelovanja.

Na kraju, njihova zajednička svirka i suradnja polučila je doista sjajne rezultate, čija je kruna upravo ovaj njihov zajednički album.

PREPORUKA:
Svi vi koji volite ovaj glazbeni žanr jednostavno se ne ustručavajte i što prije nabavite album "Takin' Our Time" Willa Jacobsa i Marcosa Colla i prepustite se kako bi ta njihova interakcija i snažna "blue furka" učinile svoje. Vjerujte mi, nećete požaliti, dapače, upravo suprotno!

Više o svemu saznajte na:
www.willjacobsband.com
www.marcoscoll.com
www.hotsak.com › Denda
open.spotify.com › album
music.amazon.com › albums

Popis pjesama:

1. It Ain’t Safe
2. Going To Berlin
3. What U Doing
4. C.J. Bounce
5. Stranded
6. Hey Baby
7. Blues Cazorla Boogie
8. One Too Many Times
9. Going To Berlin (live)

(Gaztelupeko Hotsak / Doug Deutsch Publicity Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike