Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sean never

Dana 18. listopada službeno je objavljen novi studijski album Seana Poluka, "Never Going To Lose". Ovaj njegov treći studijski album objavljen je u vlastitom aranžmanu uz radijsku promociju Bryona Tosoffa iz Voodoohead Productions.

Da, nisam Seana do sada slušao pa mi je itekako zanimljivo preslušavati ovih deset pjesama koje je Sean snimio uz pomoć španjolskih i venezuelskih glazbenika. Ovih deset autorskih skladbi itekako dobro daju nam uvid u njegovu glazbenu širinu. Ovaj kanadski blus glazbenik nije imao ništa protiv da mu produkciju ponovo radi Edith Salazar iz Madrida. Naime, oni su zajedno radili i Seanove prijašnje albume, tako da se priča samo nastavlja, ali sada je još snažnija, još jače progradira i spaja ponajbolje elemente tradicionalne blues glazbe i modernih glazbenih previranja i to mu itekako dobro uspijeva. Vjerujem da će svakog slušatelja držati vrlo budim i zainteresiranim za ono što se događa na albumu.

Naime, ovo izdanje će definitivno gurnuti tzv. "root blues" a na sasvim drugu razinu. Sean Poluk je barem po meni na neki svoj način opetovano "izumio" onu već pomalo zaboravljenu akustičnu blues vibru i baš ovaj album se ističe kao pravi primjer ovoga o čemu pišem.

"Never Going to Lose" u sebi nosi i ima snažnu dozu mašte i bezgraničnog eksperimentiranja, koje još nismo ni susreli ni vidjeli kada se radi o tipičnom blues žanru, bilo da se radi o električnom ili akustičnom bluesu.

Osobno pozdravljam ovakav pristup, koji nije kao svi ostali, već je originalan i poseban. No, kako to obično biva, sve će to najbolje procijeniti slušatelji i svi oni, koji se razumiju u ovaj glazbeni žanr.

PREPORUKA:
"Never Going To Lose" uzbudljivo i osvježavajuće je glazbeno djelo, koje u sebi nosi istinski blues. Istina je da Sean Poluk spada u potpuno novi val Amerikanaca koji izvode "blues /roots glazbu". To je zapravo glazbena priča u kojoj je sve postavljeno da zvuči i djeluje kao nešto potpuno novo, svježe i zanimljivo.

Vjerujem da će ovaj novi album Seana Poluka pošteno pomaknuti sve te već davno postavljene blues granice i otvoriti neke nove vidike svima koji "kuže" i izvode ovu glazbu.

Sam Sean Poluk tvrdi: "You can't find the blues, the blues finds you.” I to je apsolutna istina.

Više saznajte na:
www.seanpoluk.com
https://www.facebook.com/seanpolukmusic/
http://www.radiosubmit.com/rs/Sean_Poluk/
https://open.spotify.com › artist
https://twitter.com › seanpoluk

Popis pjesama:

1. Never Going To Lose
2. Little by Little
3. Sometimes
4. Ragged Blues
5. Lord’s Prayer Blues
6. I Don’t Mind
7. Forever is a Long Time
8. Niña (instrumental)
9. Waterloo is The Last Stop
10. Everybody Lies

(Samostalno / Voodoohead Productions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike