Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hell Bent With Grace

Album "Hell Bent With Grace" doista sjajne pjevačice Angel Forrest objavila je izdavačka kuća Ad Litteram 1. studenoga, dok radijsku promociju diljem globusa provodi uvijek vrlo ekspeditivna kanadska Sarah French Publicity.

Angel Forrest iza sebe ima brojna priznanja i nagrade, jednako tako iza nje je lijepa brojka objavljenih joj albuma, ali i tridesetogodišnja glazbena karijera. Za nju doista nema nikakvih prepreka i nepoznanica; ona jednostavno ide naprijed, razvaljujući sve pred sobom.

Naravno, u svakoj pjesmi na svoj jedinstven i originalan način briljira upravo svojim osebujnim i snažnim vokalom izuzetna Angel Forrest. Za nju doista nema nikakve dvojbe, ona je jedna od najsnažnijih i najinventivnijih blues pjevačica danas. Njezin osebujni vokal predodređen je za impresivnu modulaciju modernog bluesa. Tu prezentacijsku formu krase raspaljivi nastupi, dinamičan i nevjerojatno snažan vokal visokog raspona, koji zapravo na prvu osvaja sve one koji je slušaju. Eto, ovo nije moj prvi susret s njom ali kao i prvi put Angel me osvojila na mah i u potpunosti. Jednako tako nadam se da će to učiniti i s brojnom publikom gdje god da se pojavi i nastupi.

Njezina glazbena karijera započela je 1996. albumom "Secondhand Blues". Uslijedila je posveta velikoj i legendarnoj Janis Joplin albumom "Angel Sings Janis Live". Potom je snimljen album "Here For You" s pjesmama na engleskom. Tu je i božićni album "Wonderland", te odlični "Come Alive" i "Mother Tongue Blues", koji je bio blues album 2014. u Quebecu.

Njezini utjecaji i glazbena potpora idu od pokojne Janis pa sve preko Eve Cassidy do Susan Tedeschi. Tijekom svoje tridesetogodišnje karijere Angel je nastupala s imenima kao što su Thornetta Davis, Larry McCray, Eric Burdon i drugi poznati glazbenici. Tim više ovaj album snažan je autorski rad, izuzetno ambiciozni i originalan projekt, kojim je Angel željela pokazati kako će jedanaest različitih pjesama dati svoj vlastiti glazbeni dodir, a stručnost i vokalno obojiti pojedinačno svaku pjesmu.

Bend predvođen, naravno, sjajnom Angel Forrest slušateljstvo će natjerati da se potpuno raspomame za odličnom, izvrsnom glazbom koju nude na ovom novom studijskom albumu. Impresivna pjesmarica nikoga neće ostaviti ravnodušnim i svatko će pronaći nešto za sebe u toj i takvoj glazbenoj ponudi. Tim više ovaj album snažno ocrtava kako je Angel izuzetno moćna, sugestivna i nevjerojatno upečatljiva.

PREPORUKA:
Jedanaest sjajnih izvedbi koje nam tako iskreno i potpuno predaju Angel Forrest i bend daju ovom albumu jednu potpuno novu dimenziju. Naime, teško da je bilo za očekivati da će to baš tako zvučati, toliko impresivno, jako, osjećajno i potpuno iskreno. Nitko ovdje ne skriva svoje osjećaje i svoju "furku", dapače! Svi se trude što naglašenije sve svoje osjećaje pustiti van, prema publici, prema slušateljima i to im je tako dobro uspjelo!

Na kraju reakcija i rezultat je bio nevjerojatan studijski album, koji će još dugo vremena provoditi u mojim uređajima, a uvjeren sam i u vašim. Obavezno poslušati!

A evo i zašto: "There is no question that Angel Forrest is one of the most powerful singers in the contemporary blues scene today. The strength of her performances, her distinctive voice and fiery personality has allowed her to conquer the hearts of thousands of fans around the world." – The Chilliwack Progress (B.C.)

Više o svemu saznati na:
www.angelforrest.ca/
https://www.facebook.com/angelforrest2/
https://music.apple.com › album › hell-bent-with-grace

Popis pjesama:

1. Menie The Monster 4:03
2. Get It On 4:21
3. Bea 4:22
4. Ain't No Doubt 4:22
5. Grace4:00
6. Indian Moon 1:41
7. The Blame Game 3:35
8. Looking Glass 4:05
9. Mother Lover 3:56
10. Marigold 4:56
11. Bane Lorraine 6:26

(Ad Litteram / SFP)

Diskografija:
2019 – Hell Bent With Grace
2018 – Electric Love (Live)
2016 – Angel's 11
2015 – "Live" Love at the Palace
2014 – Mother Tongue Blues
2010 – Come Alive

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike