Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

flesh bones

Priznajem, nisam ih baš pratio, ali nije cijela krivnja na mojim leđima. Od njihovih pet albuma promovirao sam tek dva: drugi, "Busted Broken And Blue", i ovaj novi, "Flesh & Bones", kojeg upravo danas, 22.studenog, objavljuje Ourgate Records, a diljem Europe distribuira i promovira ga nizozemska Continental Records Services. Upravo zahvaljujući CRS, Blues Corner donosi još jednu ekskluzivnu prezentaciju doista sjajnog londonskog blues n' rock benda 24 Pesos.

24 Pesos su jedinstven i moćan live bend, koji svira doista odličnu glazbu. Njihov "sound" doista je unikatan po mnogo čemu. Na prvom mjestu radi se o originalnim, autorskim radovima, koje potom bend tako nadahnuto prezentira.

S obzirom da 24 Pesos dolaze iz Londona, naravno da su im korijeni duboko involvirani u ono što zovemo poznati blues boom, koji datira od šezdesetih godina prošlog stoljeća. Na sceni su se pojavili 2008. i ubrzo svojim nepredvidljivim bluesom osvojili su brojne fanove, ali i sve one koji vole moderni blues. Taj moderni blues ima svoje refleksije u soulu, funku, hip–hopu i čemu sve ne.

Bend znalački kombinira apsolutno sve dostupne glazbene pravce a potom svojom nepredvidljivom fuzijom dečki sve brže i jače grade svoj status na engleskoj blues sceni, ali jednako tako to čine na široj Europskoj sceni a, naravno, ni svjetska blues scena nije zanemariva. I stoga, nije zapravo nikakvo čudo što je album slušljiv od prve do zadnje stvari i samo traži da se vrti ponovo.

"Flesh & Bones" svakako preporučujem osobito mlađim poklonicima bluesa, koji će imati zaista odličnu priliku upoznati što to znači rock/blues u svom izvornom značenju.

Već sam napisao, ali nije suvišno ponovno naglasiti da je bend osnovan krajem 2008. i do sada je deset puta bio nominiran za dodjelu britanske blues nagrade. Nakon četiri albuma pred nama je "Flesh & Bones" koji nam donosi čudesan spoj starog i novog. Njihova znalačka kombinacija tradicionalnbog bluesa, koji dobiva novo ruho u modernom blues ozračju čini ih doista jedinstvenom glazbenom pojavom.

Ovaj novi album sadrži 12 pjesama o životu i smrti, ljubavi i boli i jednostavnoj sinergiji u svakodnevnom životu običnih ljudi. Bend u sastavu Julian Burdock (gitare i vokali), basist Luigi Casanova, bubnjar Filippo Giangrande i klavijaturist Chicco Allotta vrlo direktno i jasno predaju nam svoju zvučnu sliku i viziju svoj prezentacijske forme. Ovaj put u studiju pridružili su im se puhači: Fabrice Gratien (truba), Arnaud Thuilliez (saksofon) i Sébastien Hennequet (trombon), Danny del Toro, Giles Robson i Jean-Jacques Milteau (usna harmonika), Geno Washington, Katie Hector, Marcus Malone (vokal). Svi ovi glazbenici ostavljaju upečatljiv trag na albumu.

Bez imalo dvojbe važno je naglasiti da će album "Flesh & Bones" ostaviti upečatljiv dojam na slušateljstvo, osobito iz razloga što je sve pjesme potpisao Julian Burdock gitarist i pjevač, ali i alfa i omega benda.

Posebna pohvala ide produkciji koja je izuzetno puno pridonijela da "Flesh & Bones" zvuči snažnije, kompaktnije, ritmičnije i melodičnije. Sve to odrazilo se na visoku razinu slušljivosti, odnosno prihvatljivosti ovakvog glazbenog izričaja (kojeg mnogi drže teškim) širokim populacijama poklonika moderne glazbe.

Možda je upravo to i najveći uspjeh ovog benda, koji je svojom glazbom i glazbenim izričajem učinio zaista puno na promociji rocka i bluesa.

PREPORUKA:
Album "Flesh & Bones" 24 Pesos od srca preporučujem svima koji vole iskrenost, jednostavnost, energičnost i ritmičnost, dakle, onima koji vole raskošnost rock n'bluesa a ona se očituje upravo u njegovoj banalnoj jednostavnosti. Ma, fenomenalno i stoga obavezno nabavite!

Više o svemu možete saznati na:
WWW.24PESOS.COM
https://www.facebook.com/24Pesos/
https://open.spotify.com › album
continental.nl
www.facebook.com/24Pesos/videos/2324299291155373/?t=6

Popis pjesama:

1. Man Like Me
2. Think about you
3. You don't want me
4. Broken Hearted Man
5. Flesh And Bones
6. I am the blues
7. Luck on your side
8. Goodbye sweet angel
9. Papa was a bluesman
10. All The Same
11. Breakdown Paranoia Blues
12. You’ll Never Know

(Ourgate Records / Continental Records Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike