Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bywater Call

Ovih će vas deset pjesama, koje možete čuti u malo više od 44 minute albuma "Bywater Call", istoimenog benda, vjerujem, ugodno iznenaditi. Album je objavljen 22. studenoga od strane izdavačke kuće Gypsy Soul Records uz svjetsku radijsku promociju Sarah French Publicity.

Zahvaljujući upravo ovoj promotorskoj kući, SoundGuardianov Blues Corner jedno je od prvih mjesta gdje možete naći informaciju i čuti o čemu se radi i što vam to nudi ovaj sedmeročlani bend iz Toronta. U svojem e-mailu ona mi piše: "I just wanted to send you the new album from Toronto’s Bywater Call (Nov. 22) to download and enjoy. This is their debut self-titled album and the band has recently been nominated for New Artist of the Year at the upcoming Maple Blues Awards." Osobno, to mi je dovoljno da sa posebnom pozornošću poslušam o čemu se radi i, naravno, greške nema!

Bywater Call je bend o kojem će se tek čuti i koji će, nadam se, dobro zavladati svjetskom soul, rock i blues scenom. Svi su doista sjajni glazbenici i duboko su određeni prema svoj toj furci u kojoj funkcioniraju apsolutno izvrsno! Nema nikakve dvojbe, u samom fokusu slušatelja je sirovi, snažni vokal Meghan Parnell i istančana ali i prljava slide gitara Davea Barnesa, koja hara svim onim tonovima južnjačkog soula, bluesa i gospela. Doista, ne čudi što su svoje inspiracije pronašli u glazbi The Allman Brothers Banda, Tedeschi Trucks Banda, Arethe Franklin, Otisa Reddinga, The Banda, a potom su sve to smisleno posložili i dobili apsolutno svoju i originalnu glazbenu i prezentacijsku formu.

Uz Meghan i Davea tu su još Bruce McCarthy na bubnjevima, Mike Meusel na basu i Alan Zemaitis na klavijaturama. I naravno, zajedno daju takvu glazbenu sliku od koje sam ostao doslovno bez teksta i jednostavno nisam znao što me "strefilo". Slušao sam dosta rocka, soula i bluesa i jako dobro sam upoznat s svim tim glazbenim žanrovima, ali ovako nešto, ovakvu glazbenu širinu i njihov tako smislen spoj već doista dugo nisam imao prigode čuti. Naprosto nevjerojatno, danas, u 21. stoljeću, kada glazba poprima sasvim neke druge sfere i normative, kada biva prepuna informatike, elektronike i sintetike, da netko zvuči i stvara tako "old school" ali istovremeno da ima tu atraktivnost i modernost, to je doista prava rijetkost! Svaka im čast!

PREPORUKA:
Nema mi druge nego da sve vas koji volite dobru glazbu jednostavno zamolim i pozovem da jednostavno potražite i nabavite ovaj album i siguran sam da nećete požaliti.

Evo i drugih mišljenja: “Beauty in simplicity: the real deal.” – John Corcelli CBC National Radio

"Meghan has a superb voice with just that slight rasp." - Larry Vidal Hayes FM 91.8 FM- Hayes, Velika Britanija

"Great voiice! Great music" – Kurt Gabriel ECMA – Radio Austria

Više o svemu saznajte na:
http://www.bywatercall.com/
https://www.facebook.com/bywatercall/
https://twitter.com/bywaterblues
https://www.instagram.com/bywatercall/
https://open.spotify.com › artist

Popis pjesama:

1. Arizona/4:45
2. Forgive/4:04
3. Talking Backwards/3:00
4. Bring Me Down/7:00
5. Nightmare/4:26
6. Over and Over/3:49
7. Hometown/3:55
8. Silver Lining/4:57
9. Walk On By/3:51
10. Swing Low/4:37

(Gypsy Soul Records / SFP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike