Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

transpacific

Osam skladbi u niti 36 minuta zapravo će vas prikovati za bilo kakvu podlogu. Ono što dolazi s albuma "Transpacific Blues Vol. 1" vrijedno je čuti! Zašto?

Prvo: u pitanju su obrade nekih od najpoznatijih skladbi ovog glazbenog žanra.

Drugo: gostujući glazbenici Walter Trout, Eric Gales, Kirk Fletcher, Dave Hole i Kid Ramos dali su svoj osobiti i osebujni štih pjesmama koje izvode.

Treće: ritam sekcija koja ga prati, bubnjar Ric Whittle i basist Stephen Walker, doista su pravo i istinsko srce motora koji ama baš sve pokreće a kao kruna svega stoji sjajni pjevač i gitarist Matty T Wall. 18. listopada diskografska kuća Hipsterdumpster Records objavila mu je ovaj album uz svjetsku radijsku promociju kalifornijske Frank Roszak Radio Promotions.

Već na prvu očarava doista nevjerojatan soulfističan vokal i apsolutno nevjerojatni gitaristički rukopis. Nema nikakve sumnje niti zabune, Matty T Wall svojom prezentacijskom formom i glazbom otvoreno odaje počast majstorima bluesa, dok istovremeno snagu i inspiraciju crpi iz bogate američke glazbene ostavštine. Ono što je svakako najvažnije jest da pritom Matty ostaje svoj, ostaje originalan i usprkos svemu preferira svoju autorsku crtu.

Njegov blues odiše nevjerojatnom svježinom, on je zanimljiv i avanturistički nastrojen lik, čak i kada izvodi ove stare stvari. Nema nikakve sumnje, Matty T Wall je mladi glazbenik s prilično starom dušom i velikom gomilom nove, moderne glazbe. Baš s ovim albumom Matty T Wall rastjeruje sive, tamne oblake i čisti i boji nebo plavičastom bojom i ovim tonovima koje toliko volimo!

Treba svakako naglasiti da nam ovaj glazbenik dolazi nam iz Pertha, iz Australije, i da je svojim istraživačkim duhom svojoj glazbi dao jednu sasvim novu dimenziju. Ta i takva glazba temelji se na njegovoj inspiraciji korijenima rock glazbe uopće. Naravno, kako je blues iznjedrio rock a isto tako stvar se ponovila obrnutim smjerom, ta činjenica još više i snažnije podebljava cijelu tu njegovu glazbenu priču. Mattyjeva inspiracija proteže se od Roberta Johnsona do Hendrixa. Njegova glazba ukratko može biti opisana kao bogata ostavština optočena modernističkim stilom uz jedinstven gitaristički rukopis i snažan vokal. Upravo će vam to biti dovoljno da se "navučete" na glazbu ovog glazbenika. Za one puno ozbiljnije glazbene sladokusce predlažem poslušati upravo ovaj album, gdje izvodi pjesme drugih autora, a one zvuče kao da ih je on sam skladao. Ha, niste baš sigurni? Molim lijepo, poslušajte album i onda donesite svoj sud!

Naime, album "Transpacific Blues Vol. 1" nudi nam "samo" osam skladbi drugih autora, ali ono što se čuje ukazuje koliko je veliki igrač ovaj mladi australski glazbenik i vjerujem da će vam biti jasno i da ćete prepoznati o kakvom se potencijalu radi.

PREPORUKA:
Sam naziv albuma "Transpacific Blues Vol. 1" govori nam da Matty T Wall dolazi preko oceana da bi svirao i širio radost bluesa s gore spomenutim gostujućim glazbenicima. Matty to i čini i on to čini "vraški" dobro i opako.

Album "Transpacific Blues Vol. 1" upriličit će vam snažnu zabavu, odličnu glazbenu furku i jednostavno vam postaviti veliki osmjeh na lice. Nije li to dovoljan razlog da ga potražite i nabavite, a potom i uvrstite u svoje kolekcije?! Na kraju, ne zaboravimo ovo ime – Matty T Wall! A evo i zašto: "undoubtedly, one of the most inspired musicians of this generation... You better watch out for this artist. You will be hearing extraordinary music from him for a very long,long time" - Gio Palato

Više o svemu saznajte na:
www.mattytwall.com
https://www.facebook.com/mattytwall/
www.frankroszakpromotions.com
https://open.spotify.com › album

Popis pjesama:

1. Boom Boom (feat. Dave Hole) 3:24 (written by J.L.Hooker)
2. Hi Heel Sneakers (feat. Eric Gales) 4:37 (written by R.Higginbotham)
3. Quicksand (feat. Kid Ramos) 3:12 (written by M.Jackson)
4. She’s Into Something (feat. Walter Trout) 4:11)
5. Stormy Monday 6:13 (written by A.Walker)
6. Born Under A Bad Sign (feat. Kirk Fletcher) 4:58 (written by Booker.T. Jones/W.Bell))
7. I’m Tore Down 4:14 (written by S.Thompson)
8. Crossroads 4:58 (R. Johnson)

(Hipsterdumpster Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike