Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

WhisperCDCover 

"Blues is life and life is the blues. Start living the blues. That’s the message I want to bring to the world. That’s The Blues Prophecy." Ovo tvrdi sam Michael Bloom, glazbenik koji nam dolazi iz Chicaga i koji je 21. travnja u vlastitom aranžmanu objavio studijski album "Whisper in the Wind", a globalnu radijsku promociju odrađuje Frank Roszak Radio Promotions.

Michaela do sada nisam slušao, pa je tim veće moje iznenađenje i oduševljenje njegovom glazbom, njegovim bluesom. Znam da mnogi nisu baš pretjerano željni tradicionalnog bluesa, ali Bloom je doista pravi "klasičar" u pravom smislu te riječi. Njegov vokal i gitara itekako su snažni, kao i njegovi tekstovi. Taj sraz vokalne poetike Roberta Johnsona, Jimmyja Reeda i lirizam koji dolazi iz bogate pjesmarice Mississippi John Hurta. A tu su potom i apsolutno dojmljive linije BB Kinga i Otisa Rusha, snažni ritmovi Muddyja Watersa i Little Miltona, koji odjekuju kroz njegove pjesme i vjerujem da je i sam Michael svjestan toga. No, držim da je važno istaknuti da je ovaj album snimljen je u Chicagu s legendarnom i nama poznatom Mary Lane and The No Static Blues Band.

Dobili smo 11 skladbi (8 autorskih i 3 obrade) koje odaju počast Furryju Lewisu, Johnnyju Copelandu i Robertu Johnsonu. Michaelov zvuk je u konačnici bogat spoj riffova vješte "slide" gitare i vokala s nevjerojatno izravnim i snažnim bluesom bendom, koji je zapravo ipak iza njega.

Sjajna svirka, nevjerojatni optimizam i snažne refleksije u budućnosti nose ovu pjesmaricu u vaše domove, u vaša srca i poručuju vam slušajte dobru i kvalitetnu glazbu, bez obzira koliko to možda dodatnog napora iziskuje kod vas.

Evo kompletne ekipe, koja je iznjedrila ovaj album: Michael Bloom, Mary Lane, Kristina Leeper (vokali), Michael Bloom, Michael Damani, Minuro Maruyama, Jono Manson, Tim Arnold (gitare), Sumito"Ariyo" Ariyoshi, Brant Leeeper, Michael Bloom (klavijature), Jeffery Labon (bas), Andrew "Blaze" Thomas, Faustino Cortez ( bubnjevi), Mark Clark (udaraljke) te Mary Lane i Jono Manson (back vokali). Svi zajedno nastupaju na tako jedinstven način, prenose vam taj svoj vrlo fokusiran blues i od vas samo traže vremena da budu dio vaše blues furke.

Trenutno Michael živi i radi u Santa Feu ali za stvari poput ovog albuma odlazi u Chicago i tamo rješava sve pa je i ovaj album kompletno realiziran upravo u ondje.

PREPORUKA:
Mada je naslov albuma "Whisper in the Wind", tijekom slušanja dobivate veliku želju da album slušate glasno! Možda baš ta činjenica i ponajviše govore o ovom albumu i zato, ako ste spremni, zavalite se udobno u svoje sjedalice, okrenite – pomaknite potenciometar za jačinu zvuka u desno i jednostavno... uživajte!

A evo što i drugi pišu: "Blues rock fans can purchase "Whisper in the Wind", the latest album from Michael Bloom and The Blues Prophecy, without hesitation, because this is a convincing and solid blues rock album.” - Eric Schuurmans - Rootstime.be

“As blues albums go "Whisper In The Wind" is everything I like in the genre- grit, grease, causally excellent playing...This is great blues.” - John Kereiff - The Rock Doctor

Više o svemu saznajte na:
michaelbloom.com
www.facebook.com/michaelbloomandthe-bluesprophecy
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Time on My Hands 3:42
2. Whisper in the Wind 3:21
3. Just Can’t Win 4:48
4. I Remember Love 3:28
5. Brownsville / Furry Lewis /4:51
6. Old Man Blues /Johnny Copeland/6:51
7. Till I Met You 3:33
8. No Luck at All 5:02
9. Lisa 4:50
10. I Ain’t Got the Blues 3:45
11. Dust My Broom / Robert Johnson /3:44

(Frank Roszak Radio Promotions)

***Sve pjesme skladao je Michael Bloom (BMI) osim: “Brownsville”, “Old Man Blues” i “Dust My Broom”

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike