Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

liveinnormandy

Ono što je snimljeno u svibnju 2018. slušateljstvu je dostupno ove godine i to u Americi preko 2 Shirts Records, dok u Europi to čine Continental Blue Heaven i CRS. Radi se o koncertnom albumu "Live in Normandy" snimljenom tijekom "Nuit du Blues" festivala a ponosni vlasnici albuma su Chris Bergson i Ellis Hooks.

Ovih dvanaest skladbi snažno i vrlo nadahnuto prezentiraju kako sjajno rade i zvuče njih dvojica u svojoj prezentacijskoj formi uživo.

Za ovaj nastup uz Chrisa i Ellisa sjajno su se pripremili: Philippe Billoin (klavijature) i vrlo nadahnuta i točna ritam sekcija koju čine basist Philippe Dandrimont i bubnjar Pat Machenaud. Ova ekipa u malo više od sat vremena žari i pali "stageom", što se itekako dobro i čuje. Soul pjevač Ellis Hooks (Steve Cropper) jednostavno ispjevava doista impresivne vokalne dionice dok Chris Bergson svojom gitarom potpisuje svaku pojedinu skladbu koju imamo prigode čuti!

Ovdje nije riječ o nikakvoj slučajnosti, trenutnom nadahnuću i bljesku artističke prezentacije. Ovdje je riječ o sustavnom i predanom radu, permanentnom nastupanju, studijskim aktivnostima i nesebičnoj suradnji s drugim glazbenicima. Chris Bergson je glazbenik iza čijih leđa stoji već značajna profesionalna karijera, tijekom koje nije bilo, da se tako izrazim, puno praznog hoda, dapače. Sve je to uvjetovalo da je Chris do sada nastupao ili dijelio "stage" s imenima kao što su: Hubert Sumlin, Little Sammy Davis, Etta James, John Hammond, Dr. Lonnie Smith i Levon Helm. Budite uvjereni da to ne može bilo tko, to mogu samo oni koji imaju "ono nešto". S druge pak strane cijela ova priča utjecala je da Chris apsolutno ništa ne prepušta slučaju. Njegova glazba odlikuje se najboljim elementima svih onih nama uvijek dragih glazbenih stilova, koje smo toliko puta snažno i osebujno doživjeli. A pored Chrisa je sjajni soul pjevač Ellis Hooks, koji će vas očarati svojim impresivnim glasovnim potencijalom. Njih dvojica sjajno se nadopunjuju i to se itekako osjeća, a kako se pjesme nižu, tako sve to postaje još jače, znakovitije i postojanije.

Album "Live in Normandy" sadrži 12 osebujnih skladbi. Od prve skladbe jasno se osjeća čemu Chris teži: neka to bude razigrana međusobna priča raspaljivih "pickin’ ‘n grinnin" fraza pedal steel gitare, popraćenih izvrsnom pratnjom pratećeg benda. Shodno tome ekipa samo grabi naprijed i "fura svoj film" sve do zadnje pjesme i onda jednostavno stvar vraćamo na početak i idemo ponovno!

Ma nema nikakve dileme, album "Live in Normandy" treba slušati u cijelosti i tako primiti i resorbirati kompletnu zvučnu sliku i dojam kompletnog albuma.

Bergson i Hooks prvi su se put sreli 2004. godine i odmah su se "kliknuli" i njihova blues priča samo je krenula i još uvijek se nije zaustavila i jednostavno ide dalje. Shodno tome, album uživo ne može biti bolji od ovoga a Bergson i Hooks očito su toga itekako svjesni, pa sam i osobno uvjeren da će i dalje zajedno raditi i nastupati.

PREPORUKA:
Chris Bergson je kompletan glazbenik sa zadaćom promicanja i očuvanja ovog jedinstvenog glazbenog stila. A ovim svojim "live" albumum značajno je potvrdio svoj stečeni status, kvalitetu i nedvojbeno je okupio vrhunsku ekipu glazbenika, koja jednostavno zna što im je za činiti... i to je to!

Pa evo kako to i drugi čuju: "Chris Bergson and Ellis Hooks' new CD Live in Normandy - recorded in May 2018 at the BackStage Association's Nuit du Blues festival - captures the magic of Bergson and Hooks, two modern soul powerhouses, in front of a stadium crowd. Bergson, "one of the most inventive songwriters in modern blues music." -All Music Guide

Više o svemu potražite na:
www.chrisbergson.com
https://www.facebook.com/chrisbergsonband/
www.myspace.com/chrisbergsonband
https://open.spotify.com › album

Popis pjesama:

1. 61st & 1st /4:31
2. Knuckles & Bones / 4:10
3. The Only One / 4:42
4. Bitter Midnight/4:48
5. 55 Miles From Bromley/5:37
6. Greyhound Station /5:27
7. Somewhere There's A Girl/4:15
8. Heavenly Grass /7:15
9. Grits Ain't Groceries /4:24
10. Float Your Mind / 6:08
11. Nobody's Fault But Mine/5:22
12. Corinna/6:01

(2 Shirts Records / Continental Blue Heaven / CRS)

Diskografija:
Chris Bergson: Blues for Some Friends of Mine/ Juniper (1997)
Chris Bergson: Wait For Spring/ Juniper (2000)
Chris Bergson: Blues (2003)
Chris Bergson Band: Another Day/ 2 Shirts Records (2005)
Chris Bergson Band: Fall Changes/ 2 Shirts Records (2007)
Chris Bergson Band: Imitate the Sun /2 Shirts Records (2011)
Chris Bergson Band: Live At Jazz Standard,NYC/2 Shirts Records & Innsbruck Records (2014)
Chris Bergson Band: Bitter Midnight/2 Shirts Records & Continental Blue Heaven/CRS (2017)
Chris Bergson & Ellis Hooks : "Live in Normandy"/2 Shirts Records & Continental Blue Heaven/CRS (2019)

Yours bluesy,
Mladen Lončar - Mike