Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

outskirts 

Blues može biti onaj tradicionalan, ali i u potpunosti moderniziran, uvučen u svaku poru i ovih današnjih glazbenih izdanja, koje možemo čuti svakodnevno. No, isto tako blues može biti poseban, drugačiji od drugih glazbenih stilova a to sve ovisi isključivo o percepciji glazbenika, ali i onih koji se nalaze nasuprot njima. Sue Decker svojim albumom ''Outskirts of Love'' upravo spada u ovu zadnju grupaciju. 18. listopada objavila je u vlastitoj režiji album kojeg globalno radijski promovira Sarah French Publicity.

Ubrzo nakon samih početaka bavljenja glazbom Sue je počela pisati svoje pjesme i krenula je trnovitim putem ostvarivati svoje snove i želje daleko od svake pompe i ekstaze. Idući baš tim putem ona nam sama govori, pokazuje a to i čujemo po njezinoj glazbi koliko je uvjerena da je doista na dobrom putu. Ono što se može čuti u 46 minuta kroz 12 skladbi je glazba koja je duboko ukorenjena u ponajbolje vrijednosti bogate baštine ''roots' glazbe.

Slušajući je kako izvodi svaku od svojih 12 ponuđenih pjesama ne mogu se oteti dojmu istinske predanosti bluesu u njegovim samim počecima. Zadimljeni barovi, podrumski klubovi, ali prije toga neki prostor u tamo nekoj kolibi, staji ili dvorištu gdje se uz svjetlo mjeseca izvodila ova glazba.

Njezina istančana percepcija jest da ono što se događa oko nje jednostavno prenosi drugima kroz svoje pjesme. Teško je raditi na taj način, a naravno niti publika, barem veliki dio nje, jednostavno nije spreman ići tako daleko, biti strpljiv i imati baš tih sklonosti da se posvete glazbi koja puca od ozbiljnosti i tradicionalizma.

Bluegrass, country, soul pa čak i gospel uz determinirani blues dominiraju glazbenim predlošcima ovog prvog studijskog albuma izuzetne Sue Decker, koja tako otvoreno i iskreno pjeva o ljubavi, strahu i vjeri, ali i o svim onim stvarima koje nam se događaju u svakodnevnom životu. Suradnja s nagrađivanim producentpm Wynnom Gogolom čini jednu prekretnicu, koja njezinom radu daje jednu novu dimenziju. Naime, svaka pojedina pjesma ima svoju priču. Bilo da nasupa solo ili s bendom, Sue uvijek ima sjajnu komunikaciju s publikom. Naime, njima je uvijek najteže lagati ili muljati, vrlo brzo te skuže i onda si jednostavno mrtav. Sue Decker daleko je od takvih mogućnosti, nju publika itekako dobro ''kuži'' i jednostavno uživa u njezinoj glazbi.

PREPORUKA:
Ako imate dovoljno ''utakmica u nogama'', ako ''kužite'' ovu ''furku'', onda nećete imati nikakvih problema s izvrsnim albumom Sue Decker. Ako niste za tako nešto, onda jednostavno produžite dalje i ostavite nama koji volimo baš ovakvu glazbenu priču da samo slušamo i uživamo!

Drugi pak to čuju ovako: “…compelling and haunting…delivered with the wit and compassion of 1920s and ‘30s folk traditions and fitting comfortably with the current music of Rhiannon Giddens and Samantha Fish" - Jim Martens, CFUV

Više o svemu potražite na:
www.suedecker.com
https://www.facebook.com/SueDeckerMusic
https://www.instagram.com/suedeckermusic/
https://www.facebook.com › rhapsody-barrel-bar › th

Popis pjesama:

1. Lay Me Down in the Indigo (4:00)
2. I Don’t Want to Say Goodbye (4:01)
3. The Stain (4:03)
4. Please, Please Baby (3:17)
5. Too Close to the Bone (4:28)
6. Easy Now (3:46)
7. Let Me Begin with You (3:42)
8. Black Day, White Knight (3:32)
9. Outskirts of Love (3:11)
10. Silver Anniversary (4:45)
11. Slow it Down (3:50)
12. Travellin’ Light (3:25)

(Samostalno / Sarah French Publicity)

*Sve pjesme skladala Sue Decker, osim skladbi 2, 3, 6, 9 & 11 Sue Decker i Wynn Gogol.

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike