Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

christmas in blue

U ovo vrijeme očekivanja Božića nije nikakvo čudo što se mnogi glazbenici odlučuju objaviti svoje albume s poznatim božićnim pjesmama. Još jedno ime uvrstilo se u taj ogroman popis: oni su Michele D'Amour and the Love Dealers. Svoj božićni album "Christmas in Blue" objavili su 1. studenoga za Blue Skitty Records i uz radijsku promociju Blind Raccoon.

Ova memfiška kuća je ovaj glazbeni portal uvrstila među nekoliko stotina mjesta gdje će se promovirati ovaj prigodni album. Michele D'Amour and the Love Dealers izvorno nam dolaze iz Seattlea, predvođeni su pkevačicom Michele, koja svoje vokalnu modulaciju i glazbenu preferenciju bazira na glazbenim postulatima objedinjenih pod nazivom americana. Već sama ta riječ podrazumijeva glazbu u kojoj su fuzionirani brojni glazbeni elementi. Samu efektivu materijala određuje sposobnost kako će glazbenici sve to posložiti i uklopiti. Po onome što čujem, Michele D'Amour and the Love Dealers tu nemaju apsolutno nikakvih problema, dapače! I stoga su se vrlo lagano prilagodili i s vrlo velikom lakoćom snimili su ovaj božićni album.

Michele D'Amour and the Love Dealers ne libe se upuštati u avanturu istraživanja mnogih glazbenih stilova i to samo govori koliko su predani u ovome što rade i to doista treba cijeniti. Nema nikakve dvojbe, bend itekako "muški" prati njezinu vokalnu intepretaciju a i Michele se ističe za mene pomalo neobičnim vokalom. Taj njezin vokal mnogi čuju u odličnoj vokalnoj fuziji Bonnie Riatt i Marcije Ball; osobno slažem se tek djelomično. Naime, Michele ima vokal, to je nedvojbeno, ali čini mi se da taj tekstualni preložak nije tečan već je nekako rascjepkan. No, to je isključivo osobna percepcija.

Nakon nekoliko preslušavanja doći ćete do spoznaje da se treba samo malo koncentrirati, da jednostavno ponekad godi ovakav jazzy – blues "smooth" glazbeni pristup.

Album "Christmas in Blue" donosi nam 10 skladbi koje su nadahnuto i vrlo korektno prezentacijski izvedene. Nemam tu nekih velikih zamjerki; uostalom, poslušajte i sami i uvjerite se da je na albumu apsolutno sve pod kotrolom i nema nekih većih oscilacija ni u jednom dijelu njihove sadržajne i prezentacijske forme.

PREPORUKA:
Album "Christmas in Blue" Michele D'Amour and the Love Dealersa svakako ima kvalitete kojima će privući vašu pozornost. Pored toga, čemu neke teške "brije" u ovo blagdansko vrijeme? Pa se zato, ugodno i lijepo zavalite, neka vam je toplo, vruća šalica nečega i ovako ugodna atmosfera dodatno će biti podebljena glazbom koja dolazi s ovog albuma.

Više o svemu saznajte na:
www.micheledamourandthelovedealers.com
www.facebook.com/MicheleDamourandtheLoveDealers
www.reverbnation.com/micheledamourandthelovedealers
www.instagram.com/micheledamour
www.twitter.com/mmdamour
Channel: www.youtube.com/channel/UCzxlZZ7hfN2lOQvWq2phXmQ
Artist Website: https://micheledamourandthelovedealers.com/christmas-in-blue-2019
Amazon: www.amazon.com/Christmas-Blue-Michele-Damour-Dealers/dp/B07Y1SSZYS
iTunes: https://music.apple.com/us/album/christmas-in-blue/1480402619
CD Baby: https://store.cdbaby.com/Artist/MicheleDAmourandtheLoveDealers
Spotify: https://artists.spotify.com/c/artist/6fS1LMbRYRLRAN0bBKunTG/profile
Soundcloud: https://soundcloud.com/micheledamourandthelovedealers/sets/christmas-in-blue/s-KKLqY
blindraccoon.com/clients/michele-damour-the-love-dealers

Popis pjesama:

1. Christmas In Blue (3:58)
2. Elf On A Shelf (2:12)
3. Funky Santa (3:35)
4. Bring My Baby Back (4:15)
5. All I Got For Christmas (5:50)
6. Naughty List (4:23)
7. Weatherman (3:41)
8. Silent Night (5:41)
9. The Noisiest Toy (2:07)
10. Little Drummer Boy (5:00)

(Blue Skitty Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike