Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Popa Chubby Its A Mighty Hard Road

Iako je službeni datum objave 1. ožujka 2020., u Europi će to biti izdavačka kuća Dixiefrog i to 14. veljače. Naime, radi se o novom studijskom albumu "It's A Mighty Hard Road", kojim Popa Chubby slavi svojih 30 godina karijere. 

THE BEAST FROM THE EAST IS BACK!
Da, ovaj impresivan majstor gitare, doista neumoran glazbenik se vratio i donosi nam 15 veličanstvenih skladbi. Na albumu se sudaraju i prožimaju pjesme od kojih su neke pune bijesa ali i ljubavi, struje i emocija. Ukratko bi se moglo napisati za svakoga ponešto... pa tko voli, nek' izvoli.

Ovaj je album prava poslastica za sve one koji vole modernu i kvalitetnu glazbu koja se temelji na bluesu i rocku, a na samom kraju dobivamo prvi poklon... Popa Chubby izvodi poznatu pjesmu "Kiss" svog gitarskog gurua Princea, za kojeg Ted kaže da mu je jedino Hendrix ravan, odnosno, da sve to ide na višu glazbenu razinu. Zaista nema nikoga iznad njega, osim možda Hendrixa.

 

Theodore Joseph "Ted" Horowitz upravo obilježava 30 godina svog bavljenja glazbom. Njegovo umjetničko ime je Popa Chubby i preko vlastite izdavačke kuće PCP (Popa Chubby Productions) objavio je svoj novi studijski album "It's A Mighty Hard Road", kojeg pak globalno promovira Frank Roszak preko svoje Frank RoszakRadio Promotions.

Sadržaj albuma i ovoga puta snažno potvrđuje opis Chubbyjevog glazbenog izričaja, a mnogi to opisuju ovako: "the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, and Jimi Hendrix meets Robert Johnson." Ovo su doista velike riječi, ali to je i s druge strane opaka priča koja baš direktno opisuje ono što Popa Chubby radi. Ta snaga, energija koja se doslovno prelijeva iz njegove gitare, uz njegovu korpulentnu pojavu kojom odaje "image bad guy", sve to točno i precizno podupire, bez obzira što je puna izrazitih i vrlo očiglednih osjećaja. Da, to je glazba koja će vas u svakom trenutku iznenaditi, ali i animirati u bilo kojem smjeru. Rock, punk, boogie, gospel, soul, r&b i blues samo tako pogađaju baš tamo gdje treba. A njegov glazbeni moto je: blues je živ isto kao i rock and roll, a oba nikada neće umrijeti! I tu se nema što dodati iti oduzeti, to je tako i gotovo!

Novih petnaest pjesama na ovaj ili onaj način daju sliku kako je moderna glazba izuzetno fleksibilna, prilagodljiva i nevjerojatno slušljiva. Blues 'n' rock glazba Popa Chubbyja istančani je spoj svega što danas rijetko možemo čuti.

Ovaj glazbenik židovskog podrijetla rođen je u Bronxu, a ime Popa Chubby uzeo je od sina vlasnika dućana slatkiša. Već sa samo trinaest godina mlađahan Popa Chubby otkrio je glazbu Stonesa i ponukan njima počeo je učiti gitaru. Osim toga vrlo brzo i dubiozno percipirao je mnoge glazbene utjecaje 60-ih od Sly & the Family Stone pa do Jimija Hendrixa i Erica Claptona.

U svojim ranim dvadesetima više se orijentirao na blues glazbu i tu je vrlo brzo pronašao sebe. Sa svojih više od 200 klupskih nastupa godišnje Popa Chubby vrlo sistematski je gradio svoju karijeru i iskustvo.

A upravo na ovom albumu dolazi do izražaja sve ono što je godinama strpljivo gradio i stvarao ovaj osebujni gitarista i glazbenik. "It's A Mighty Hard Road" sprega je osebujnih glazbenih stilova rocka i bluesa. Na osobit i fascinantan način, Popa Chubby impresivno fuzionira rock i blues i stvara sasvim novi glazbeni izričaj. Poslušajte samo pjesmu "Enough Is Enough"!

Izvrsni rock 'n' blues koji samo Popa Chubby zna stvoriti i prezentirati glazba je koja jednostavno mora osvojiti brojnu rock ali i blues publiku. Osobno sam se uvjerio tijekom proteklog vremena kako album "It's A Mighty Hard Road" izvrsno zvuči. Moram i to napisati, da se jednostavno čudim kako iz albuma u album Popa Chubby sve bolje i bolje stvara i zvuči. Njegov autorski talent je neosporno procvjetao i samo traje i traje jednakim ali i sve snažnijim intenzitetom. Na ovom novom studijskom albumu ponovo je ocrtao svu njegovu osobnost i kao glazbenika i ljudskog bića.

PREPORUKA:
Na "It's A Mighty Hard Road" Popa Chubby isporučio nam je izvrsnu i ogromnu količinu odličnog rock 'n' bluesa u samo njemu svojstvenoj maniri. Svi oni koji poznaju glazbeni katalog ovog vrsnog gitarista mogu samo očekivati još bolji i snažniji sound.

Stoga, svi oni koji posegnu za albumom "It's A Mighty Hard Road" izuzetnog i beskompromisnog gitarista moći će uživati u glazbi koja će oduševiti svakog imalo ozbiljnijeg poklonika rocka i bluesa. Na vama je da se i sami uvjerite u ove moje tvrdnje.

Više o svemu saznajte na:
www.popachubby.com/
www.facebook.com/popachubbyband/
www.frankroszakpromotions.com
open.spotify.com/user/114114892/playlist/6kxfh8NW6BvFEV5LXfY9dy

Popis pjesama:

1. The Flavor Is In The Fat/2:45
2. It’s A Mighty Hard Road/3:03
3. Buyer Beware/3:31
4. It Ain’t Nothin’/4:00
5. Let Love Free The Day/3:24
6. If You’re Looking For Trouble/
7. The Best Is Yet To Come/ 4:29
8. I’m The Beast From The East/5:13
9. Gordito/5:50
10. Enough Is Enough/4:34
11. More Time Making Love/ Love 3:56
12. Why You wanna Bite My Bones?/4:17
13. Lost Again/5:17
14. I’d Rather Be Blind (Leon Russel, Don Nix, Donald Dunn)/3:52
15. Kiss (Prince, Nilsen Publishing) /4:00

(Dixiefrog)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike