Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

breezy rodio

Dana 16. listopada objavljen je još jedna respektabilan album, novo izdanje jedne od najvećih diskografskih kuća specijaliziranih za jazz i blues, čikaške Delmark Records. O čemu se radi?

Talijanski gitarist Breezy Rodio ima novi studijski album "If It Ain't Broke Don't Fix It", a svjetska radijska promocija ide preko Kevina Johnsona. Ovo je njegov drugi album za Delmark Records, koji su se vodili njegovim već dokazanim nastupnim albumom "Sometimes The Blues Got Me". Ovaj album kritika je prihvatila i bilo je dosta pozitivnih reakcija na taj njegov album, koji nam je nudio kako autorske pjesme, tako i obrade poznatih blues standarda.

Primjerice, Living Blues opisuju Breezyja kao "an artist who deserves to be on the radar of all blues fans." Sve ovo upućuje nas da su Delmark Records išli na sigurno i da imaju dobar nos za ovako relativno nova imena na svjetskoj blues sceni. Naravno, i ovaj put Breezy Rodio nije se dvoumio i sada nam je ponudio autorske pjesame.

Svima je jasno, da biste opstali, da biste se doista prezentirali u pravom svjetlu, jednostavno morate ovaj glazbeni stil osjećati, on mora biti dio vas i tek tada stvar ide u pravom smjeru. Ovdje se osjeća kako Breezy jednostavno voli taj i takav blues i bez obzira na sve on doslovno inkorporira sve glazbene stilove i ne preza da stvari čupa iz prošlosti da ih potom stavlja u ovaj trenutak i tek tada sve to dobija onaj pravi smisao i oblik. Naravno, sve se to itekako čuje i snažno odjekuje, sve puca od odlične vibre.

Gitara Breezyja zvuči tako čisto, profinjeno i snažno naglašava sjajne trenutke koje su nam ostavili, "Tri Kralja" Freddie, Albert i Blues Boy King. Njih više nema, ali njihova glazba, njihov utjecaj itekako je prisutan i stalan je izvor inspiracije nadolazećim generacijama glazbenika. Breezy Rodio samo je još jedan u nizu koji je vrlo uspješno i vješto izbjegnuo bilo kakvo kopiranje. Dapače! Breezy ima svoj vrlo originalni i izgrađeni osobni gitaristički rukopis a utjecaja se nitko ne treba sramiti; upravo suprotno, treba na njih biti itekako ponosan.

Na kraju, ovaj novi studijski album zvuči, da to tako napišem, "staro", ima taj stalni zvuk prošlih vremena i nudi nam doista raskošan blues. Kroz 16 pjesama u više od sat vremena Breezy i društvo isporučuju nam blues uz kojeg ne možete ostati mirni i indiferentni.

Breezy Rodio i ekipa snimili su ovih 16 nadahnutih pjesama i doslovno su nam sve predali na uživanje. Oni su sigurno na pravom putu i sav taj blues oni jednostavno nose u sebi, a svi zajedno snimili su album, kojeg doista vrijedi uvrstiti u svoju fonoteku.

PREPORUKA:
Album "If It Ain't Broke Don't Fix It" predstavlja nam Breezy Rodio. No, ovaj put on to čini kao još jedno sada već afirmirano ime na svjetskoj blues sceni. Naime, Breezy Rodio doselio se u SAD kao dijete, kao tinejdžer zaljubio se u gitaru i blues, a put ga je iz New Yorka odveo u Chicago, gdje ga je uočio i uzeo pod svoje blues veteran Linsey Alexander i postao mu svojevrsni mentor. Radeći i učeći uz Linseyja punih deset godina, Breezy je postao doista odličan glazbenik s istančanim osjećajem za blues. Da, puno je radio, nastupao i snimao u studiju. No, na kraju sve to rezulitralo je ovako impresivnim, respektabilnim albumom. Nema nikakve dvojbe... nabavite ga čim prije!
A najbolju preporuku dao je Billy Branch, koji tvrdi: "I am confident that Breezy’s musical growth will continue. I am happy to know him as a friend, and a serious musician, who shares the same respect for those who paved the way before us. Stay tuned, the best is yet to come."

Više o svemu saznajte na:
www.breezyrodio.com
www.facebook.com/breezyrodiofanpage
www.delmark.com
https://www.facebook.com › DelmarkRecords ›
TW: @breezyrodio
IG: breezyrodio
https://open.spotify.com/playlist/6B6ZbkXK9scTRKREsSkbOQ

Popis pjesama:

1. If It Ain't Broke Don't Fix It 5:00
2. From Downtown Chicago To Biloxi Bay 4:30
3. A Woman Don't Care 5:05
4. I'm A Shufflin' Fool 4:05
5. A Minute Of My Kissing 3:35
6. Look Me In The Eye 2:22
7. Desperate Lover 4:28
8. Los Christianos 4:12
9. Led To A Better Life 5:15
10. Green And Unsatisfied 6:32
11. The Breeze 2:59
12. I'll Survive 4:50
13. Pick Up Blues 2:58
14. Dear Blues 5:13
15. I Need Your Love 4:34
16. Another Day 3:30

(Delmark Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike