Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

slide rules

Jay Gordon and The Blues Venom svojim albumom "Slide Rules" objavljenim 15. studenoga preko Shuttle Music i uz radijsku promociju Frank Roszak Radio Promotions, u gotovo sat vremena bacili su me na koljena.

Trinaest vrlo afektiranih, gotovo agresivnih skladbi koje su uvrštene na ovaj album pomele su me i ostavile bez riječi. Ta nevjerojatna slide gitara, odlična prateća ritam sekcija i snažni vokal svakim svojim proizvedenim tonom tjeraju vas da u nevjerici mičete glavom. Ovo nije prvi put, naravno, da se susrećem sa slideom ali ovo što radi Jay Gordon izlazi iz svih nama poznatih okvira.

"Slide Rules" svojim glazbenim sadržajem ostaju bez svih nekih uobičajenih okvira i značajno i potpuno direktno ostavljaju sve u potpunom iznenađenju i nevjerici.

Moram priznati da sam nakon devetog preslušavanja posramljeno ostao gledati u pod i šutke sam ponovno, po deseti put, pritisnuo tipku "repeat". Hendrix, Winter, Rory Gallagher, Hole, Lil' Ed... sve to objedinjeno je u slideu Jay Gordona, no od svega ne bi bilo ništa da nema ubojite ritam sekcije, bubnjara Dwanea Hathorna i simpatičnog basa samozatajne Sharon Butcher. Njihova kombinacija rocka i bluesa je doista zastrašujuća, kao da ni sami ne vjerujete da to čujete. No, ovo što vam izlazi iz zvučnika ili slušalica glazba je koju proizvodi troje ljudi, to je doista apsolutno nevjerojatno!

Elmore Jamesova "Stranger Blues" u izvođenju Jay Gordona and The Blues Venomdoista se čini kao izvanserijski blues 21. stoljeća. Robert Johnsonova "Travelin’ Riverside Blues" istinska je oda "old school bluesu" ali s dubokim i značajnim refleksijama u ovo 21. stoljeće. Poslušajte"Dockery's Plantation", sve vam je rečeno i odsvirano!

PREPORUKA:
Ono što vam isporučuju Jay Gordon And The Blues Venom svojim "Slide Rules" dostojno je svekolike pozornosti i nema nikakve dvojbe: što prije nabavite svoj primjerak ovog izuzetnog albuma!

A drugi to čuju ovako: "Creative, Aggressive, Blistering slide guitar-and then some! Really, it doesn't begin to describe what Jay Gordon brings to the Blues party. Amazing slide guitar, vocals, and overall energy and artistry is found on Slide Rules. It's absolutely captivating. Slide Guitar Mastery a work of art." – Cleve Baker, Confessing The Blues Radio"

Više o svemu saznajte na:
www.bluesvenom.com
https://www.facebook.com/jay.gordon.3114
www.cityhallrecords.com
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Dripping Blues 4:40
2. Pain 6:25
3. Lost In Time 4:03
4. Lucky 13 3:39
5. Dockery's Plantation 7:26
6. Stranger Blues 3:58
7. VooDoo Boogie 3:37
8. El Diablos Blues 3:43
9. Travelin riverside Blues 3:46
10. Pure Grain Alcohol 5:00
11. Sixstring Outlaw 4:43
12. Sweetheart Blues 4:24
13. Train Train 3:49

(Shuttle Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike