Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

gotta have it jimmys cd cover

Zadnjega dana prošle godine The Jimmys su objavili novi studijski album, "Gotta Have It" preko Brown Cow Productions, kojeg globalno radijski promovira Frank Roszak Radio Promotions.

The Jimmys za mene osobno nisu nikakva nepoznanica. Ovaj raskošan bend u sebi nesebično spaja stari i raritetni chicago blues i raskošni funk New Orleansa. Njihov novi album oduševio je svojim sadržajem sve one koji su ga imali prilike čuti. Naravno, među njima je i moja malenkost dobila tu priliku i to se jednostavno ne propušta te priznajem da sam doista ugodno iznenađen. Pred svima nama je još jedna odlična, vrlo efektna glazbena priča! Trinaest pjesama svojim raskošnim aranžmanima i ubojitim ritmom te snažnim i dojmljivim puhačkim dionicama učinili su svima "shake a tail feather".

Glavni čovjek svakako je Jimmy Voegeli, alfa i omega benda. Svojim talentom i angažiranjem oko ama baš svega što se tiče glazbe zasigurno potiče sve ostale koji potom te njegove ideje provode u djelo. Svakako je bitno da se zna što glavna "faca" želi pa tek kad je tu sve kako treba na red dolazi kompletni bend i njegov raskošni instrumentalni angažman.

Evo tko čini ovaj sjajan i nadasve izvrstan bend: Jimmy Voegeli (vokal, klavir, Hammond B-3, klavinet), Perry Weber (vokal, gitara), Peterson Ross (saksofon), John Wartenweiler (električni bas, akustični bas), Kevan Feyzi, Kyle Samuelson (trombon), Mike Boman, Kurt Shipe (truba), Tony Braunagel (bubnjevi), Bryan Husk, Al Falaschi (bariton saksofon), Greg Koch (slide gitara), Marcia Ball (vokal i back vokal), Melodye Perry (back vokali), Wally Ingram (udaraljke) i Mike Finnigan (back vokali). Svi zajedno učinili su da ovaj album tako dobro zvuči, da je izuzetno ugodan za slušanje i za razne vrste glazbene potpore ama baš svim zabavama. Ima tu plesnih, pjevanih i slušnih skladbi, na vama je, poštovani posjetitelji Blues Cornera, da se odlučite što vam je draže uhu i ugodnije.

Neobično mi je drago što sam dobio mogućnost predstaviti vam ovaj album i ovaj izuzetni band na čelu s izvanserijskim majstorom klavijatura Jimmyjem Voegelijem. Jimmy me je potpuno osvojio i oduševio svojim crno-bijelim rukopisom. On, ali i cijeli bend, koji s nevjerojatnom lakoćom iznose svaku pojedinu pjesmu i pri tome samo i naprosto sviraju i uživaju. Stoga je i sama izvedba upravo ono što plijeni našu pozornost. Bend odlično i beskompromisno praši i iskreno prenosi svoj doživljaj bluesa, soula i r&b-ja. Taj osjećaj protegnuo se na sve, i na glazbenike, ali i na sve one koji će pronaći, kupiti i poslušati ovaj izuzetno dojmljiv album "Gotta Have It".

PREPORUKA:
Neću puno pametovati, ali vam predlažem da svakako poslušate album "Gotta Have It" – u gotovo 51 minutu dobit ćete ogromnu porciju sjajne i raskošne glazbe, koja ima samo jednu zadaću: dobro vas zabaviti!

Vjerujem i znam da su svoju zadaću odlično obavili i The Jimmys su vam pružili pregršt izuzetnih glazbenih tema, koje ćete još dugo pjevušiti, fućkati i na koje ćete uvijek rado zaplesati. Ako meni ne vjerujete, evo što vam i drugi preporučuju:

"Jimmy’s rollicking keyboards and versatile vocals sit comfortably with their big band sound or in a mellow slow blues groove. Gotta Have It.. is A Must Have" - Big LLou Johnson - BB Kings Bluesville

"I love this record. Good tunes, great playing, great band...Marcia Ball, what's not to like?!" - Tommy Castro

"Great band in an old school R&B sense. Great grooves throughout" - Bob Porter - WGBO

"Tight well crafted songs, fabulous players, and strong vocals. What are you waiting for? Get it" - Bill Wax - premier Blues DJ

Više potražite na:
www.thejimmys.net
www.jimmyvoegeli.com
https://www.facebook.com/thejimmysband/
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. AIN'T SEEN NOTHIN' YET / Perry Weber /3:15
2. GRIM REAPER/Jimmy Voegeli/ 4:03
3. WRITE A HIT/Jimmy Voegeli, Marcia Ball & Tony Braunagel/ 4:41
4. SHE GOTTA HAVE IT/Jimmy Voegeli/ 3:03
5. STARTED UP AGAIN / Perry Weber /3:40
6. HOTEL STEBBINS /Jimmy Voegeli/ 3:40
7. DRINKIN' /Perry Weber i Tony Braunagel/3:49
8. WHEN YOU GOT LOVE/ Jimmy Voegeli/ 4:44
9. ALWAYS A WOMAN/Gary Nicholson i Kevin McKendree/ 4:07
10. WORDS AND ACTIONS /Jimmy Voegeli i Tony Braunagel/4:00
11. SOMEDAY BABY / Jim Liban/ 3:51
12. TAKE YOU BACK/ Perry Weber/4:10
13. JOSE /Jimmy Voegeli /3:29

(Brown Cow Productions / FRRP)

Producent Tony Braunagel
Miksao Paul Brown

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici