Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

frank bey

Frank Bey vraća se svojim šestim albumom, drugim za Nola Blue Records. Album se zove ''All My Dues Are Paid'', objavljen je službeno baš danas, 17. siječnja, a radijski ga promovira Blind Raccoon.

Pjesmarica je to koja nam nudi 13 skladbi bluesa, funka i soula a koje su ispjevane tipičnim, snažnim i zaokruženim Beyovim baritonom. Album nam priča svoju osobitu priču o miru, ljubavi, osnaživanju, uvijek pozitivnom pogledu na svijet i međusobnom razumijevanju.

Na albumu je Frank Bey surađivao s Kidom Andersenom i Rickom Estrinom u studijima Greaseland u San Joseu. A evo, krajnji rezultat je svakako ovih raskošnih malo više od 55 minuta, koje će vas zasigurno odvesti na neka druga i drugačija mjesta gdje ćete naći svoj kutak za opuštanje i uživanje. A evo kako to objašnjava i doživljava sam Rick Estrin iz obitelji Alligator Records: “In a time when American Idol-type vocal gymnastics too often pass for soul, Frank Bey is a perfect reminder of what soul singing is really all about: Communication, warmth, and emotional sincerity.”

Sve ovo ukazuje da je pred nama jedan od najboljih albuma koje je Frank dosada snimio. Ekipa koja je radila u studiju doista je vrhunska pa su onda i snimke potpuno u tom ozračju. Nema nikakve sumnje, ovih 13 skladbi osvojit će vas i u potpunosti preuzeti svojom snagom, svježinom i ekspresivnošću a veliko finale samog albuma u potpunosti se ogleda u nevjerojatnoj obradi Lennonove ''Imagine'', koja je dobila jedno posve novo ozračje. U tom kontekstu sam Frank tvrdi: “...In my music, I just want to lift people up, and let them know, there is better days.”

Rođen u Millenu, kao i mnogi prije njega, Frank je svoju pjevačku karijeru započeo u crkvenom zboru. Bila je to ''škola'' koja je odredila apsolutno sve i zahvaljujući toj i takvoj glazbi Frank je zajedno sa svojim bratom i dva rođaka osnovao bend ''Rising Sons''. Sa samo 17 godina pridružuje se Otisu Reddingu s kojim je naučio apsolutno sve, što ga može snaći u ovom ''paklenom poslu''. S druge pak strane, ako je išta naučio od Jamesa Browna, onda je to definicija koju apsolutno treba zapamtiti: ''Soul je jednostavno dio naših života, ta nepatvorena silna energija i snaga doslovno izlazi iz svojih okvira i nudi nam jednu apsolutno novu društvenu igru, ples od kojeg će vam ponestati daha.'' Ovo je jedna od najljepših definicija, odrednica ovog glazbenog stila, koju sam naučio. Nešto tako jednostavno, koncizno i direktno nisam imao prigode pročitati dugi niz godina.

Frank Bey poznat je kao "Southern Gentleman of the Blues”, a u njegovom vokalu, u njegovoj glazbi na vrlo suptilan način sjedinjen je glazbeni izričaj R. Charlesa, Bobbyja "Blue" Blanda i B.B. Kinga. Taj spoj, ta sinergija pretvorena je u samo njegov, vrlo osebujan glazbeni stil. Album ''All My Dues Are Paid'' samo je još jedan sjajan dokaz kako bez obzira na godine možete u pravom okruženju zvučati svježe, poletno i nevjerojatno efektno!

S druge pak strane, svima upada u oči činjenica da Franka na sceni nije bilo punih 17 godina, no on jednostavno nije mogao odustati od svog sna i ponovno je tu i ne odustaje, već ide dalje i to upravo ovim albumom, kojim tako direktno, tako suptilno povezuje soul i blues i spaja ih u doista veličanstvenu formu! Na kraju cijele priče, Rick J Bowen konstatira: ''The album, “All My Dues Are Paid,” continues this mission for Frank Bey and the world is blessed by his efforts.''

PREPORUKA:
Pred nama je nova godina i novo desetljeće i naravno da očekujemo nešto novo, drugačije, da tražimo ''svježu krv''. Svi znamo, neke su stvari uvijek važne: srce, duša, predanost i iskrenost.

Sa 70 godina, Frank Bey je jedan od najvećih glasova u soul-bluesu i doista nam je potreban za ovo novo desetljeće, koje je pred nama. Cijelog života Frank Bey živi baš tu i takvu glazbu, a tu veličanstvenu glazbenu formu itekako direktno ocrtava upravo album "All My Dues Are Paid", istinsko glazbeno djelo visokofrekventnog značaja, nedvojbeno izuzetnog pjevača Franka Beya. Provjerite sami jesam li u pravu.

Više saznajte na:
www.frankbeymusic.com
www.facebook.com/frankbeymusic
www.instagram.com/frank_bey_music/
www.twitter.com/frankbey2
www.amazon.com/All-My-Dues-Are-Paid/dp/B081WPY1CH
blindraccoon.com/clients/frank-bey/
www.facebook.com/frankbeyfilm/
SHOWS:
Saturday, 1/25/20 - Lizzie Rose Music Room, Tuckerton, NJ
Tuesday, 1/28/20 - Atomic Rose, Memphis, TN
Saturday, 2/8/20 - La Rose Jazz Club, Philadelphia, PA
Friday, 2/21/20 - The Barn at Stoner Commons, Lancaster, PA

Popis pjesama:

1. Idle Hands/4:48
2. One Of These Days/4:12
3. Calling All Fools/3:56
4. It's A Pleasure/3:46
5. All My Dues Are Paid/4:12
6. He Stopped Loving Her Today/3:29
7. I Bet I Never Cross Your Mindt/4:18
8. Never No More/3:00
9. Ha Ha In The Daytime/5:26
10. If It's Really Gotta Be This Way/3:30
11. Perfect Day/3:57
12. One Thing Every Day/3:49
13. Imagine/6:38

(Nola Blue Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike