Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Osobito mi je drago što vam mogu predstaviti novi album jednog od ponajboljih soul/blues izvođača, Tada Robinsona. "Real Street" je objavila izdavačka kuća iz Marylanda, Severn Records.

Sjajan osjećaj za percepciju i prezentaciju raskošnog soul/bluesa samo ukazuje da Tad vodi računa o apsolutno svim zadanim i neophodnim značajkama, kako bi finalni proizvod zvučao tako kako zvuči. Iskusna i nadasve odlična ekipa glazbenika predvođena sjajnim pjevačem snimila je album kojeg će zasigurno svi koji imalo poznaju ovaj glazbeni stil duboko respektirati.

S druge pak strane, Robinson je glazbenik koji nastavlja bogatu tradiciju soula i bluesa u maniri "onih najboljih". Svojom postojanošću Tad ruši sve pred sobom i pravo je čudo kako se uspio održati na sceni čija publika baš nije previše sklona slušati puhače (čak i mnogi koji umišljaju da vole i razumiju blues, bježe od tako aranžiranih kompozicija). Naravno, mnogo je lakše slušati "moderni električni blues" i filozofirati. No, takav pristup i način poimanja bluesa samo govori o osobama koje se tako predstavljaju. No, ne bih više o njima...

Preporučujem da malo više pozornosti usmjerite prema izuzetnom i osebujnom pjevaču Tadu Robinsonu, koji spada zaista u prvu klasu kada je u pitanju vokalna prezentacija soula i bluesa. Svoje veliko iskustvo gradio je dugi niz godina uz legendarne i planetarno poznate soul i blues pjevače.

Sve zajedno čini glavne razloge što album "Real Street" slušam već danima. Kao i na svakom albumu, ima odličnih, boljih i solidnih pjesama, no, općenito, ovaj album ima sve ono što je potrebno da vam bude lijepo i da vas cijelo vrijeme preplavljuju oni poznati plavičasti tonovi koji izazivaju bezbrojne valove ugode u vašem tijelu. Pa, shodno tome još kada se nadoveže pogubna kombinacija s trncima od kojih vam se ježi koža, sve poprima drastične i dalekosežne posljedice.

PREPORUKA:
Album "Real Street " izvrsnog Tada Robinsona pravi je primjerak i sljedbenik fantastične glazbe koja okuplja zaista ono najbolje što donose čarobni zvuci studija poput Memphisa, Muscle Shoalsa i Stax Sounda. Jednom riječju, odlično!

Na kraju krajeva, potražite ovaj album i sami provjerite ove tvrdnje.

Više možete saznati na:
www.tadrobinson.com
www.severnrecords.com
www.bear-family.com

Popis pjesama:

1. Changes (4:40)
2. Full Grown Woman (3:11)
3. Search Your Heart (4:24)
4. Love In The Neighborhood (5:11)
5. Wishing Well Blues (3:16)
6. You Got It (4:58)
7. You Are My Dream (3:15)
8. Make It With You (8:41)
9. Real Street (4:16)
10. Long Way Home (5:40)
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm provjeriti!!!

(Severn Records)

Diskografija:
One to Infinity/1994/Delmark
Last Go Round/1998/Delmark
Did You Ever Wonder/2004/ Severn Records
A New Point of View/2007/ Severn Records
Back In Style/2010/ Severn Records

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike