Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije točno mjesec dana, dakle, 17. siječnja, izdavačka kuća Fantasy Records objavila je nastupni album nove mlade zvijezde u usponu, 23-godišnjeg Marcusa Kinga, "El Dorado".

Nema nikakve sumnje, Marcus King je istinsko glazbeno otkriće. Strastveni, prodorni i duboko suosećajni soul, gospel i r&b samo potiču maštu svih koji su tu doma! Ovako nadahnut spoj starog i novog ukazuje na glazbenu nadarenost samog glazbenika. Album je producirao Danom Auerbachom (The Black Keys), koji je i koautor čak 11 pjesama na albumu i koji pokazuje koliko je Marcus King veliki autorski potencijal. To je već ranije spoznao Warren Haynes, koji je i objavio prvi album Marcus King Banda.

No, kada je Dan Auerbach čuo o čemu se radi, pozvao je Marcusa u Nashville i jednostavno ga gurnuo u studio da snima solo album. Naravno, ima tu još dosta posla, ali globalno ovdje je riječ o doista impresivnom glazbeniku, koji samo tako dođe i uđe u studio te s drugim glazbenicima samo krene raditi. Impresivno! A ono što smo dobili je doista upečatljiv i njevjerojatno nadahnut album. Jednostavno sjajno!

Uz Marcusa Kinga su bubnjar Jack Ryan, basist Stephen Campbell, trubač / trombonist Justin Johnson i gitarist Dean Mitchell a svi zajedno donose nezamjenjivu kombinaciju predanosti, rada i vježbanja s puno osjećajnosti za to što rade i jedan su od boljih bendova iz upravo te i takve glazbene priče.

"El Dorado", mitski grad zlata, španjolska je legenda, mjesto gdje se svi snovi ostvaruju. Shodno tome potraga ne može uistinu započeti sve dok sebe ne naučite prepustiti se prošlosti. Debitantski solo album Marcusa Kinga, "El Dorado", istinsko je glazbeno otkriće!

PREPORUKA:
Nema nikakve sumnje, pred Marcusom Kingom je doista svjetla budućnost. Nadam se da će i ubuduće biti veliki dio ovog svog glazbenog rada. Snažan autorski pečat, nevjerojatan vokal i sjajna svirka zalog su glazbene kvalitete ovog glazbenika i njegovog nastupnog albuma "El Dorado".

“I think it was really nice for him to get into the studio and let his guard down, mix it up with some different musicians.”, govori Auerbach.

A sam Marcus o albumu kaže: “We wrote as many songs as we possibly could and just let the cream rise to the top. I feel really proud of it.”

Više saznajte na:
https://marcuskingband.com
https://www.facebook.com/marcuskingband/

Popis pjesama:

1. Young Man’s Dream
2. The Well
3. Wildflowers & Wine
4. One Day She’s Here
5. Sweet Mariona
6. Beautiful Stranger
7. Break
8. Say You Will
9. Turn It Up
10. Too Much Whiskey
11. Love Song
12. No Pain

(Fantasy Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike