Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dvanaest skladbi posloženih u 43 minute donosi nam "Stand Up!", novi studijski album doista impresivne pjevačice Whitney Shay. Ovaj album upravo danas službeno objavljuje njemačka blues izdavačka kuća Ruf Records.

Nevjerojatno je koliko je ljudi uključeno u i oko ovog albuma, ako vam samo kažem da je album snimljen prošle godine u Austinu, da je sve producirao i aranžirao Mark 'Kaz' Kazanoff, dok je izvršni producent bio sam Thomas Ruf i da su sjajno odradilisvoj dio posla. A potom, činjenica je nepobitna da je Whitney oko sebe okupila toliko snažnu i impresivnu ekipu da ih jednostavno moram sve navesti... naravno, prva je tu Whitney Shay (vokal) a uz nju, tu su i: Red Young (klavijature), Laura Chavez (gitara), Chris Maresh (bas), Brannen Temple (bubnjevi i udaraljke), Tommy Taylor (bubnjevi), Marcia Ball (glasovir), Guy Forsyth (duetni vokal, rezonatorska gitara), Derek O’Brien (slide gitara) i The Texas Horns ('Kaz' Kazanoff na tenor saksofonu, John Mills na bariton saksofonu i flauti, Al Gomez na trubi).

Ako se itko tako dobro snalazi u ritam i bluesu, onda je to Whitney Shay. Ona svojim album "Stand Up!" daje pravu lekciju kako bi to trebalo zvučati. Naravno, sve uz izuzetnu produkciju 'Kaz' Kazanoffa a moram spomenuti i izuzetnog skladatelja Adama J. Erosa, koji je koautor svih pjesama Whitney Shay. Nema nikakve dvojbe, ona je istinski fenomen San Diega, koja će vas otpuhati svojim raspaljivim R&B i bluesom.

Izuzetno kombinirajući stari i novi pristup i zvuk uvijek rasplesanog R&B, Whitney je jednostavno osvojila brojnu publiku i fanove, ali i kolege glazbenike i službenu kritiku. Osobno, nisam glazbeni kritičar, već osoba koja pokušava opisati ono što čuje i pri tome želim vam jednostavno dati neke informacije, eventualno vas uputiti da nešto poslušate a dalje sve, ali doista sve prepuštam vama i vašem ukusu i glazbenim sklonostima.

Whitney Shay tek će osvojiti glazbeni svijet u potpunosti i to svojim impresivnim vokalom i pjesmama koja pokreću gotovo sve. Od svog nastupnog albuma "Soul Tonic" iz 2012., preko albuma "A Woman Rules The World" (2018.) i ovog novog, Whitney samo ide naprijed i već sada je stekla oznaku "buduće blues ikone".

PREPORUKA:
Teško je zapravo odrediti što je bolje i efektnije, nevjerojatan vokal, gitarističke dionice Laure Chavez i Dereka O'Briena, ubitačno točne i efektne ritam sekcije ili puhačke dionice raspojasanih The Texas Horns, koji suvereno valdaju gornjim linijama "backgrounda" kompletnog albuma "Stand Up!". Što napisati o sjajnom vokalu Guya Forsytha ili o efektnoj izvedbi jednako tako gostujuće Marcije Ball. A što napisati o efektnim dionicama klavijatura i orgulja koje rasturaju?

Sve u svemu ova glazba, ovaj R&B i blues iscjedit će vas i pružiti bezbroj razloga za sjajnu zabavu i ples. A o svemu sama Whitney Shay kaže: "I want people to dance and be engaged. To me, music has always been about catharsis, the purging of sad experiences. If I can make the audience leave smiling and feeling like they’ve forgotten about the troubles of their day, I’ve done my job.”

A evo kako to čuju i drugi: “The best singer of [her] generation I’ve ever heard…a young Etta James.” — Ronnie Von, brazilski TV-voditelj

“The voice of a future blues icon.” — Stephen Harrison, Blues Matters!

“Let's just say she blew my socks off...Hurricane Shay left me breathless.” — Freddy Celis, Rootsville.eu

Više o svemu saznajte na:
www.whitneyshay.com
https://www.facebook.com/WhitneyShaySings/
https://www.instagram.com/whitneyshaysings/
https://soundcloud.com/whitneyshaysings
https://twitter.com/whitneyshaysing
https://open.spotify.com/album/0MTJKbS8ufWxzPwbf2SfW0
www.rufrecords.de
https://www.youtube.com/c/WhitneyShay

Popis pjesama:

1. Stand Up! (Whitney Shay, Adam J. Eros)
2. Someone You Never Got To Know (music & lyrics: Whitney Shay, Adam J. Eros; music: Laura Chavez)
3. Equal Ground (Whitney Shay, Adam J. Eros)
4. P.S. It’s Not About You (Whitney Shay, Adam J. Eros)
5. I Thought We Were Through (Whitney Shay, Adam J. Eros)
6. Far Apart (Still Close) (Whitney Shay, Adam J. Eros)
7. You Won’t Put Out This Flame (Whitney Shay, Adam J. Eros)
8. Tell The Truth (Lowman Pauling - Trio Music Company/BMI, Fort Knox Music Inc/BMI)
9. Boy Sit Down (Whitney Shay, Adam J. Eros)
10. I Never Meant To Love Him (Ronald Clyde Carlson, Terri McFaddin - Regent Music Corp/BMI; Talk And Tell Publishers/BMI)
11. Getting In My Way (Whitney Shay, Adam J. Eros)
12. Change With The Times (Whitney Shay, Adam J. Eros)
Whitney Shay - Little Big Beat Musikverlag/GEMA aka Bad Love Music/BMI
Adam J. Eros - Little Big Beat Musikverlag/GEMA aka Little Bad Ruf Music/ASCAP

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike