Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na mom radnom stolu uvijek je velika gužva. Vjerujem da je svima jasno da ne mogu sve to obraditi i objaviti istovremeno. "Front Porch" je album odlične Mary Jo Curry i trebao je već biti obavljen jučer, ali iako obrađen ide u objavu dan kasnije, što nadam se nikome ne smeta. Dan kasnije nije tako strašno zakašnjenje. Jednako tako vjerujem da se promotivna kuća Blind Racccoon neće ljutiti, kao ni sama Mary Jo Curry.

Jedanaest pjesama u gotovo 44 minute nude vam impresivnu plavičastu glazbenu ponudu. Album ima tu vraški dobru crtu doista široke privlačnosti i podređenosti publici.

Ovaj put produkcije se prihvatio njezin suprug gitarist Michael Rapier, koji je autor zajedno s ostalim članovima benda većine pjesama (njih devet), a deseti original posebno je za Mary Jo napisao legendarni čikaški bubnjar i skladatelj Andrew Blaze Thomas, koji pokazuje da su žene naprosto rođene da pjevaju blues. A tu je i jedna obrada. Nema nikakve sumnje Mary Jo ih je sve sjajno otpjevala i uz dojmljivu ritam sekciju Chrisa Rogersa na basu i Ricka Snowa na bubnjevima. No, pored njih četvoro, Mary Jo Curry Bandu pridružuju se Brett Donovan ili Ezra Casey na klavijaturama i Brian Moore na saksofonu, pa tako dobivamo odlični "tour band".

Na ovom album imamo još tri gosta. To su izvrsni blues gitarist Albert Castiglia, prijatelj Marije Jo, koji ju je zadirkivao zašto ga nije uključila da svira na njezinom prvom albumu, te Tom Holland i Andrew Duncanson iz Kilborn Alley Banda, koji su također zezali na tu foru Mary Joe.

Ovoj ekipi se toliko sviđao rad u studiju da su osim planiranih sudjelovali u još dvije dodatne pjesme. Naravno, album baš tako i zvuči i da čuje se ekipa se ludo zabavljala i da su opušteno i bez ikakvih pritiska snimili doista izvrstan album. I to se jednostavno osjeća!

"Front Porch", novi album Mary Jo Curry u svojoj glazbenoj ponudi doista ima i donosi nam ama baš sve! Bez obzira radi li se o baladama ili pak o brzim skladbama, Mary i bend zvuče doista izvrsno! Naravno, uz glazbenu podlogu primaran je snažan vokal Mary Jo Curry, kojim sigurno i samouvjereno ispjevava kompletan materijal. Mary doista nema nikakvih problema i vrlo lagano i bez problema vokalno modulira razne stilove bluesa i hrabro, bez ustručavanja su jednakim žarom i efektom izvodi skladbe legendarnih blues umjetnika, ali i svoje autorske pjesme i tu doista nema nikakvih oscilacija.

Svih jedanaest pjesama Mary i bend prezentiraju na izuzetno efektan način, nema tu nikakvih glumatanja, moraju se svi uhvatiti u koštac sa svakom pojedinom pjesmom i svi zajedno iznose ih publici.

U posljednjih sedam godina Mary i bend imali su brojne nastupe, puno su radili i gradili su taj svoj glazbeni izričaj i potpuno su ovladali svim elementima glazbeno-scenskog rada i djelovanja. Naravno, uvijek ostaje pitanje kuda, u kojem smjeru će se sve to razvijati i progradirati. Osobno se nadam da će Mary i dalje i sve više i značajnije djelovati baš u bluesu. To joj doista odlično leži, paše i odgovara i to ne bi trebala propustiti.

PREPORUKA:
"Front Porch", novi je studijski album Mary Joe Curry, kojim ona puca na široki dijapazon publike. To se zasigurno postiže laganom slušljivošću albuma i bez ikakve sumnje namjernom prihvatljivošću da se ide na sigurno. Slažem se sa takvim pristupom iz razoga što blues treba približiti široj publici i dati mu šansu da ga zavolite. S druge strane, ništa se ne radi na štetu kvalitete i dobro nam znanog iskrenog i direktnog blues ugođaja. Taj zajednički spoj garancija su opstojnosti bluesa kao glazbenog stila i samih izvođača bluesa baš kao što je doista impresivna Mary Joe Curry.
Više o svemu saznajte na:
www.maryjocurry.com
www.facebook.com/maryjocurryblues/
www.reverbnation.com/maryjocurry
https://www.amazon.com/Front-Porch-Mary-Curry-Band/dp/B0844M4ZCL
https://music.apple.com/us/artist/mary-jo-curry/1140039625 (artist)
https://spoti.fi/2Rt6ecl (artist)
http://blindraccoon.com/clients/mary-jo-curry-band-the/

Popis pjesama:

1. Nothin' Is Easy/3:11
2. Turn It Loose/ 3:46
3. All Your Lies/3:36
4. The Man/4:03
5. Lookin'/4:48
6. House Is Lonely/3:51
7. Explaining The Blues/3:41
8. Shake & Bake/4:17
9. We All Had A Real Good Time /3:31
10. Front Porch/4:30
11. Joyful/4:15

(Blind Racccoon)

Yours bluesy,
Maden Loncar - Mike