Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uvijek se posebno veselim kada čujem nešto uistinu dobro, kada u moju fonoteku dođe glazbenik kojeg još nisam slušao, a koji me svojom glazbenom ponudom u potpunosti iznenadi, osvoji i pokaže mi koliko sam "mali" i koliko toga još nisam čuo, a tako je dobro i nadahnuto! 1. studenoga prošle godine objavljen je album "What They Say" kojeg potpisuje meni do sada potpuno nepoznati glazbenik Cooper CW Ayon.

Dvanaest autorskih pjesama u niti 42 minute moju blues "veličinu" učinili su tako minornom, tako beznačajnom i plahom, krhkom da sam se doslovno prestrašio. Moj strah niti je nestvaran niti je bez razloga. Naime, mnogi se uvale u svoja ega, gdje priča počinje dobivati one čudne konotacije da je netko naj, naj, naj u svemu, a onda u vaše uši dođe, primjerice, pjesma "I Need You Now" i onda skužite da o bluesu niste baš "doma", da niste ni približno u tom filmu prezenatcijske forme. Kako se redaju pjesme CW Ayona vašim će tijelom nadirati neke čudne vibracije, valovi ugode i jednostavno nećete moći "skužiti" što vas je to snašlo.

CW Ayon dolazi nam iz New Mexica i svojom prezentacijskom formom pokazuje da njegova glazba ima onu toliko potrebnu posebnost i izražajnost i da je puna tog "prokletog" mojoa. Bez toga ništa nema svrhe, ako u cijeloj priči izostane "mojo" sve pada u vodu.

Zbog svega toga već satima sjedim i slušam kako nam CW Ayon nudi glazbu, možda i prezenatcijsku formu bluesa, koja u svojoj simplificiranosti ima daleko više nego što nam nude neki bendovi. Kao novi glazbeni primjer ovih mojih rečenica poslušajte "End of My Rope" i bit će vam se kristalno jasno! CW Ayon u svom izričaju pruža nam ogromne plavičaste valove koji neprestano zapljuskuju vaše biće, koji vam oduzimaju dah i na kraju jednostavno ćete se stopiti i postati neraskidivi dio tog plavetnila.

Do ovog glazbenika došao sam zahvaljujući Lisi DiNenno, koja mi je poslala album i preporučila ovo istinsko iznenađenje. CW Ayon svoje utjecaje vuče od Juniora Kimbrougha, R.L. Burnsidea, Johna Leeja Hookera, Muddyja Watersa, Roberta Belfoura a to su samo nekako najvažniji, no ima tu i puno drugih blues glazbenika, koji su CW Ayona doveli do ove razine.

CW Ayon je iz Novog Meksika, ali njegova duša je duboko ukorijenjena u blues i mulj Mississippija. Sve je do maksimuma pojednostavljeno, nema tu nikakve filozofije, CW Ayon snažno i bez imalo zadrške ide naprijed i gradi pjesmu iz tona u ton. Čini to na vrlo impresivan i nadasve sjajan način.

PREPORUKA:
Teško je zapravo baš napisati preporuku za album "What They Say" CW Ayona. Zašto? Ako nemate taj feeling, ako niste ufurani na ovaj glazbeni stil, tada jednostavno nećete proniknuti i doživjeti ovo moje iskustvo. Ako ste tu doma, onda "frke" nema, pred vama je uzbudljiv glazbeni sadržaj.

Više o svemu saznajte na:
www.CWAyon.com
Facebook: CW Ayon Duo
https://www.facebook.com/cwayoncombo/
https://cwayon.bandcamp.com/album/what-they-say
https://www.facebook.com/lisa.dinenno

Popis pjesama:

1. Little Stuff 2:29
2. Carla (Maybe Someday) 3:00
3. Messing With Me 2:41
4. I Need You Now 3:33
5. Tomorrow’s Too Late 3:53
6. What They Say 3:34
7. End of My Rope 3:18
8. Root Beer Popsicle 3:25
9. Anyway Love 3:26
10. Where I’m From 3:49
11. Well I Know 5:04
12. Nautilus (Instrumental) 3:07

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike