Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"American Trails" je EP kojeg je 25. lipnja prošle godine objavila Savanna Jazz Records, a samo mjesec dana kasnije ovaj EP dolazi u Europu zahvaljujući Franku Roszaku. Album potpisuje Pascal Bokar, kojem se pridružuje jednako sjajna Paula Harris. Evo kratkog opisa što se može čuti na EP-ju.

Pascal Bokar je bez ikakve sumnje virtuozan gitarist i pjevač, koji nam dolazi iz Malija u Senegalu. U tom dijelu zapadne Afrike Pacal je od ranog djetinjstva čuo izvorne esencije bluesa. Kako je vrijeme prolazio tako je i ovaj glazbenik sve više i više osjećao tu povezanost s američkom tradicijom i "roots" glazbom. Upravo "American Trails" daje taj sukus baš tih poveznica. Naravno, značajnu ulogu tu ima i Paula Harris, koja je dala poseban štih samom izdanju.

Pascal Bokar nije rob nikakvih ograničenja, već vrlo simišljeno u cijelu svoju glazbenu priču uvodi afričke tradicionalne instrumente, kao što su npr. balafon (predak ksilofona) i bendžo, koji njegovoj glazbi i njegovom pristupu bluesu daju snažne konotacije i refleksije i čine ga posebnim. Pet je autorskih skladbi i jedna obrada Spannove "The Blues Don't Like Nobody", a sve nam nosi jednu sjajnu i vatrenu kombinaciju tradicionalne, delta i zapadnoafričke "roots" glazbe.

PREPORUKA:
Ovih niti 24 minute mnoge će pomalo zbuniti, no, ako se spozna i sazna sve što je vezano i bitno uz ovog sjajnog glazbenika i ako se razumije njegova akademska naobrazba, onda se tu nema što posebno filozofirati... Pascal Bokar je apsolutna novina u još jednoj inačici prezentacije bluesa ali i cjelokupne "roots" glazbe. Bilo bi dobro provjeriti o čemu se radi!

Više saznajte na:
https://www.facebook.com/pascal.b.thiam
Savanna Jazz Records
www.frankroszakpromotions.com
open.spotify.com/album/7I6RPwbNZn5GAW42JUw13b
music.apple.com/us/album/american-trails-ep/1469447564

Popis pjesama:

1. The Blues Don't Like Nobody/3:55
2. I Wanna See You in My Dreams/4:10
3. I Can Tell/3:50
4. You Smile Inside My Nights/4:13
5. Let It Groove All Night Long/3:39
6. Everytime I See You There/3:58

(Savanna Jazz Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike