Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vince Neads je ime koje je ponovno pomutilo moje vrlo klimavo uvjerenje da sam "faca" kada je u pitanju blues. Zašto? Njegov album "Slow Road" prvo me "drmnuo" direktno u glavu, a potom krvavog nosa pitao sam se: kaj je, frajeru, opet si na podu? Evo zašto sam ponovno nokautiran.

Nakon višekratnih kontakata izdavačka kuća Fab Tone Records proslijedila mi je ovaj već na prvo slušanje vrlo nabrijan album. Naime, odmah treba naglasiti da je sve pjesme skladao ali i producirao sam Vince Neads, što već doista puno govori o glazbeniku čija glazbena vizija rock'n bluesa sjajno ocrtava baš ono što brojnim poklonicima ovakvog glazbenog "štiha" treba.

Evo ekipe koja je s njim snimila, pazite sad, njegov nastupni album: Christian Nokes (bas), Tim Moore (klavijature), Paul Gooderham (usna harmonika), Gwyn Ashton (rezonator i lap slide gitare), Paul Burgess (violina), Neil Ablard (bubnjevi) i Chris Jamieson (bubnjevi), dok na back vokalima u pjesmi "Five More Minutes" čujemo Elaynu Martin.

Sjajna ekipa u niti 42 minute dala je publici i poklonicima čvrstog rock n' bluesa doista puno razloga za zadovoljstvo. Već od prve milisekunde jasno nam je da se ovdje nema što filozofirati niti prigovarati, da se ovdje radi o jednostavnom, bazičnom rock n' bluesu, koji je izvrstan u svim svojim segmentima i doista se kompletnom glazbenom sadržaju nema što prigovoriti.

Kako se razvijaju i odvijaju ovih deset autorskih pjesama, čujemo kako taj njegov talent ima istančan osjetilni pipac za prilagođavanje i spajanje kvalitetnih aranžmana s namjerom da se podigne kompletno raspoloženje u pjesmama. Da, vrlo je izražena tendencija da se publici pokaže da je glazba doista osobna i originalna. Pored toga ljubitelji dobrog gitarskog zvuka naći će se na ovom albumu, u to uopće ne sumnjam.

PREPORUKA:
Na "Slow Road", nastupnom albumu Vincea Neadsa, sigurno ćete dobiti pravu porciju rock n' bluesa, ali i brojnih drugih sličnih glazbenih fraza. Sve zajedno daje jasnu sliku kako je Vince doista kompletan glazbenik i čija će glazbena priča dočarati njegovu ljubav prema bluesu, ali i drugim glazbenim izričajima. "Slow Road" u sebi ima i countryja, rocka, kao i ritami blues i bluesa. U konačnici to je jedno sjajno glazbeno putovanje na kojima ćete u svakoj od deset destinacija pronaći nešto što će vas dignuti i u potpunosti zadovoljiti. Uostalom, zašto ne biste i sami saznali više o ovom albumu i uvrstili ga u svoje fonoteke. Učinite to!

Više o svemu saznajte na:
https://www.vinceneads.com
https://www.facebook.com/vinceneadsmusic/
https://twitter.com/vinceneads?lang=en-gb
Label - FABTONE Records UK
https://www.youtube.com/channel/UCJGCtoGrWx9AfCTCHd3gb-w?view_as=subscriber

Popis pjesama:

1. Down The Track/3 :37
2. Coming Home/4:37
3. Cutting Loose/3:01
4. One Day/4.35
5. She's So Fine /3:45
6. Five More Minutes/4:40
7. Through The Fire/4:38
8. Little More Time/5:06
9. Boogie With V/3:19
10.Bullet /3:51

(Fab Tone Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike