Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nije nikakvo čudo što vam predstavljam album "Spectacular Class" sjajnog blues glazbenika Jontaviousa Willisa, koji je ovim albumom objavljenim prošle godine za Kind Of Blue Music razbucao blues scenu. Upravo ovaj album donio mu je čak dvije nominacije za ovogodišnju BMA.

Na prvo slušanje album se ne čuje kao da je snimljen prošle godine, već puno, puno ranije. A ovaj čovjek ima samo 22 godine... hej! Svojom sigurnošću, nevjerojatnom ekspresijom i vokalom razvaljuje sve pred sobom. Svojim vokalom sjajno se prilagođava svakoj skladbi posebno, njegova svirka usnjaka. gitare i bendža privlači pozornost i doista nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Istina je da Willis više i snažnije podupire ovu tradicionalnu blues furku, no nije ograničen i voli imati prste i u drugim blues nijansama.

Mnogi Willisa žele spojiti s Christonom "Kingfish" Ingramom ali oni su dva doista različita blues miljea: "Kingfish" je jače i snažnije okrenut modernističkim kretanjima i rješenjima u blues/rocku, dok Willis više teži tradicionalnoj blues glazbi, što svakako podebljava njegovu sjajnu prezenatcijsku formu.

PREPORUKA:
Svi vi koji volite ono što je nekada radio Muddy Waters, došli ste na svoje jer Jontavious Willis je baš na tom tragu i to se apsolutno osjeća tijekom njegovog cijelog nastupnog albuma "Spectacular Class".

Willis stvara tradicionalnu blues glazbu i za sadašnjost i za budućnost i gdje ćete veće priznanje i valorizaciju njegovog rada i djelovanja. Držim da nema većeg komplimenta.

Više o svemu saznajte na:
https://twitter.com/JontaviousMusic

Popis pjesama:

1. Low Down Ways (3:49)
2. The Blues Is Dead? (3:04)
3. Resting On My Mind (3:24)
4. Daddy's Dough (2:28)
5. Friend Zone Blues (3:32)
6. Jon's Boogie (1:56)
7. Take Me To The Country (2:56)
8. Liquor (3:14)
9. Long Winded Woman (2:33)
10. The World Is In A Tangle (3:20)

(Kind Of Blue Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike