Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U posljednje vrijeme zaredali su se albumi sa snažnim, impresivnim ženskim vokalima. Nije loše, reklo bi se, a evo i sada samo dan nakon objave svojeg studijskog albuma "The Devil May Care" Avey Grouws Band po prvi put predstavljam u Blues Corneru. Radijsku promociju odrađuje Blind Raccoon, kojoj iskreno zahvaljujem na još jednoj ekskluzivnoj prezentaciji.

Avey Grouws Band osnovali su 2017. impresivna pjevačica Jeni Grouws i gitarist Chris Avey. Već na početku svog rada privlače svojom glazbom brojne poklonike bluesa, ali i službeniu kritiku, koja ih debelo časti pozitivnim komentarima. Dva puta su bili u polufinalu IBC-a 2018. i ove 2020. zajedno s našim Bluzy Threesome. Njihova snaga ogleda se u doista impresivnom vokalu, kojeg prati izuzetno uigrana ekipa: odlučna ritam sekcija bubnjar Bryan West i Randy Leasman na basu. Klavijature i puhačke dionice susrećemo u nekoliko skladbi. Naravno, tu je i ekspresivna Aveyjeva gitara.

Album im zvuči na neki svoj poseban način baš onako kako treba i ne trebaju se brinuti mjesta za njih na svjetskoj blues sceni ima i oni su vrlo samouvjereno zasjeli na to mjesto i ne misle se tako brzo dići i otići!

Deset originalnih pjesama napisao je ovaj pragmatični i dinamični duo Jeni Grouws i Chris Avey. Jeni ima taj svoj tamni, prigušeno snažan alt kojim može pjevati potpuno opušteno i milozvučno, ali i razorno i moćno poput tornada. S druge pak strane, Chris Avey je izuzetno vješt i inventivan gitarist, koji je u svom gitarističkom rukopisu objedinio stilove Coco Montoye i Robbena Forda. Ovom dvojcu brzo su se pridružili bubnjar Bryan West i Randy Leasman na basu. U nekim pjesmama aranžman podebljavaju klavijature Nicka Vasqueza i puhači pa je krajnji rezultat doista vrlo svjež i poticajan moderni zvuk, ali i duboko ukorijenjen u "roots" glazbu Amerike. Baš u tome se ogleda sva dubina i snaga ovog njihovog snažnog nastupnog albuma "The Devil May Care", kojim bi trebali u potpunosti skrenuti pozornost kompletne blues scene na svoj autorski rad.

PREPORUKA:
Avey Grouws Band svojim nastupnim albumom "The Devil May Care" zaintrigirali su cijelu američku javnost. I baš u tome je kvaka! Naime, svi vi koji ćete slušati ovaj album, slušat ćete nešto što još niste imali prigode čuti.

Blind Raccoon učinila je sve kako bi ovaj bend i ovaj album pokrili veliki dio zemaljske kugle. Upravo na taj način abum je došao do mene i s velikim zadovoljstvom dijelim ga sa svima vama koji pratite "Blues Corner".

Dragi moji, ovih deset skladbi u potpunosti će zadovoljiti baš sve, bez obzira što trenutno činili i koje su vaše sfere zanimanja. I na kraju, moram vas još jednom podsjetiti da itekako dobro čujete i osjećate o ćemu se ovdje radi. Na vama je da se samo prepustite i da blues čini svoje!

Više o svemu saznajte na:
www.aveygrouwsband.com
www.facebook.com/aveygrouwsband/
www.instagram.com/aveygrouwsband/

Popis pjesama:

1. Come and Get This Love 3.53
2. The Devil May Care 3.55
3. Rise Up 4.06
4. Let’s Take It Slow 3.03
5. Long Road 3.49
6. Let Me Sing My Blues 3.09
7. Weary 4.00
8. Dirty Little Secret 2.37
9. Dig What You Do 2.41
10. Two Days Off (and a Little Bit of Liquor) 3.57

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike