Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Teško da bi onako na prvu pogodili od kuda dolazi odličan trio Bag of Nails. Da, oni dolaze iz Atene i u sebi i svojoj glazbi itekako nose sve ono, što je potrebno da bi se našli u ovoj rubrici. Njihova glazba je zapravo psihodelički rock n' blues, a njihova svirka i prezentacijska forma to itekako potvrđuje.

Osnovani su 2016. i od tada stalno nastupaju i kreću samo naprijed sa željom da što više ljudi čuje za njih. Nikada nisam bio protiv dobre furke a album "The Wolf Inside Of Me" nam to zaisgurno donosi.

Panos Katsikogiannis (gitare, vokali), Giorgos Antoniadis (bas, vokal) i Agis Gkritzios (bubnjevi, udaraljke) čine trio a kojim nema šale, sve je otvoreno i tu se doista vidi i čuje koliko tko vrijedi. Slušajući ovih deset skladbi dobro sam se uvjerio da bend vrijedi i nosi svim slušateljima snažnu poruku da se blues jednostavno mora slušati, da se u njemu mora ogledati sjajna i impresivna prošlost, uronjenost u korijene bluesa, ali isto tako u svojoj glazbi morate imati modernistički pristup. E u takvim postavkama stvari rađa se upravo ovakva glazba.

Ono što ja čujem na albumu sjajna je glazba koja ima brojne utjecaje, ali je na prvu vrlo originalna i svoja. Niti 47 minuta bacit će vas na pod, jer ovaj trio "praši" svoju glazbenu "furku" i ne osvrće se oko sebe. A bogme nema ni zašto. Oni su dovoljni sami sebi i svojoj glazbi.

Misilio sam da je to samo još jedan u nizu albuma koji će nas malo razveseliti, kad ono radi se o albumu koji ima doista veliku porođajnu težinu. Deset autorskih skladbi daju im debeli kredibilitet i upućuju sva nas da u baš svakom kutku zemaljske kugle ima neki glazbenik koji će rastjerati sve vaše neke postulate i učiniti vas jako malim i poniznim, jer niste čuli sve, jer niste bili upoznati s još jednim izvođačem, još jednim imenom i tko zna koliko će još takvih situacija biti.

PREPORUKA:
Dragi moji, ovdje nema skrivanja, ovdje su sve stvari otvorene i bolno vidljive, ili znate ili ne! Trećeg nema, a Bag Of Nails itekako moćno zvuče, nadopunjuju se i potiču se uzajamno i samo traže razlog da vas iznenade a onda priča opako ide dalje i ne posustaje!

"The Wolf Inside Of Me" naziv je njihovog nastupnog albuma i to je samo razlog više da ga potražite i uvrstite u svoje fonoteke! Nema frke njihova priča ima dušu, ona je nadahnuta tradicijom i ta tradicija obavijena je modernističkim glazbenim kretanjima.

Više saznajte na:
Facebook: https://www.facebook.com/bagofnails/
Bandcamp: https://bagofnails.bandcamp.com/releases
https://www.nasoni-records.com
https://www.youtube.com/channel/UCWmGPv189Uqayn7ZA-m2BAA

Popis pjesama:

1. The Wolf Inside Of Me/2:03
2. Daddy's Blues/4:46
3. In The Shadows/5:47
4. Endless Boogie/4:32
5. Dangerous Love/5:53
6. The Wolf Inside Of Me (pt.II)/1:18
7. The Wolf Inside Of Me (pt.III)/5:43
8. Ain't Gonna Wait/6:48
9. There's A Devil After Me/4:17
10. Blue Moon's Blues /5:33

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike