Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Teško da bi onako na prvu pogodili od kuda dolazi odličan trio Bag of Nails. Da, oni dolaze iz Atene i u sebi i svojoj glazbi itekako nose sve ono, što je potrebno da bi se našli u ovoj rubrici. Njihova glazba je zapravo psihodelički rock n' blues, a njihova svirka i prezentacijska forma to itekako potvrđuje.

Osnovani su 2016. i od tada stalno nastupaju i kreću samo naprijed sa željom da što više ljudi čuje za njih. Nikada nisam bio protiv dobre furke a album "The Wolf Inside Of Me" nam to zaisgurno donosi.

Panos Katsikogiannis (gitare, vokali), Giorgos Antoniadis (bas, vokal) i Agis Gkritzios (bubnjevi, udaraljke) čine trio a kojim nema šale, sve je otvoreno i tu se doista vidi i čuje koliko tko vrijedi. Slušajući ovih deset skladbi dobro sam se uvjerio da bend vrijedi i nosi svim slušateljima snažnu poruku da se blues jednostavno mora slušati, da se u njemu mora ogledati sjajna i impresivna prošlost, uronjenost u korijene bluesa, ali isto tako u svojoj glazbi morate imati modernistički pristup. E u takvim postavkama stvari rađa se upravo ovakva glazba.

Ono što ja čujem na albumu sjajna je glazba koja ima brojne utjecaje, ali je na prvu vrlo originalna i svoja. Niti 47 minuta bacit će vas na pod, jer ovaj trio "praši" svoju glazbenu "furku" i ne osvrće se oko sebe. A bogme nema ni zašto. Oni su dovoljni sami sebi i svojoj glazbi.

Misilio sam da je to samo još jedan u nizu albuma koji će nas malo razveseliti, kad ono radi se o albumu koji ima doista veliku porođajnu težinu. Deset autorskih skladbi daju im debeli kredibilitet i upućuju sva nas da u baš svakom kutku zemaljske kugle ima neki glazbenik koji će rastjerati sve vaše neke postulate i učiniti vas jako malim i poniznim, jer niste čuli sve, jer niste bili upoznati s još jednim izvođačem, još jednim imenom i tko zna koliko će još takvih situacija biti.

PREPORUKA:
Dragi moji, ovdje nema skrivanja, ovdje su sve stvari otvorene i bolno vidljive, ili znate ili ne! Trećeg nema, a Bag Of Nails itekako moćno zvuče, nadopunjuju se i potiču se uzajamno i samo traže razlog da vas iznenade a onda priča opako ide dalje i ne posustaje!

"The Wolf Inside Of Me" naziv je njihovog nastupnog albuma i to je samo razlog više da ga potražite i uvrstite u svoje fonoteke! Nema frke njihova priča ima dušu, ona je nadahnuta tradicijom i ta tradicija obavijena je modernističkim glazbenim kretanjima.

Više saznajte na:
Facebook: https://www.facebook.com/bagofnails/
Bandcamp: https://bagofnails.bandcamp.com/releases
https://www.nasoni-records.com
https://www.youtube.com/channel/UCWmGPv189Uqayn7ZA-m2BAA

Popis pjesama:

1. The Wolf Inside Of Me/2:03
2. Daddy's Blues/4:46
3. In The Shadows/5:47
4. Endless Boogie/4:32
5. Dangerous Love/5:53
6. The Wolf Inside Of Me (pt.II)/1:18
7. The Wolf Inside Of Me (pt.III)/5:43
8. Ain't Gonna Wait/6:48
9. There's A Devil After Me/4:17
10. Blue Moon's Blues /5:33

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike