Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pred vama je album "Lessons Learned", objavljen upravo danas, 27. ožujka, pod promotivnom kapom memfiške promotivne kuće Blind Raccoon, kojeg potpisuju Jim Gustin i Truth Jones.

Jim Gustin i Truth Jones ovogodišnji su polufinalisti IBC-a, među kojima su se našli i naši Bluzy Threesome iz Siska. Budući da ovo nije moj prvi susret s ovim bendom, dosta dobro poznam što i kako rade i da su doista jako dobri. A radi se o isključivo autorskim pjesmama, koje će vas, vjerujem, oduševiti svojim aranžmanima i strašnom sinergijom kako vokala, tako i kompletnom glazbenom potporom cijelog benda.

Jim Gustin je pjevač, skladatelj i gitarist iz južne Kalifornije. Čovjek je to opojnog i snažnog glasa, a njegova gitara zvuči tako posebno, puna je dinamičnog i ritmičnog funka. Kada vam se podastre podatak da je na sceni Los Angelesa već gotovo punih 40 godina, ostajemo pomalo zatečeni, zar ne? Na ovoj sceni Jima jako dobro znaju, kako po glazbenom stvaralaštvu, tako i po dobrotvornom i humanitarnom radu. Što se tiče ovog trećeg mu albuma, njega je producirao snimao, miksao i masterirao poznati kalifornijski glazbenik Terry Wilson, čovjek koji je radio sa Ericom Burdonom, Anom Popovic i drugima.

Uz Jim Gustina (gitara, vokal) tu su i Truth Jones (vokal), Steve Alterman (klavir, orgulje, vokali), Scott Duncan (bas) i Chuck Strong (bubnjevi, vokali). U studiju su im se pridružili: Jim Scimonetti (saksofon), Terry Wilson (gitara, udaraljke i klavijature), Lee Thornburg (truba), Chris LeRoi Hansen (usna harmonika), Zommy Marsh (slide gitara), Art Mendoza (udaraljke) i Jill Horman (vokali).

Što se Jima tiče, on nije imao baš lagan put, ali važno je da nije odustajao, nego upravo suprotno. Na albumu se stalno nešto događa, svako novo preslušavanje donosi mi nešto novo, otkrivam stalno nešto drugačije. Tekstovi imaju svoju jačinu i moć, a kada se tome pridruži glazba sve poprima nesagledive razmjere kvalitete i ugode, što je zapravo i najvažnije.

Albumom "Lessons Learned" dominira beskompromisni blues n' rock s odličnim aranžmanima. Ono što posebno potiče moja osjetila je ta raznovrsnost, od blues n' rocka preko countryja, New Orleans glazbe i groove-funky ritmova do senzibilnih vibracija južnjačkog rocka.

Ova kombinacija u sebi sadrži glazbu koja jednostavno osvaja slušateljstvo na prvu. Naravno, ni sam nisam iznimka i drago mi je zbog toga. Album nudi sve ono što smo tražili sedamdesetih godina a to smo zapravo uistinu razumjeli tek osamdesetih. Poslušajte samo skladbe "Rockslide" i "Three Things" u kojima je sadržana sva filozofija poimanja prvenstveno rocka a potom i svega ostalog.

PREPORUKA:
Ako već ovaj album ima ovako posložene i nabijene emocije, snagu i izražajnost, što bi tek moglo uslijediti? Jim Gustin i Truth Jones podarili su nam svoj treći album "Lessons Learned", a osobno, samo vam želim reći i uputiti vas na ovaj album. Sve ostalo je na vama samima, osobno vjerujem u vas i nadam se da ćete prepoznati pravu stvar!

Nije nikakvo čudno što Rick J Bowen piše: "On their third album “Lessons Learned,”Jim Gustin and Truth Jones firmly establish themselves in the southern California blues scene and share some of the wisdom they have gained on the journey."

Više saznajte na:
www.epresskitz.com/jimgustinandtruthjones
www.facebook.com/jimgustinandtruthjones
www.reverbnation.com/jimgustinandtruthjones
www.twitter.com/jimigust
www.instagram.com/jimigust
VIDEO Channel: www.youtube.com/channel/UCBNk97PPLI8tKNa0BK0lunQ?
CD Baby: https://store.cdbaby.com/Artist/JimGustinandTruthJones(artist)
iTunes: https://music.apple.com/us/artist/jim-gustin-and-truth-jones/734123292(artist)
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0YDbCGLyHcXQUvDIPmwyOR(artist)
http://blindraccoon.com/clients/jim-gustin-truth-jones/

Popis pjesama:

I'd Been Drinking 2:56
I Heard About You 3:31
The Truth 4:01
When This Ship Sails 3:31
I Hate To See You Go 4:43
Never Forget 3:10
All You Ever Bring Me Is The Blues 3:40
Never Too Big For The Blues 4:23
My Love Is True 4:57
Rockslide 3:48
Three Things 4:02

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiŽeljezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans