Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dana 21. veljače objavljen je album "Pieces" u suradnji Pinecastle Records i Bonfire Music Group, a glazbenik je Jason Lee McKinnley i njegov bend.

Do sada nisam imao prigode slušati ovog glazbenika, ali, eto, sada mi se otvorila ta mogućnost i jednostavno to nisam želio propustiti. Radi se o niti 35 minuta u kojima s deset pjesama JLM i njegov bend daju vrlo jasnu i čistu poruku kako rock n' blues nije za baciti, već baš suprotno! JL je vrlo nadaren skladatelj, impresivan pjevač i gitarist, te doista neodoljivi šarmer kada je u pitanju prezentacijska forma i oblik baš ovakve glazbene ponude.

Već kod prve pjesme, "Normal Is Just An Exit", JLM ukazuje da ovdje neće baš pretjerano biti nekih skrivenih konotacija. Dragi moji, ovdje se ide direktno u glavu i doista nema tu nikakvog muljanja, otvoreno, snažno i vrlo čvrsto baš onaj čisti rock n' blues sa sjajnim predznakom rocka. Kao i mnogi prije njega, JLM je bio na neki način pomalo iznenađen onime što mu nudi svijet glazbe. No, kada je ušao u srž stvari jednostavno više nije bilo natrag.

Jason Lee Mckinley Band su: Jason Lee Mckinley (gitare, vokali), Barry Strauser (klavir, orgulje, klavijature, back vokali), Billy Wright (bas), Logan Todd (bubnjevi), Sam Berce (solo gitara) a tu su i prateći back vokali Susan Marshall, Reba Russell i Vinny Rose. Svi zajedno dali su maksimum kako bi ovaj album imao poprilično snažnu glazbenu priču doslovno sabijenu u ovih niti 35 minuta.

PREPORUKA:
Moram vrlo jasno kazati da je ovo doista graničan rock n' blues album; po meni je više rock nastrojen, ali u svojoj bazičnosti provlači mu se taj blues štih i kao da mu ne da mira. Poslušajte, primjerice, "Groove Is Getting Old"... e, to je upravo ono, o čemu vam baš sada pišem.

Sve u svemu, Jason Lee Mckinley Band snimili su odličan album, koji će na ovaj ili onaj način zadovoljavati moje nasušne potrebe za dobrom "mjuzom".

"Pieces" je studijski materijal koji će vam raspaliti maštu da vidite i čujete ovaj bend uživo, na koncertu, gdje vjerojatno sve pršti od ritmova i riffova. No, o tome vjerojatno malo više neki drugi puta, a za sada se moramo svi zajedno zadovoljiti studijskim materijalima.

Više o svemu saznajte na:
https://www.jasonleemckinneyband.com
https://www.facebook.com/jasonleemckinneyband/
www.bonfiremusicgroup.com
airplaydirect.com/music/jasonleemckinney/
www.facebook.com/jasonleemckinneyband/videos/806460283204698/?t=6

Popis pjesama:

1. Normal Is Just An Exit /3:10
2. Good Old Soul/3:39
3. Pieces/ 3:50
4.So Long/3:58
5.New Strings On An Old Guitar/3:18
6. Groove Is Getting Old/3:09
7.Thicc/2:50
8.Cover Town /3:37
9.Put Up Tihe Good Fight /2:50
10.Blues In Bahrain /3:42

(Pinecastle Records / Bonfire Music Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike