Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

MaD BoJo su 20. ožujka preko izdavačke kuće EZ Money objavili istoimeni album, koji je zahvaljujući bubnjaru Ricku J Bowenu dospio u moje ruke i sada ga jednostavno želim podijeliti s vama.

Bend MaD BoJo kao svoj nukleus imao je basista Toma Jonesa i bubnjara Ricka J Bowena, koju su već više od desetljeća radili zajedno kao ritam sekcija u bendu Stacy Jones. Jednako tako radili su na mnogim studijskim projektima i, naravno, imali mnogo "utakmica u nogama" te poželjeli nešto sami napraviti. Da bi to realizirali udružili su se s multiinstrumentalistom Mikeom Marinigom, koji je prvotno okrenut ka saksofonu, ali nisu mu strani ni flauta, klavijature, akustična gitara i pjevanje, te gitaristom, slide gitaristom, harpistom i pjevačem Seanom Dentonom. Ekipa se sjajno snašla, odlično su se posložili i sve oko ovog albuma ispalo je savršeno.

Njihov je album sjajna zbirka od 14 pjesama u kojima ima svega, od tradicionalnog bluesa, rockin soula, poznatih bezvremenskih uspješnica, ali i novih originalnih melodija. U njihovoj prezenatcijskoj formi lome se i sudaraju brojni glazbeni stilovi i utjecaji, koji svako malo tjeraju "dlake na juriš" i to je ono što me naravno veseli i daje mi onu svjetlu zraku nade u opstojnost ovog glazbenog stila.

Vjerujem da će mnogi blues znalci vrlo rado provoditi vrijeme uz ovaj album i da će jednostavno uživati uz ponuđeni glazbeni sadržaj. Nema nikakvog straha, ova ekipa je provjerena i doista iskreno i nadahnuto izvode taj svoj blues. Ne bih namjerno isticao pjesme, jer valja poslušati kompletni album i tek potom svatko će sačiniti svoju playlistu.

PREPORUKA:
Mad BoJo izdali album koji je u svakom pogledu vrijedan vaše pozornosti i snažno će djelovati na vaše slušateljsko biće. Priče oko različitih pristupa ili zahvata, "jazzy spika" i tome slično... ma, to sada uopće nije bitno... i ne bih puno oko toga razglabao, jer sve to ide zapravo u drugi plan kada se čuje kako bend izvodi taj svoj blues. Iskreno, nadahnuto, s velikom dozom osobnosti i da, dragi moji, to vam tako ide: ili ste u tome ili niste, pa sad izaberite sami! Osobno, ja sam in!

Više o svemu saznajte na:
www.madbojo.com
www.facebook.com/MADBOJOmusic
https://soundcloud.com/madbojomusic/albums
https://soundcloud.com/user-302106675/albums
https://store.cdbaby.com/Artist/MadBojo
https://rhythmrootsandbluesreport.com/
www.facebook.com/rjbowen
http://www.northwestmusicscene.net/author/rickbowen/
http://stacyjonesband.com/
https://wablues.org/
Rick Bowen <Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.>;

Popis pjesama:

1. Crucify Me (Denton)
2. Been So Long (Marinig)
3. Messin’ Up My Home (Denton)
4. Texas Flood (G Davis)
5. Wayfaring Stranger (trad)
6. Cold (Denton)
7. Serves You Right To Suffer (Denton)
8. Killin’ Floor (Denton)
9. Anybody Can Get The Blues (Marinig)
10. My Babe (W Dixon)
11. Let It Roll (C Berry)
12. Won’t See Me No More (Denton)
13. Kickin’ You (Denton)
14. Red Rooster (Marinig)

(EZ Money)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike